1 årspresenter....

Snart är det dags för Lovas födelsedag och på grund av det knappade jag in mig på Babyshop i kväll och gjorde några köp till henne. Givetvis kommer bildbevisen nedan! Vad tycks?  

Lila mössa från plastisock



Denna läckra mössan kommer passa fint till Lovas lila regnoverall

Sommarhatt från plastisock


En sommarhatt blir ett måste om nån månad och denna var söt...

Nova star tröjan



Denna tyckte jag bara var för söt! Finns hos Babyshop och kommer vara en av Lovas presenter från mamma och pappa :)

Huvtröja från nova star


Denna kommer sitta fin-fint på Lova i höst

Pipmugg från Lundemyr



En sån här behöver Lova till sin tallrik och bestick från Lundemyr, så nu är den snart på väg från Babyshop.se

Ja, vi får väl se vad det blir av detta...



En sak är säker, denna gången skickar jag en faktura till mamma och pappa. De ska inte tro att jag sitter och gör detta gratis!

Det här fattar jag inte alls...



det står ju att den är till en kamera...

Det är konstigt att man jämnt ska behöva fixa saker här....



Jag undrar vad som kan ha hänt, och denna sladden, ska den verkligen sitta i detta uttaget?

Ny dag - nya möjligheter...

till vaddå, tänker kanske ni? Jo till att skärpa till sig med vad som stoppas i munnen. Dessa tre sista dagarna har nämligen varit katastrof när det gäller min karaktär. Jag har ätit glass, kakor, popcorn och...potatissallad!?! Ja, jag vet det är illa. Potatissallad till kycklingen i stället för ugnsbakade rotfrukter är ett stort minus i kanten. Så från och med i dag -SKÄRPNING och en låååång promenad står på schemat! Jag och Lova skulle åkt till Josse, men Josse, Per och Hilma kommer hit en sväng i kväll istället :) Bra för då kan jag sitta här hemma och vänta in elektrikern om han nu kommer. Jag vill ha upp badrumsskåp och el till tvättmaskinen nu, det är bara det som fattas.

Lova sover bort stora delar av denna dag verkar det som. Hon är så trött pga hostan så det är nog därför. I går fick jag väcka henne två gånger för att jag tycker hon sov lite väl länge ena gången och andra gången var för att vi skulle ge oss i väg. Så i dag får hon sova så länge hon vill....

Var blev det vackra vårvädret av med sol och fågelkvitter?

Nybadad och fin



Så här idel glada miner var det inte genom hela badet om jag säger så. Vi har inget badkar längre i och med renoveringen och i dag tog jag upp Lovas balja ur källaren för att hon skulle få bada i den. Det gick kanon till en början, hon satt bra i den och lekte med sina baddjur, tills hon slant och la sig hellång i baljan och huvudet kom under ytan. Efter terror nummer två - skölja håret - så hade Lova fått nog, hon ville upp och hon var INTE glad. Men när blöja och lite kläder var på insåg hon att livet är rätt gött ändå och visade sitt rätta jag

Lilla Thilda..

nu har jag träffat henne! Tyvärr glömde jag min kamera så några härliga bilder kan jag inte lägga upp. Efter att mycket tevligt besök åkte jag och Daniel tillbaka till Osby och nu är det datortid som gäller en stund. Jag hade min mailkorg alarmerande full och min blogg den ska givetvis uppdateras, den också! I morgon åker jag och Lova till syster Josse i Lönsvegas. Hilma är hos sin dagmamma så det blir inget bus för Lova men hon får väl röja upp lite på Hilmas rum så där blir snyggt tills Hilma kommer hem ;)

Nähä, nu ska jag gå ner i min källare och bryta upp hänglåset till förrådet med en bultsax...ja jag vet, det låter brutalt, men har man ingen nyckel så har man inte...och jag måste komma åt några burkar kosttillskott som ska ut till kund. Va gör man inte för brödfödan ;)

Så som en god fortsättning på trenden följer jag nu mitt invanda mönster, att skriva korta inlägg!

Här hemma fortsätter hostandet...

men just nu, 08.20, sover Lova gott. Vi har fått hostmedicin som vi ska prova nu ett tag, hoppas det hjälper! I dag har vi en massa ärenden i byn. Det ska sändas paket på posten, det ska handlas present och vi ska hämta Lovas vagn som blivit kvar hos mina föräldrar. Klockan 06 var jag uppe med tuppen om i fall elektrikern behagade komma, men nej, det gjorde han inte! Varför kan man inte bara få en dag och en tid? Allt hade varit så mycket lättare då. Jag duschade, slängde sopor, slog in paket och fick en massa annat gjort, så egentligen ska jag inte klaga....men nu längtar jag faktiskt efter min lilla sessa, så nu får hon snart vakna.

I kväll bär det alltså av till Bjärnum där jag ska få träffa lilla Hilda...eller var det Thilda? Jag är osäker nu, men det lär jag ju få reda på. Det är mitt ex Daniels syster Lina som fått en liten tjej...

fortsättning följer...

Rosa som bloggen...



Tuggummirosa är fräckt när man heter Lova och snart är 1 år, mössan är en favorit som får vara på inomhus också...

Ett kort inlägg får det bli i dag...

I dag har det inte blivit mycket gjort, Lova och jag var en sväng hemma hos päronen och samlade ihop lite av Lovas avlagda kläder. I morgon ska jag nämligen åka och träffa lilla Hilda som är född i mitten av mars. Ett nytillskott som ska få ärva lite av Lovas för små kläder. Å, va mysigt det ska bli att få träffa den lilla :)

Jag har lovat mig själv att lägga mig tidigt i kväll så mer än så här bjuder jag inte på i dag 
Godnatt kära läsare, om ni inte redan kojsat ;)

Sent besök!

I kväll har vi haft besök ända från Uppsala av Pers kompis Carl. Han skulle köra till Jönköping men fortsatte sen ända ner till Skåne och passade då på att svänga inom oss. Det blev kaffe och cupcakes klockan 23.00, inte illa! Givetvis ville han träffa Lova men hon sov gott så att det får han göra nästa gång. Utöver detta spontana sena besök har jag städat och fejat, donat lite på nya toa och under tiden passade mamma på att "sno" till sig Lova för att promenara med henne.

Ännu en dag till ända...och jag är som vanligt sen att komma i säng!

Ny färg i håret och pizza på menyn!

I dag klippte jag mig och färgade håret, det blev bra denna gången till skillnad från förra :) På hemvägen la jag mig en halvtimme i solariet, men rörern var urkassa och jag fick ingen färg på 20 minuter. På väg hem från solariet ringde jag Per och bad honom fixa mat för jag var så hungrig att det snurrade i huvudet och det är ingen skön känsla. Då hade han precis bakat 20 cupcakes och var sådär sugen på att fixa mat, så vi beställde en varsin pizza för en gångs skull. Det kändes ganska lyxigt kan jag säga och en ganska stor kontrast till våra sallader och våra rotfrukter, men gott var det :) Så med ett nöjt smile på läpparna sitter jag nu här och bloggar om min eftermiddag. Dessutom får man se det som ett plus att några av cupcaksen nu är klara till Lovas födelsedag.

I morse konstaterade jag att jag tappat ytterligare på vågen, inte mycket, men det går åt rätt håll...så pizzan i kväll var välförtjänt...kan jag ju få inbilla mig i alla fall ;)

Det är en ledsen Lova som försäker somna i kväll, hon hostar och är väldigt trött!

Är det lördag så är det...



Då far man slappa, ligga i bara blöjan och äta två majsbågar på en gång ;)

Lova ser pigg och alert ut, men i natt fick hon två hostattacker som varade i 15-20 minuter och ena gången hostade hon så att hon spydde, stackaren! Det är tredje gången i höst/vår som hon får denna hostan men aldrig så illa som i natt. Hon sover oroligt och jag ligger på helspänn, så vi är inte så vakna och pigga här i dag!
Ska ringa sjukvårdsupplysningen och höra om de tycker jag ska hämta hostmedicin akut. Hon har ingen feber dock, den lilla hönan ;)

Påskpynt i lagom mängd



Några år innan Lova föddes försedde oss farmor Gunnel med dessa skönheterna ;) Pappa, mamma och bebis tupp. Jag tror jag kan skriva, utan att överdriva alltför mycket, att det är farmor Gunnels förtjänst att vi ens har nåt påskpynt i denna lilla familjen. Jag tycker det är kul med pynt, men är ingen pyntare, om ni föratår vad jag menar. Därför köps det inget till vårt hem! Detta lilla kan jag dock tänka mig att sätta upp pga av minnena och för att Lova i framtiden ska förstå att det är påsk, en högtid och tradition vi har!


I dag nästan 1 år senare kommer en hälsning med posten....



också den från farmor Gunnel! Lova får ett nytt ägg och en lite hare som hon ska ha på sitt rum i påsk. Lovas farmor är som ni förstår världens sötaste och den bästa farmor Lova kan tänka sig....

Påsken står för dörren...



Detta porslinägg fick Lova av sin farmor eftersom hon föddes på långfredagen. I påskägget fanns en fin tennask som hon ska spara första tanden eller locken. Ägget kommer fram nu igen för att fira att snart fyller vår lilla påsk-prinsessa 1 år. Att ta fram detta varje år kommer att påminna mig om när jag låg med en nyförlöst Lova på min arm och att farmor Gunnel kom på besök till Mölndals sjukhus

Men då, bara ge mig nåt nu...



Ingen av leksakerna passar och då bryter min lilla sessa ihop. Någon som är trött här?

Denna är väl ok, men inte mer....



Har du inget annat kul mamma, denna grisen har jag tröttnat på...

Mamma, vad ska jag med en boll till?



Lova verkar sådär nöjd med nya bollen och den är BARA kul om jag sitter framför henne och rullar den till henne

För nästan ingenting...



Blev dessa mina på IKEA i dag! Jag har sett dem i ett reklam-utskick och kom på miljoner med anledningar för att handla dem, så nu är det gjort! Jag ska ha dem på nya toa, en är Lovas, en är min och en är Pers!

Mysig fredagskväll kan ni ha i morgon...

eftersom det är i morgon som det är fredag! Herregud, va bortkollrad jag är från verkligheten just nu. Kanske skulle tillbaka i jobb snart? Om ni läste mitt förra inlägg så förstår ni anledningen till detta lilla extra-inlägget!


Inget Göteborg för mig och Lova

Per åkte till Göteborg tidigt i morse, jag och Lova stannade hemma och väntade in hantverkare som aldrig kom, irriterande! Visserligen var det ändå inte meningen vi skulle till Göteborg för det var något Per beslutade i sista stund.

I stället blev det en promenad för att njuta av vädret sedan åkte jag, mamma och pappa till IKEA för att kolla på kök. Mina föräldrar ska byta kök och vet nog inte riktigt vad de är ute efter, men det ska vara ett lantligt kök. IKEA hade ett som var ganska fint i nån beige färg, luckorna var höga som de ska vara och stilen ungefär som de tänkt. De har bjälkar i sitt kökstak och har tänkt behålla den lantliga stilen. Det kan nog bli bra, vi ska rita upp köket i IKEA home planner och se hur det kommer bli.

I morgon ska Per på möte i Ljungby och ska jag passa på att träffa min kompis Krille på en fika. Han har inte träffat Lova än, det var nog 4 år sen vi sågs sist, så det är dags nu!

Ha en mysig fredagskväll..


Den officiella bröllopsserien


Lovas farmor har bett mig se ut en kaffeservis till Lova som hon ska börja samla på nu vid 1 årsålder och fram tills den är komplett. Jag har haft ett jädra bry med detta för att jag vill inte att hon ställer den i sitt förråd i en kartong när hon flyttar hemmifrån. Jag vill att hon ska uppskatta den, förstå värdet i den och använda den vid sina kalas och fester. Men som alla vet, det som är snyggt nu kanske inte är snyggt när Lova är 20-25 år. Därför är detta rent ut sagt skit-svårt :( Det är ju inte lite pengar det handlar om heller när den är komplett! Att den ska vara vit och stilren är självklart, då är chansen större att hon accepterar den, tror jag! Eller vad tror ni? Help me out, girls!!!!

I alla fall efter mycket letande på nätet hittade jag denna "Den Officiella Bröllopsserien" och gillade den vid första anblicken. Hon samlar (sedan sitt dop) på en silversked som är just kronprinsessan Viktorias sked. Då tyckte jag det passade med denna servis som är skapad bara för prinsessans bröllop i sommar. SHIT, jag låter som en äkta rojalist här nu märker jag, men...jaja, ni är med på hur jag tänker? Kronprinsessan gifter sig i sommar, samma år som Lova fyller 1 år och börjar samla på kronprinsesseparets servis! Lova kommer då ha både Viktorias sked i silver och koppen med äkta guld på. Kan hon förresten ha silversked till kopp med guld i eller? Funderade nämligen på det också...säg nån jädra tanke som inte farit genom mitt huvud när det gäller denna servis ;)

Här är lite info och en bild på serien:

Den officiella bröllopsserien har inspirerats av ett befintligt mönster från Drottningholms Slott. Dekoren utgörs av fyra symboler; Tronföljarkronan, Nordstjärnan, fyrklövern och en stiliserad blomma. Den kombinerar tidlös tradition med personlig prägel och består av åtta väl valda delar i kungligt serafimerblått och äkta guld.




Läs mer om serien här >>



Står det Lova på denna? Eller är det inte Lovas kopp?

Ordna och fixa, städa och greja...men det var i går det!

I dag har jag haft en riktig "slappe-dag" och bara hängt vid datorn i princip. I går var det mer fart på mig, då fick jag en riktigt städnoja och rengjorde ugn, micro, skåpet under vasken, diskmaskinen och kryddskåpet. Sen en dammsugning på det! Känns som om det behövdes en vår-städning här. En enda vettig sak har jag fått uträttat i dag, jag har handlat Lovas 1 årspresent (eller i alla fall, jag inbillar mig att detta är den enda presenten vi kommer köpa till henne ;) Sen åkte jag inom ICA och handlade mjölk och lite annat nödvändigt.

Det var tur att jag höll mig hemma stora delar av denna dagen för två hantverkare kom hit trots att de inte skulle det, men vasken är nu på plats och det är helt ok för mig. 

Detta är tveklöst en av de segaste dagarna på länge och på grund av det blir det ingen action här på bloggen heller ;)  







Mmmmm rån....



Rån är jättegott, speciellt när man fått välja ett själv från ett fat ;)

Ny väska!!



I går handlade jag en ny väska till Lovas vagn, en skötväska, men ändå inte. Jag kan ha denna till mig själv även sen när Lova blir för stor för att ha med sig blöjor, mat och allt vad det nu är. Jag älskar vitt nu till våren och är mycket nöjd med köpet :) Enda problemet är att varneda tonåring i byn har likadana i alla olika färger, men men, då kan jag ju få känna mig ung lite längre. Det är denna ungdomliga väskan och att skaffa barn sent i livet som gör att man har "barnasinnet" kvar. Tack för det!!!!!

I dag har dusch och toastol kommit upp i vårt badrum, på torsdag kommer vasken eftersom den de hade med nu var för stor. Så att badrummet skulle bli klart i dag var bara ytterligare ett skämt från deras sida! Åååå, jag garvar ihjäl mig - not!

Bilder på nya toan kommer sen....


Som det PMS-monster...

jag är nu innan mensen så har jag just tryckt i mig typ ett halvkilo godis och en halv påse micro-popcorn..och hur mår jag nu? Ja, sådär! Som tur är händer detta ENDAST innan mens när mina hormoner åker berg- och dalbana i kroppen som om det gällde livet. Dessa j-a förbannade hormoner, varför kan de inte bara försvinna upp i tomma intet och komma tillbaka den dagen jag bestämmer mig för ett syskon till Lova. Det är faktiskt inte bara män som jag skulle vilja "stoppa ner i byrålådan" i bland utan även mina hormoner. De här små (jag inbillar mig att de är små) äckliga hormonerna bara slår ner i ens vardag utan tillstymmelse till förvarning. Ohyffsade är vad de är! Jag har aldrig bett om att få dem..eller, nja...jag skulle ju inte vilja vara utan dem heller, för då hade ju inte min Lova funnits. Jag skulle vilja kunna styra dem, ni vet, med en fjärrkontroll. Den behöver inte var så avancerad, en on och en off-knapp hade räckt. Som ikväll när jag och syrran skulle ut och gå en timme i raskt takt men benen kändes som cement och jag tror jag gick upp två storlekar i bh pga av svullnaden. Jag skojar inte när jag skriver att det såg ut som om jag var gravid i 5e månaden när jag ställde mig vid spegeln. Det blev ingen promenad...mina hormoner ville inte det. De ville tydligen hellre se mig i soffan med en påse popcorn. Tack ska ni ha för det era äckliga bastards! Jag menar, hur behjälpliga är våra hormoner egentligen när det gäller att ta kommandot över sina sista graviditetskilon? Mina har aldrig hjälpt mig i alla fall, har era? Nej, en käftsmäll är vad de skulle ha. Vissa säger att de fullkomligen trycker i sig chocklad innan mens och ja, det köper jag! Det värsta är att de gör inte det av egen fri vilja...de matar ju faktiskt sina små monster! 

Min gynokolog hade ett bra P-piller, det skulle tydligen vara utvecklat för att tona ner PMS! Ja visst, men något jag ännu inte fattar var varför hon inte drog den om "Hans och Greta" också när hon ändå höll på att skoja till det? Svullnaden är jobbig, men ställer inte till några bekymmer...det gör däremot humöret som kommer i samband med PMS. Jag har gjort en del mindre genomtänkta saker innan mens som jag fått ångra senare. Bland annat så har jag ringt upp socialchefen här i byn och skällt ut honom efter konstens alla regler. Vill jag se honom i ögonen i dag...nej, jag tror inte detta! Det var visserligen 8 år sedan när vi bodde grannar, men ändå! I dag kan jag gå omvägar i en affär när jag stöter på honom trots att jag vet att det var jag som i grund och botten hade rätt. Enda problemet, det man vill ha fram....it just dosn´t come out right, om ni förstår vad jag menar? No shit Sherlock, tänker ni säkert nu...i alla fall alla ni som också får ovälkommet besök en gång i månaden!

Det finns bara en Maria...

En som verkligen kan lysa upp ens tillvaro hur mörkt det än är (jag lovar) är min vän Maria. Hennes komentarer här på bloggen bara måste lyftas upp till ett inlägg så att ni andra också kan ta del av hennes humor;)
Så här citerar jag Maria, hennes svar på mitt gnäll över den förbannade toan som aldrig blir klar....

"tråkift att det tar tid inte kul att vara utan toan. När vi renoverade höll jag på att gå upp i limningen. Henry var nyfödd och allt. Har aldrig varit så förbannad på Henke innan,slökorven! Han pappa fick hjälpa oss tillslut och när han kom vid typ 6 på morgonen fick jag nästan ägglossning så förbannad jag blev. Vi hade inget privatliv, what so ever, under denna tiden. Som det känns kunde jag lika gärna ammat Henkes farsa istället för Henry. Kram"

Behöver jag nämna att jag slutade tycka så synd om mig själv sen;)

Söndag!

Ibland kommer man helt enkelt inte på bättre rubriker än så här, sorry!!!

Barnkalaset i dag flöt på, barnen var duktiga! Ett enda bråk mellan två killar, en tavla som åkte i golvet och en kruka som gick sönder...det var vad som hände! Efter glass och maräng lekte vi lekar och ett hemskt monster kom med godispåsar till alla barnen;) Sen blev det ytterligare lite lek och dans till musik innan det var dags för barnen att åka hem igen. Härliga ungar!!! 

Efter detta åkte jag hem och hämtade Lova, vi åkte vidare till mamma och hämtade hem lite grejor som hon shoppat till oss i Ullared i går. Lova fick våtservetter, sockar, strumpbyxor och en overall som står emot vind och vatten. Eftersom det var stl 86 så badade hon i den just nu, men så småningom så...
Jag och pappa åkte upp till min brors hus och kollade in hans nya soffa som hämtades i Växjö i fredags. Det finns bara ett ord för att sammanfatta intrycket av den - STOOOOR!!!!
Den var så stor att 10 personer inte ens behöver trängas. Till denna gigant ska ett soffbord och fotpallar köpas in. När jag ändå var på plats kollade jag in duschen i stora badrummet (det finns tre badrum, två färdiga än så länge) och jag tror alvarligt att man lätt kan duscha 4 personer i den duschen utan att trängas speciellt mycket.
Men något som lillbrorsan glömmer är att städa...så jag tänkte faktiskt erbjuda mig att städa av de nästan 300 kvadratmetrarna (japp, ni läste rätt, 300 kvadrat) så att det ser lite fräscht ut till dagen då Lova fyller 1 och Per 33 år. Vi ska nämligen "hyra" in oss i hans hus då pga platsbrist här hemma. 

Väl hemma igen väntade rotfrukter på plåt som Per fixat i ugnen, det var så gott att jag trodde han skämtade med mig. Hur kan man få rotsaker och grönsaker som morot, palsternacka,selleri, lök och paprika att smaka som värsta snackset? Visst lite olja och salt var det på det, men i det stora hela var det väldigt kalorifattigt. Jag tror vi hittade en ny favorit där, salladerna får stå tillbaka ett tag. I morgon är det jag som stormar närmsta affär på deras rotfrukter så att jag har laddat kylen för hela veckan som kommer. 

Nu ska jag poppa mina förbannade micropop, jag kan inte vara utan dem, de har tagit över mitt liv...


Ebba och Lova på julafton



Lova i knät på kusin Ebba som blev 7 år i dag HURRA HURRA HURRA!

Bilden är från julafton 2009

Finaste sjuåringen i världen är Ebba

I kväll var vi på 7 årskalas hos finaste Ebba, Lovas kusin! Hon hade hela...och då menar jag verkligen hela huset fullt av gäster och hon fick presenter som bara den. En av presenterna var en rosa digitalkamera, den var tydligen den bästa när jag frågade henne. Av oss och min ena syster fick hon en MP 3 spelare och verkade gilla den också;) Det bjöds på god mat, kladdkaka med grädde, godis och andra onyttigheter, men är det kalas så är det. Jag och Per högg in på det goda och i morgon bitti är det bars och sallad som gäller igen:)

I morgon ska jag (och kanske Per) vara lekledare på Ebbas barnkalas. Är det någon som ska kunna hålla 24 stycken 6-7 åringar i shack så är det jag. Jag har ju jobbat som lärare;) Men vem vet, jag kanske har tappat stinget? Det återstår att se...

På väg till dagens kalas åkte vi en extra-runda med bilen för att vi var en halvtimme tidiga. Vad händer då, när vi äntligen lyckas vara i god tid? Jo, lilla Lova hostar som om hon satt något i halsen. Min första tanke var att det var gummit på nappen som lossnat från sin sköld och åkt ner i halsen. Alldeles kall i kroppen slängde jag upp bildörren innan Per hunnit stanna bilen och for ut och öppnade Lovas dörr. Hon hade hostat ut nappen men det lät som om något satt i halsen....innan jag hann få bort henne ur stolen kom en spya som inte var ur denna värld, hon spydde och spydde...trodde aldrig det skulle ta slut. Det var bara att åka raka vägen hem och byta alla hennes kläder. t.o.m jackan. Per rengjorde hennes stol och jag satte på henne en ny klänning och nya kalasbyxor. Stackars liten, vi vet inte vad det berodde på, förmodligen något hon ätit. Senare i kväll har det inte kommit nåt mer och trots att hon var likblek när det väl hände fick hon tillbaka sin färg under kvällen och verkar må som vanligt.  

Fredagsnöje

I dag tog jag och Anna en tur till Ekohallen för lite shopping och det är ullareds-känsla över den butiken. Problemet är att man handlar lite väl mycket, men i dag höll jag mig på mattan;) Det blev mest servetter, ljus,pappersdukar och annat till Lovas kalas...för det hade de gott om, söta kalas-grejor!

Nu är det myskväll som står på schemat...

Ni som har små vädurar - hur väl stämmer detta på era barn?

Hittade ett horoskop för små vädurar;) Ganska kul att läsa, men det vet i sjutton om jag köper det fullt ut! Det stämmer på Lova till en viss del, men där är mycket som inte alls gör det.


En naturlig ledare


Det är inte konstigt om din lilla vädur föddes tidigare än beräknat. Vädursbarn har generellt attityden “Är vi framme snart?” till tillvaron och är otåliga att möta alla äventyr som livet erbjuder.

Vädurar är passionerade, kreativa och rastlösa. Som barn har de ofta mer energi än andra barn och visar en livsglädje som endast överträffas av deras naturliga mod. Vädurens ständiga ”Jag först!” och tendens till egocentricitet kan vara en utmaning för de som måste hantera och bemöta deras livliga natur.

Små vädurar är lika oförblommerat ärliga som stora och säger gärna rätt ut vad de tycker och tänker. De överskrider ofta gränser du sätter eftersom de är naturligt impulsiva och sällan ser sig för innan de tar språnget.

Som förälder till en liten vädur har du säkert sett de rejäla vredesutbrott de är kapabla till. Vädursbarn verkar ha svårare än andra att kontrollera sina känslor. Men de är inte långsinta – så fort fyrverkeriet är över, så är vreden som bortblåst.

Eftersom vädursbarn är så bra på att börja nya projekt men inte lika bra på att avsluta dem, har du en viktig roll i att ge dem det fasta och kärleksfulla stöd de behöver för att lära sig fokus och tålamod.

Se till att din lilla vädur får mycket utlopp för fysisk energi. All den där energin behöver få utlopp i fysiska aktiviteter. Men se till att ha rätt skyddsutrustning – eftersom de ständigt har bråttom kan vädurar vara olycksbenägna.


Nya bud...

toaletten kommer inte va klar förrän tisdag, har vi fått höra nu. Gääääsp! Det är ett sånt litet jobb i jämförelse med vad de också har, så de får klämma in vår toa lite då och då, det är därför det tar tid. I morse var en gubbe här och fixade till väggarna så att vid middagstid ska väven upp och sedan ska det grundmålas en gång i eftermiddag. Det ska målas med färg i morgon och på måndag ska det målas igen...


I dag var det en busig Lova som vaknade, hon är superpigg på förmiddagarna och katten får passa sig, kan jag säga, om han vill ha kvar pälsen på kroppen. Hon är överförtjust i vår katt, men han gillar henne måttligt:) I eftermiddag blir det en runda till mina föräldrar för att duscha och hälsa på. I kväll blir det promenad och så ska jag eventuellt dra fram lite foton av Lova och sätta in i pärmar.

Just nu är det ganska mycket vardag här hemma. Kanske är det just nu vi skulle boka in en resa eller något som bryter det invanda mönstret, men med inte mindre än 3 födelsedagar nu i veckorna så vill vi ju helst vara hemma. Den första är på lördag när syrrans äldsta fyller 7 år, Ebba. På söndag ska jag vara lek-ledare på hennes barnkalas när inte mindre än 22 elever kommer från hennes klass. Sedan är det hennes lillasyster Agnes tur den 1 april, och så Lova och Per den 10 april. Den 25 april är det dags för Lovas gemensamma kalas med sina bebis-vänner från Gbg. Ja, det händer en del på kalasfronten om man säger så! Därimellan är jag bjuden på ett 30 årskalas/ 1 årskalas som jag också ska försöka pricka in;)

Vädret, dvs solen, vill inte riktigt infinna sig..

så det blir en promenad i dystert väder med Lova i dag när hon vaknar från sin förmiddagsvila. I kväll blir det en längre med syrran kl 20. Vi har bestämt att vi ska gå måndagar och onsdagar tillsammans, kul! På tal om promenader så kommer jag osökt in på vikt. Just nu står jag stilla - igen! Men det är inte ett dugg konstigt, jag har nämligen fått smak på micro-poppade popcorn på kvällarna, not good! 

Kl 07 i morse knackade den pigga mattläggaren på dörren och satte igång med, vad jag hoppas ska vara, den sista spacklingen på golvet. Det är så fint nu, slätt och med lutningar på de rätta ställena, vattnet kommer rinna mot brunnen, äntligen! 

Usch, nu visar de den tragiska reklamen på tv med tre bebisar som sitter i sina blå matstolar och den fjärde stolen är tom...ni vet, cancerfondens inslag? Fruktansvärt, så brutalt men ändå något som sker varje dag i familjer runt om i världen. Det borde inte få hända! 

För att avsluta med något glatt så kan jag skriva att den 15 mars tog Lova sina första steg :) Mammas duktiga tjej!   

Lite segt på bloggen just nu...

men desto större ruljans här hemma:) Renoveringen är i full gång och toaletten är klar på senast fredag. I dag har jag varit hemma hos mina föräldrar och lånat duschen och i morgon får jag nog åka dit med Lova och bada henne. Lite knökigt, men med tanke på vad vi får i utbyte så kan jag leva med det.

Så var renoveringen igång...

tack gode gud för det...

Just nu ser det fördjävligt ut på toa, men det är ju som det ska:) Rörläggaren var här vid sju-tiden i morse och kl tre i eftermiddag kommer mattläggaren och ska flytspackla golvet. Detta för att det är så skevt i golvytan. Vatten rinner överallt annat än där det ska, nämligen brunnen! I morgon när spacklet torkat kommer mattan på, sen väggarna och tillsist duschen och vasken. Nytt badrumsskåp, nya krokar och handdukshängare kommer fastighetsskötaren att skruva upp så småningom och sen är det bara för oss att hämta våra maskiner i Göteborg och koppla in dem. Det går inte att beskriva i ord hur skönt det ska bli när detta är gjort. Vår diskmaskin är också kass, så den ska det komma en gubbe och titta på i dagarna. Hoppas vi får en ny för vi har verkligen gjort allt i vår makt att laga den med diverse reservdelar. Huvudsaken är dock att den fungerar som den ska.

I dag händer inte mycket, syrran och jag ska ut på promenad vid åtta-tiden i kväll, men annars lugna gatan:)


Söndag

I dag gick jag och Lova bort till min syster Johanna och hennes familj. De hade fått kattungar!! Tre små söta knyten låg huller om buller i en låda med tak och väntade på sin mamma, supersöta, men inget för oss. Vi har en katt och det får räcka. Jag tycker om djur, men jag vill inte ha en hel bunt med dem. Vår Bosse är lugnet själv, han kommer och går och gör inget väsen av sig. En trygg katt som är lätt att ha hand om. När jag och Lova kom till syrran skulle de precis äta middag, så jag och Lova tog vår medhavda mat och satte oss ner vi med. När vi skulle gå hemåt igen fick vi sällskap av Johanna och Ebba som ville motionera. Ebba cyklade och vi gick. När vi kom hem hade Per förberett för morgondagen genom att ta bort badkaret ur badrummet, så det stod mitt i hallen och välkomnade oss;) Skönt att äntligen få ut åbäket, badkar känns bara överflödiga och jobbiga att rengöra. Det ska bli så skönt att få en dusch-hörna, det passar oss bättre! Lovas badbalja får vi ta upp ur källaren igen, men den är jättestor och det är nog först nu som hon sitter bra i den. Det enda jag kommer sakna med badkaret är att bada tillsammans med Lova, men man kan inte få allt här i livet;)

I kväll blev det myskväll i soffan med en film som jag kan vara utan, men Per verkar gilla den...jaja, datorn funkar ju fint den också;)

I kväll har Lova haft sina kompisar på besök...


Emilia, Lova och Isak på en lite suddig bild från i kväll!

Familjen Persson kom kl 18 och vi åt en god lasagne som Per fixade, sen blev det melodifestivalen och en massa snacks. Mycket trevligt:) I sista stund kom jag på att jag även köpt glas så då fick det bli lite av det också. Lova fick ett jättefin leksak som var spännande. Tack, Anna och Patrik för en trevlig kväll som äntligen blev av;)

Tidigt i melodifestivalen gissade jag på att Anna Bergendahl skulle ta hem det, vilket hon också gjorde;)

Att ha trevligt tröttar ut så nu ska vi i säng

Godnatt alla mina underbara läsare!  

Ett lyxpaket kom med posten!



Inte den bästa bilden, men det visar ändå vad en trött mamma behöver:) Det kom verkligen lägligt i dag när Lova har en "kläng-dag". Hon vill helst sitta i mitt knä även när jag är på toa...ja ni vet en sån där härlig dag:(
Förutom att hämta detta paket på posten har jag varit och bestämt vilken matta och vilken färg jag ska ha på väggarna i nya badrummet. Det blev grått, grått, grått för hela slanten;) Vi fick själva bestämma färger men inte material. Mattan var en vanlig standard-kvalité som jag kan tänka mig de lägger in i alla badrum de har, typ! På väggarna ska de bli väv, vilket jag tycker är jättefint:) På det ska en svag nyans av grått målas i nån färg som tydligen ska tåla väta! Nice:) So far so good, alltså. På måndag sätter de igång, först rörfirman och sen golvläggaren. De är sååå välkomna, jag ska t.om serva dem med kaffe och kakor:)

Vi frågade om de kunde göra uttag för vatten och el så att vi kan sätta in tvättmaskin och tumlare, men vi har inte fått svar från fastighetsbolaget än. Börjar han strula med det, vd:n, så ska jag personligen åka dit och strypa honom;) Är så fasligt trött på dem nu! Han tjänar på att jag har egna maskiner, då blir det ju jag som får ta el-kostnaden. Hoppas han inser det! 

Jag var och kollade på ny vagn till lova i dag, på BRIO...denna byns stora stolthet;) Vi har varit inne på att byta sen Lova bara var några månader, men har aldrig fått tummarna ur och framför allt aldrig kommit fram till vilken vagn vi ska ha. Jag vill ha en BRIO Go, men då står vi där med ytterligare ett vagn-paket med liggdel och hela balletten. Ska vi ha en bebis till, så bör vi ju fundera på syskonvagn! Så nu har jag hittat (utan Pers vetskap) en annan BRIO vagn som jag kan tänka mig, en BRIO Spin....en enkel sittvagn, med alla bekvämligheter och hyffsat snygg design. Det är inte så att jag vänder mig om efter den vagnen på stan, men den känns rejäl och den är en billig mellan-vagn i väntan på syskonvagnen som väl får köpas förr eller senare;)  Den har ett vitt chassi, vilket I REALLY LIKE!!! Jag tycker det är jättefräscht med vitt chassi faktiskt....var tvungen och betona det! I övrigt är den svart och har röda detaljer i suffletten. Givetvis provåkte Lova den och gav "tummen upp" direkt:) Hon satt som en drottning i den, rakt upp...inte det här taskiga halv-sittande läget som är på vår nuvarande vagn. Hon vill inget annat än och sitta rakt upp numera, så är det ju!

Så, kanske blir det den...

Jag skrev under 7 sanningar om mig att jag var den mest veliga personen i hela världen. Här har vi ett klart och tydligt exempel på detta. I cirka 7 månader har jag letat vagn och det händer inte ett skit, för jag kan inte bestämma mig. Per har nog gett upp, tror jag;) Ge mig en spark där bak, någon!

Just nu sover kläng-apan (Lova) och det är så lugnt och skönt här, jag tog en kopp tee, skriver ett inlägg, luktar och klämmer på mina nya produkter och väntar på att Anna ska komma förbi på fika. MYCKET TREVLIGT!

Lovas nya tavla!



Tyg från IKEA på vanlig spånskiva!


Jag älskade detta tyget när jag såg det hos min syster Johanna och tänkte att det skulle bli en fin tavla till Lovas rum och sen låg det här hemma i en hel evighet innan det äntligen blev klart. Jag köpte min bit på IKEA för nästan ingenting och spånskivan hade pappa i garaget:) Tack snälla pappa för att du hjälpte mig med tavlan.

INKÖPSLISTA

Fick en idé när jag läste syrrans blogg...givetvis måste jag dela med mig av vad som ska handlas in framöver, detta för att jag hoppas få tips från er på var jag hittar dessa prylar. Så hjälp mig hitta....

- A4-ramar i mattsilver/borstad silver eller i vitt lite "smutsigt" trämaterial (Ni vet så där lite gammaldags stil)

- Vit rund ryamatta, modell stor

- Neutrala svarta bokstäver i trä, ska skriva Lovas namn på en vägg (vita har jag sett men inte svarta)

- Tips på 1 årspresent till Lova 

Hoppas ni sitter och håller på den perfekta idén om var jag kan hitta dessa ting:)

Lova 11 månader i dag

Då har hon blivit ytterligare en månad äldre, vår lilla älskling:) I dag ska mamma hämta henne efter jobbet och ha henne i kväll så att jag kan fixa lite på datorn, samt rensa ut i klädkammaren här hemma. Liiiite svårt när hon är med eftersom hon älskar att knappa på datorn samtidigt som jag;) I dag fick Lova pannkakor dagen till ära, men det är ju bra mycket roligare att slänga dem på golvet än att stoppa dem i munnen, tydligen!

Längre inlägg än så här blir det inte för nu är det dags att busa en stund innan hon försvinner i väg med mamma!


Kolla in mina vattkoppor...



Så här fin är jag med mina plitor/koppor. Värre än så här är det alltså inte...än!

Jag tar en promenad med min bil....



Ska ni hänga med mig ut med bobbyn?

Jag bestämmer vad det ska vara på tv!



Mamma och pappa, ni har sett färdigt på tv4 fakta hoppas jag för nu byter jag till Disney-kanalen!

Tisdag..

Angående Lovas vattkoppor så har några fler koppor har dykt upp i ansiktet, men de är ännu så länge bara som små plitor. Febern är borta! Jag vet inte riktigt vad jag ska tro, det är ju första gången jag ser nåt sånt här på nära håll. Det är nog en väldigt lindrig form av vattkoppor om det nu är det. Symtomen verkar stämma när jag läser om det och jag får väl se om plitrorna blir koppor så småningom;)

I eftermiddag blev det lång-promenad i vårsolen med mamma som också ville promenera. När vi kom hem visade Lova att hon kan gå runt med sin gå-vagn, vända den i krökar och fortsätta gå, detta har hon inte fixat innan. Något annat som är nytt är att hon går runt med sin bobby-car;) och efter ett tag försöker hon komma upp på den men fixar inte det riktigt! Det ser så roligt ut, snart går hon väl själv den lilla busen! I morgon blir hon hela 11 månader och det innebär en månad kvar till det stora 1 årskalaset som inträffar samma dag som Per fyller år. Att de föddes på exakt samma dag med 32 års mellanrum är rätt otroligt egentligen. Vem hade kunnat ana att Per skulle få en dotter på sin 32-årsdag...och vilken present sen då! Det kvittar vad han än får i framtiden, den presenten kan inte överträffas, never! Det blir ett sort 1 årskalas med våra familjer, de närmsta. Det blir liksom många nog ändå pga att vi har stora familjer. Vi räknar med 14 vuxna och 7 barn utöver vår egen lilla familj. Lovas kompisar och mammor blir välkomna hit en annan dag på lek-date och tårta! Utöver detta blir den lilla busen firad uppe i Göteborg också den 25/4. Tur man bara har en unge...pust;)

Obetalbart...



Så här fint diggar Lova till musiken som strömmar ut ur pianot..det är bara trycka på en knapp och sen skaka loss...för så gör ju mamma och pappa!

Glömt bort...

Såg att andra bloggare kommenterat "andra chansen" i melodifestivalen och det har ju jag alldeles glömt bort trots att jag satt och såg hela utan avbrott denna gång. Pernilla Walhgren...alltså, jag vet inte, hon vill för mycket med en låt som bara är så tråkig och förutsägbar, och det känns som om man har hört den förut. Att den gick vidare var inte vad jag satt och hoppades på, däremot blev jag jätteglad av olika anledningar när Jessica Andersson gick vidare, dels för att jag tycker låten är underbart fin. Sedan har jag precis läst hennes självbiografi och har färskt i minnet vilken djävulsk uppväxt hon hade med en missbrukande mamma. Det gör att man "håller henne bakom ryggen" lite, om ni förstår vad jag menar? Hon är värd all lycka och välgång, men givetvis är det låten och inget annat jag borde gå efter. Låten är mer än okej dock, så det var helt rätt att hon tog sig till final. Många av de andra bidragen var skräp från början och det enda bidraget som jag saknar i final var Paulinas låt, vilken jag inte minns namnet på nu, men det var en härlig låt...med snygga dansare som jag gärna ser en gång till;) 

Melodifestivalen är ett måste för mig av ren tradition, det sitter djupt rotat. Jag förstår dock dem som tycker det har blivit ett för stort jippo eller dem som ratar den för att låtarna är skräp, det är ju faktiskt så att många av låtarna är skitdåliga, rent ut sagt. Men det är inte det som det handlar om för mig, jag lyssnar nämligen gärna på skit-låtar så länge jag får uppleva stämningen, se deras scen-kläder, bedömma bidragen och sist men inte minst gissa hur långt de olika bidragen överlever. Det roliga är att jag alltid har rätt, så jag kan min melodifestival;) 

Nästa lördag når denna tradition sin kulmen när finalen går av stapeln i Globen, det ska bli ett sant nöje. Mina favoriter är Jessica Andersson och Andreas Johnsson...i alla fall just nu, det kan ju ändras. Vissa låtar har en tendens att växa hos mig:) Vilken låt som tar hem vinsten ska jag våga gissa på när jag hört alla bidragen på lördagkväll!   

Lova har troligen fått vattkoppor!

Mina systrar och Hilma lämnade precis oss, de har varit här sen i förmiddags! Vi snackade, kollade på gamla foton och hade trevligt. Ungefär samtidigt som de kom fick Lova feber och blev gnällig. Hon satt och halvsov i mitt knä nästan hela tiden. Är det som vi misstänker så är det början på vattkoppor. Små utslag syns i hennes ansikte så vi får se hur detta utvecklas. Hilma har haft det och fick träffa Lova innan vi visste vad det var, så nu verkar Lova smittad...såklart! 

Som tur är dricker hon vätska och äter sin mat:) (Glad mamma)  

Återkommer....

På tal om hårfärger - en blond Jennie!



En suddig bild från mobilen i och för sig, men ändå! Kommer en bild på mitt nyfärgade mörka svall inom kort...

Hemma från Gangstarparty!

I kväll har jag,Josse, Johanna och Anna varit på Gangstarparty hos Janina i Älmhult. Tack för det Janina, det var mycket trevligt! Till Lova blev det en ceriserosa vippkjol och till det skulle hon haft en cerisrosa munkjacka, men den fanns inte kvar i sortimentet, tyvärr. Så vi får väl se vad vi ska hitta på till kjolen.
Innan partyt färgade jag mitt hår mörkt igen och blev jättenöjd med resultatet, det är ingen tvekan om vilken färg jag ska ha på mitt hår. Jag som varit både blond, brunhårig, svarthårig, rödhårig...och jag tror t.om att färgen var lite åt det mörk purpurfärgade/svart när jag gick på gymnasiet. Det låter inte klokt, men var väldigt fint med såna skiftningar i ett svart hår. Mörkbrun är den färgen som jag trivs bäst i nu, det konstaterade jag i dag;)

I morgon förmiddag kommer mina tvillingsystrar hit och förgyller min och Lovas dag:)

Dags att andas och pausa...

Godkväll och godnatt!

Nöjd!



Ja, så ska det se ut pappa! Jag är nöjd med bloggen nu...

Lova vill också vara med....



Mamma, vad säger du ska vi ändra om lite på bloggen? Jag vill att det blir en större bild på mig!

Mitt kylskåp!



Längst upp till vänster är jag med Lova 2 månader och det lilla som sitter längst upp är min systers flicka Ebba. Fotot under oss är Pers brors pojkar Simon och Emil. På de andra två bilderna har vi Lova....

Japp så ser vårt kylskåp ut i dagsläget! Mer foto än så här får det inte vara för mig, det blir alldeles för rörigt intryck, tycker jag;) Less i more, som de säger!

Ännu en dag med solsken och vårdoft!

Här hemma fortsätter vi att vara effektiva, det måste bero på vädret. Vem vill se allt smuts som solen avslöjar? Jag har sorterat ut Lovas för små kläder och kokat alla hennes nappar och flaskor. Per sorterar i vårt förråd för att få plats med Lovas skötbord och annat som hon inte behöver. Hon är ju inte så liten längre;) En promenad ska vi ta när Lova vaknat från sin förmiddagsvila som blev sen i dag eftersom hon kinkade ihop fullständigt när hon blev trött. Själv äter jag frukost nu vid ett, inte helt normalt, men pga av Lovas humör och allt städ här så blev inte mat så viktigt. Så nu äter jag min bar och dricker en kopp tee och givetvis bloggar jag ett snabbt inlägg. Vet med mig att jag har två utmaningar på halsen;) och tänkte ta itu med den ena här och nu.

Carolina (av någon anledning kan jag inte lägga en länk till hennes namn, men jag har bara en Carolina i min länklista) har utmanat mig att knäppa en bild på mitt kylskåp och sedan lägga ut den på bloggen;) Så det får jag väl ta och göra...

Så, inlägget blev klart samtidigt som jag åt upp sista biten av min frukost, perfekt tajming;)

Glada nyheter..

väntade mig i morse när jag ställde mig på vågen och hade gått ner ytterligare ett kilo! Det bara kom sådär efter flera veckors stillastående på vågen. Jag gav inte upp helt trots att jag fuskade en del, och det är jag glad för i dag. För att fira det försvunna kilot gick jag en rask runda med Lova mitt på dagen. Senare gick vi hem till mamma och pappa, det visade sig att mamma tagit en semesterdag för att städa ovanvåningen i deras villa. När jag kom upp hade pappa och min bror lagt färdigt golven som de påbörjade häromdagen och mamma hade städat, sorterat bland alla gamla prylar, bytt sängkläder i gästrummet och så vidare. Det blev mycket bra och är början på en större renovering. Det är kul på ett sätt, det är alltid fräscht med nytt men samtidigt lite vemodigt att det huset man växt upp i nu ska ändras om totalt...i alla fall är tanken sån. Det kommer bli en stor förändring, både kök och toalett ska bli nytt och väggar ska slås ut så det blir mer öppna ytor. Ett stort altandäck är planerat att gå ut från nya köket med stora glaspartier som vetter ut mot altan och gräsmatta. Det kommer givetvis bli bra för oss barn när vi kommer på besök med våra barn eftersom vi blir fler och fler hela tiden. Stora ytor och öppna plan är perfekt! Ska bli kul att följa pappa i detta projektet, det blir nog det sista han gör på hemmaplan, han börjar bli gammal pappsen! För er som inte vet så är han byggnadsarbetare med egen firma. Detta är inte ett dugg konstigt för honom, men jag är lite orolig, undrar en del om han kommer orka med detta. Tror mamma funderar på samma sak, så vi får väl se om detta planerandet omsätts i verkligheten;)  

Nu är det fredagsmys, Per gör muffins klockan 22, snacka om engagemang. Jag var sugen, han ställde sig och bakade;) Till muffisen blir det ett glas mjölk och en film på tv....
 

   

Så var vi hemma igen...

från Lönsvegas alltså! Förutom Josse och Hille-bille (Hilma) träffade vi Nikolette och hennes lille Loke som föddes i december! Givetvis glömde jag och knäppa av en bild på dem, men ni får hålla till godo med de bilder som kommer här nedan! Lägenheten var som väntat jättefin och fräsch, de har att göra med packningen, men sen kommer det bli grymt. Hilmas rum var det bästa så ta en titt på detta härliga barnrum:) Lova och Hilma lekte och hade jättekul hela eftermiddagen...tills Lova blev trött och gnällig, och inte hade vett att vila!

Hilmas rum!



Lägg märke till den fräcka tapeten från Sandbergs! Lova provlåg Hilmas säng med alla de fina kuddarna....men kom sen på att de inte var så roliga, hon har ju likadana hemma;) Inte ens när hon blev riktigt trött passade Hilmas säng, hon satte sig upp och grät. Hon ville mycket hellre leka och bli övertrött på kuppen. Innan vi hunnit utanför Lönsvegas gränser somnade den envisa lilla busen i sin stol!

Hilmas rum!



Mamma kolla, jag kan kasta med sakerna....

Hilmas rum!



Ska vi gunga på denna? Eller tar vi saaben;)

Hilmas rum!



Å va kul mamma, här vill jag vara med Hilma hela dagen...

Hilmas rum!



Första skorna syns här i bild...sött!!!

Ett besök i Lönsvegas står på dagens planering!

I morgon kommer de från mitt fastigetsbolag och från en rörläggar-firma och ska kolla och mäta på toaletten JIIPPIIII, äntligen får de tummarna ur...tack hyresnämnden för det! I bland hjälper det att aldrig ge sig, att vara envis som en åsna, ringa och "ligga på folk". Vi får allt nytt, matta, väggar, blandare och duschslang,vask,handdukshängare, badrumsskåp. Vi får dusch istället för badkar vilket var en önskan. Får vi välja färg blir det grått och vitt på toaletten, men den turen kanske vi inte har. Jag har begärt nytt golv i hallen också men vet inte ännu om det blivit beviljat. Jag får höra med killen de skickar hit i morgon:)

Just nu vilar min lilla tjej, men sen ska vi åka till Lönsvegas. För alla er som undrar vad det är för ett hippt ställe så kan jag berätta att det är en liten håla som ligger i närheten av denna hålan. Skillnaden är att det är en mindre håla och min syster med familj har flyttat dit i dagarna. Vi ska alltså åka och kolla in deras nyrenoverade 4a och se om de har nån fika att bjuda på. För allt i världen leta inte efter Lönvegas på kartan, det hittar ni aldrig. Lönsboda, är vad hålan heter, men för att skämta till det är den omdöpt till Lönsvegas, det låter ju lite coolare,hihi! Lilla Hilma, Lovas kusin, har fått ett fint rum i nya lyan så det får vi kolla in.... 

Ett sant nöje...



var det att handla denna lampa, den kostade nämligen mindre än halva priset i Ullared.
Jag älskar stilen...jag har vitt soffbord och det blev jätteläckert:)

Detta trodde jag inte om Ullared, stället har definitivt växt i mina ögon efter sista shoppingrundan!

Så här fin blev lampan...



Här är lampan som just nu pryder vårt kök, ett rent fynd från Ullared. Det är sällan jag blir så nöjd med ett köp som jag blev när jag handlade denna. För 149 riksdaler får du i och för sig lite pyssel och knåp, men när den är klar så är den superläcker och ser ut som en designlampa

Passar utmärkt i ett kök, tycker jag. Vi har vita väggar och ett bord i valnöt som är lite i samma stil som lampan

Ååååå, men jag ville ju hjälpa...



Lova förstår inte riktigt varför hon inte får hjälpa, om jag säger så!

Mamma, jag hjälper dig gärna med lampan



Lova ville hjälpa till men det blev pannkaka av det mesta. Tanken var god, lilla gumman, men mammas lampa får du inte röra!

Krukor från Cult design har flyttat in hos oss...



Dessa hittade jag när jag var på jakt efter nya krukor till vardagsrummet, gillar dem skarpt! Med tanke på min dåliga förmåga att ta hand om blommor så är växterna ni ser givetvis stendöda;)

Städ-dag!

I dag har jag varit effektiv, jag t.om satte Per i arbete;) Tillsammans har vi putsat alla fönster på nedanvåningen,städat ur kylskåpet, skafferiet,skåpet under vasken och toaletterna. Per håller även på att tvätta kläder i källaren. Shit, va nöjd jag är farten det är på oss i dag...men det bor ändå ett uns av dåligt samvete i mig och det är för att jag inte lekt tillräckligt med Lova :( Det blir ju så, det är antingen eller tyvärr. Så nu i en halvtimme satt jag med henne på golvet och spelade på pianot, skjutsade henne i gå-vagnen (japp, hon är så lat just nu att hon hellre åker i den än går med den) Hon skrattar så att hon kiknar när hon får åka i den:) 

I går ringde de från Hyres - och arrendenämnden och det blir inget möte i rätten i morgon. Vårt fastighetsbolag hade inte resurser att skicka ner en man som satt med i rätten, helt sjukt anser jag! Från hyresnämnden menade de att det inte var lönt att jag åkte ner själv för utan fastighetsbolagets närvaro skulle vi inte kunna göra mycket. Det är ju i och för sig sant. På grund av att de fegade ur så ringde nämnden dem och sa att de bör kontakta mig så att vi kommer vidare för vi har söndriga saker här i lägenehten och betalar full hyra. I dag kom det en besiktningsman - igen! Nu är alltså lägenheten besiktigad för andra gången och trots att vi innan fått ett beslut om vad som ska renoveras, så verkar det som om det nu är upphävt. Jag är både förbannad och trött på detta, men hoppas nu att det ska hända något. Om en månad är det nytt möte i rätten om inget händer, det har hyresnämnden lovat. Jag tror att fastighetsbolaget kommer renovera till en viss del men inte allt som vi begär. Fortsättning följer....  

7 sanningar om mig själv...



Jag fick en utmaning av Kiqi som innebär att jag ska avslöja 7 sanningar om mig själv och samtidigt ska jag föra denna award vidare till fler bloggare. De som jag vill föra vidare "awarden"till är:

Janina och Johanna


Japp, sanningens stund är kommen;)

1. Jag är väldigt nogrann när jag städar...på gränsen till pedantisk tycker min sambo! Här är därför oftast rent och fint hos oss:) Jag vill dock inte höra att jag är pedantisk och har försökt tona ner mig för att möta honom på halva vägen

2. Jag har svårt att ta beslut, till och med enkla små beslut i vardagen som tex vilket rengöringsmedel eller vilken juice jag ska köpa när jag står i en butik

3. Jag är en bra lyssnare som kan läsa av folk mellan raderna, mina vänner kommer alltid till mig i förtroende för jag lyssnar jämnt, även om jag blir väckt mitt i natten. Har också lätt för att föreställa mig hur andra känner sig, vad de går igenom osv. Jag har alltid något att säga till tröst eller för att peppa mina vänner.

4. Jag älskar blandgodis

5. Jag är den mest morgontrötta personen i världen eftersom jag är en kvälls- och nattmänniska

6. Jag är en utredande person, det jag inte vet tar jag reda på. Läser väldigt mycket! 

7. Jag shoppar på tok för mycket, men har bättrat mig de senaste två åren;)  

Jag är glad...

I dag är det strålande sol ute och luktar vår, snart ska Lova och jag ut på en promenad, men innan dess ska den lilla hönan vakna. Hon tar en power-nap just nu. En av lamporna jag handlade i går är nu på plats och vi kunde kassera en gammal ful lampa som satt här när vi flyttade in. Det var tacksamt eftersom vi lämnade alla våra lampor i Göteborg till andrahandsgästerna. Men nu har vi alltså en ny snygg lampa ovanför köksbordet och den tog typ 45 minuter att sätta ihop, men gud, va läcker den är. Den är en kopia av de dyra designlamporna Norm 69, en riktig klassiker. Bild kommer senare! Nu när jag öppnade min mail fick jag en trevlig inbjudan till ett 30 årskalas/ 1 årskalas och jag blev sååå lycklig. Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kan komma, Kiqi:) Det är ju inte så att jag kan cykla dit precis, hihi, det är nämligen i Göteborg.

Det är i alla fall bestämt att vi ska till Göteborg den 25/4 på ett stort barnkalas för Lova och hennes vänner som också fyller 1 år. Vi ska hyra lokal och fira alla barnen samtidigt med knytkalas. Vi är nog en 12-13 familjer tror jag. Det ska bli så himla kul:)

Så, som rubriken lyder, jag är glad för alla dessa roliga händelser som inträffar nu framöver:)

Osby - Göteborg, Göteborg - Ullared och sen hem igen;)



Med sig hem från Ullared fick Lova ett piano, lika fint som kusin Hilma har:) Den är så kul att hon kasar i sin stol, dansar till alla ljuden och koncentrerar sig djupt!

Klockan 08 i morse bar det av till Göteborg och där levererades kosttillskott till kund, packades nytt i burkar och hämtades ett gäng burkar till i lagret. I bland önskar vi att vi ägde en mindre lastbil...ja en sån som vi hade;) Enda problemet, vem vill åka 46 mil i liten lastbil med den komforten det innebär? Nej, ingen! Därför kör vi hellre till lagret ett par gånger när vi är på plats. I dag skulle inte mindre än 40 burkar fraktas. Jag och Lova slingrade oss från jobbet och tog in på Femman, shoppingcentrat i fyra hela timmar. Under tiden som Per svettades passade vi på att äta och shoppa. Vi satt också en bra stund och pratade med andra mammor på Åhléns fik. Lova hade en ät - och bajsdag vilket innebär stora mängder mat och 3 fulla blöjor. Hon åt som en häst och när hennes var slut sträckte hon sig efter min sallad och sa Ah, ah som betyder - Ge hit! Allt smakade gott i dag och hon var en solstråle hela dagen. På grund av hennes goda humör vågade vi oss in på Ullared på hemvägen. Där gjorde jag världens fynd, måste bara berätta för er! Första gången jag var på inredningsparty blev jag kär i en lampa för 700 kronor, en vit taklampa som jag ska ha antingen i vårt sovrum eller ovanför soffbordet. I går på partyt gick jag och sneglade på den, men slog aldrig till. I dag förstår jag varför, den fanns nämligen på Ullared för 250 kronor, exakt samma lampa! Först stod jag bara och gapade, sen högg jag en av de få kartonger som fanns kvar, sprang till Per och berättade om mitt fynd. 

Fyndet var givetvis höjdpunkten på min dag, men en annan sak som jag gillade var Ullared by night...knappt en människa i sikte och inga köer varken in eller ut. Inte en enda gång jag trängdes i butiken eller svor över pensionärer som kör en på hälarna. Nej, det var rena lyxen att vara där mellan kl 17-20. Vissa avdelningar stod i princip öde, en av dem var leksaksavdelningen så där kunde vi känna och klämma på allt. Lova var överlycklig:)  
Så alla ni som envisas med att köra i ottan kl 06 på morgonen, tänk om!

Nu är jag en av de tröttaste i Sverige, men nöjd med dagen! Jag packade upp alla sakerna när vi kom hem så slipper jag vakna till en massa kassar i morgon bitti

RSS 2.0