Lördagkväll...snart natt....i alla fall för mig;)

I helgen blev det inget Göteborg som planerat, inte nästa helg heller som det ser ut nu! Fotona som jag lovade på Lova uteblir nog också, haha! Det var nämligen något filfel på de nya bilderna som låg på kameran och jag lyckades inte få in dem på datorn! Jag får knäppa några nya helt enkelt! Kände att det var ett tag sen jag skrev ett inlägg och att jag borde försöka få ner några rader, men det var lättare sagt än gjort!

Det är nog inte min dag i dag....

I kväll gick jag en runda på Klinten (ett motionsspår för alla er som inte vet) med mitt ex, Daniel. Jag har inte träffat honom sen i somras och nu skulle han gå med sin brors hund, Leo, och jag hängde på såklart! Vi hade massor att prata om, han är verkligen en bra kille!!! Efter rundan åkte jag hem till mina föräldrar och åt en sallad från grillen i byn och pratade med min bror som är hemma från Oslo. Han arbetar och bor där två av tre veckor, dessutom håller han på och bygger ett nytt hus som börjar bli klart. I dag sattes vitvaror in och i morgon läggs golvet in, sen är det snart beboligt. Jag får lägga in lite foton sen, det är inget dåligt hus, har nog kostat bortåt 4 mille....behöver man säga nåt mer?

Glad Halloween på er, mina läsare!

Blingo, Bingo...men inte för Lova, bara mamma!

På Blingo partyt hos Josse i går skulle Lova fått kläder eftersom hon är i stort behov av nya kläder, men det blev jag som fick en jeanskjol i stället...i storlek jättetjock! Det går sädär bra med mina sista graviditetskilon, märker jag, och det är inte en dag för tidigt att börja gå raska promenader med Anna. Det ser jag verkligen fram emot:) Mitt matintag har jag fått kontroll över, jag äter riktigt bra, men det slinker ner en och annan godisbit eller kaka också och det borde det inte göra utan motion. Så nu, nya tag! Motion står på schemat....det är i och för sig bara en del av schemat denna vecka som även omfattar ett tråkigt besök på gyn, men cellproven slarvar man inte med. Ett tandläkarbesök ska hinnas med och en resa till Göteborg i helgen! Tillbaka till Blingo och min egoism, jag handlade alltså till mig själv men inte min dotter! Det kan ju tyckas vara lite småsint;) men jag hittade helt enkelt inget som föll mig i smaken, mitt hopp står till Göteborg i helgen. Kollade mitt bankkonto och PANIK!!! Inga pengar hade letat sig in där från FK, så jag ringde FK, och då visade det sig att jag bara sökt föräldrapenning i ett halvår. Varför i hel..har jag bara sökt pengar i et halvår? Hjärnsläpp eller trodde jag verkligen att jag bara skulle va hemma i ett halvår? Tänkte vara smidig och göra en ny snabb ansökan via nätet, men då kommer jag på att jag inte har kvar koden till e leget...så blev det för struligt med en gång! Nu har jag en trevlig kvällssyssla i stället (Nu var jag väldigt ironisk) 

I övrigt rullar det på här, vi har satt upp nya gardiner och köpt en fin matta till köket! På Lovas rum har tavlor kommit upp och lite annan förvaring. Bilen får ett nytt hem i kväll, Laholm, och där kan den stanna tycker jag. Jag kommer inte att sakna den, jag vill kramas med min...ja eller, VÅR nya volvo;)

På G: Nya foton av Lova i nästa inlägg....

Ha det så bra!!!!

Såld bil och fint besök

Vi sålde vår bil i dag,caddyn! Vinterdäck och annat som tillhör bilen finns i Göteborg och eftersom det ska ingå i köpet blir vi tvugna att åka upp i helgen och hämta det....jag gör en liten sur gubbe här:( Jag vill inte åka upp denna helgen utan nästa!  

Äntligen ska vi ha en ny lyxig volvo, en långdistansbil....det kan man ju inte direkt säga att caddyn är med sitt höga motorljud och dåliga komfort vid längre sträckor, men den var suverän som bil i Pers företag och att köra med i centrala Göteborg. Volvon vi ska ha är superfin med all tänkbar lyx,perfekt med tanke på att vi kör 60 mil och ibland mer 2 gånger per månad!

Det fina besöket vi hade i kväll var kungen och Silvia...hahaha! Nej, skämt och sido,det var det minst lika fina paret Per och Josefine Bökberg med sin arvinge Hillisen. Hillis var på kräl-humör och ålade sig fram på vårt vardagsrum, Lova satt mest och tittade på, de gångerna hon satt för hon låg mest i dag faktiskt, latmasken!

Bara ett snabbt konstaterande...

Snart bär det av till Kristianstad för att handla reservdelar till bilen! Nej, jag vet, det är inga roliga utgifter, men ett måste! Bilen är ju bra att ha ibland, som exempelvis i går när vi skulle till Ullared och alla de gånger vi kör till Göteborg. Lova behöver nya kläder och barnbidraget har kommit...helt plötsligt känns det inte så tungt att vi behöver åka in till stan;) Han fixar reservdelarna och jag går på stan, kan det bli bättre? Nope, tänkte väl det!


Förkylningen har satt sina klor i vårt hem....

Lova är fortfarande förkyld även om hon är mycket bättre, jag fick samma elände i Lördags morse. Känner mig fortfarande yr, snuvig och varm. I går knaprade jag piller som godis...nåja, inte riktigt, men i alla fall...allt för att kunna åka till Ullared som jag suktat efter länge, men det har liksom kommit annat emellan! I går bar det alltså av och när vi kom dit gick vi rakt in och slapp kön, ingen kunde vara gladare än jag. Där inne var riktigt packat med folk och jag såg paniken i Pers ögon, men han fortsatte att gå in! Pang, så hade vi smällt ett x antal tusen på julklappar, rengöringsmedel, fotopapper, brännbara skivor osv. Nöjda åkte vi därifrån och käkade på hamburgare på MAX. Sorry MAX, men det var inte speciellt gott!! Vi skulle tagit Mc Donalds i stället...eller allra helst vi skulle stannat kvar på Ullared lite längre och käkat på Burger King, min favorit.

I bilen på väg hem var det Pers tur att börja nysa, men det blev inte så allvarligt av den förkylningen, han har jobbat på som vanligt i dag...fast i och för sig, han är aldrig hemma pga sjukdom;)

Denna minen går inte av för hackor...


Tuff brud i lyxförpackning;)


Seg på att skriva inlägg...

Min lilla duva är sjuk, hon vaknade i natt med täppt näsa och hosta och var helt otröstlig! Vi som skulle varit med några andra bebisar och deras mammor på frukost vid 11 i morse, men det blidde inte så....nej, synd!! Hoppas de fick trevligt i alla fall. I går var Lovas bästa kompis och kusin Hilma, Hillisen, på besök. Nu sitter båda upp även om Lova är lite vacklande än, och de kollar på varandra och skrattar. Hilma tog Lovas napp, men Lova tog det med ro. Lite ledsen blev hon dock mot slutet när Hillisen snott hennes napp femtioelva gånger...Hillis har fått lite hår och väger runt nio kio, stora flickan nu! Lova börjar med bli stor men jämfört med den 7 veckor äldre Hilma är hon fortfarande bara familjens bebis.

Det är väldigt segt med mina inlägg numera, vet inte riktigt vad det beror på...kanske är det för att Lova ständigt blir mer aktiv och kräver mer av sin mamma;) I förgår var jag och Lova på Gangstar barnklädersparty hemma hos Josse och där blev det en kofta i grått med stora knappar till Lova. Den ska hon få i julklapp av Hilma. Nu ska bara vi hitta på något till Hilma med och det är inte det lättaste för hon har allt, allt, allt....som en bebis kan tänka sig! 
Men i Göteborg på Lördag kanske jag kan hitta något som Hillisen inte har...hoppas det! Nu brister det i grammatiken som synes...säkert irriterande för alla språkpoliser, såna som jag själv....men ska det bli några inlägg så får det gå undan och då ändras ingenting, hahaha! Jaha, i alla fall, Göteborg på Lördag igen och det ska bli kul, bara det inte blir så stressigt denna gången....det orkar jag inte med! Jag vill handla och jag vill hälsa på Lovas farmor Gunnel. Jag vill jättegärna hinna med de vänner som jag inte hann med förra gången...

Lilla söta Agnes, min andra systers minsta flicka har äntligen fått välja en present som hon ville ha. Hon har inte fått någon av mig och Per i år eftersom jag var väldigt gravid när hon fyllde år den 1 april i år. 9 dagar senare kom Lova och det blev inte av att jag ens tänkte presenter...och sen har det bara glömts av. Nu fick hon en och nästa gång får storasyrran Ebba välja sin för hon fyllde i slutet av mars och då var jag också väldigt gravid och ville inte åka 23 mil i bil. Lova var ju uträknad till 23e mars och Ebba fyllde den 20e....liiite vågligt att göra några längre resor då om det nu var så att man bestämt sig för att föda hemma i Göteborg, vilket vi hade!

Nu ska detta inlägg postas innan det blir så långt att folk bara suckar över det, det tenderar nämligen bli så när jag skriver...skrev nämligen kollegieblock efter kollegieblock, sida upp och sida ner redan när jag var liten...

Fixardag...

I dag har vi haft en riktig fixardag, vi har gjort en stor grönsakssoppa, marinerat kött till i morgon, handlat på ICA och skickat i väg massor med viktiga brev på posten! Färg till att måla hallen en andra gång finns och vi kan påbörja det...kanske i morgon! På Lördag blir det till att fira Lova som blir ett halvår! Då blir det tårta och kaffe för de närmaste...Inte vårt påfund, trots att jag kan verka lite hispig ibland med mitt fixande (vissa minns säkert att jag letade rosa servetter en hel dag innan hennes dop)...men Lovas söta kusiner har alla firat sitt första halvår i livet, och då förväntas det att även Lova ska göra det! Bara att haka på trenden, så att man inte upplevs som en riktig glädjedödare, hihi! Och Lova? Ja, hon är ju givetvis totalt omedveten om det hela, men det ska fångas på film, var så säkra! Nån gång ska den fram, vår nya filmkamera. 

bedtime.... 

Min älskling...


Sussar i vagnen...


I dag, middag för familjen! I går, Göteborg!

I går blev det stressigt värre när vi var i Gbg en heldag! Det var inget kul alls och jag hann inte med hälften av det jag hade tänkt. Min kompis Maria glömde jag helt av att ringa FÖRLÅT MARIA! Med fem timmars restid är det inte lönt att åka upp för dagen så nästa gång hoppas jag att vi kan stanna över natten. Jag hann i alla fall med en lunch med Kiqi och hennes lilla dotter, men jag blev en hel timme försenad och fick springa genom regnet för att ta mig till café Vallgatan och möta upp henne. Hon hade redan beställt in sin mat och käkat. FÖRLÅT KIQI! På fiket träffade jag även en annan vän, så jag fick en liten skymt även av henne. FÖRLÅT ANNIKA! Herregud, aldrig mer Göteborg för dagen! Vi åt middag på Kinesiska muren innan vi åkte hem och var hemma så sent som 21 och Lova somnade gott i sin säng. 

I dag blev det lasange och kladdkaka med bär och grädde för alla som hjälpt oss att flytta, det vill säga min kära familj! Alla ställde upp och gjorde att inflyttningen här i Skåne gick smidigt. Det tog runt en kvart tror jag att få in hela vårt bohag i lägenheten, det ni!! Till och med syrrans söta barn, 6 och 4 år gamla hjälpte till med det som de orkade bära!

RSS 2.0