Här är klossarna som Lova bara älskar...



Kolla in de ögonen så förstår ni hur roliga klossarna är!

Nästa hela gänget...



Leon, mamma Hanna, Vincent, Lova, Hilma och mamma Josse

Lova och Hilma på Leons lekmatta...


Lova latade sig på lekmattan...


Vincent och Hilma var också där med sina mammor...



Vincent och Lovas kusin Hilma tittar på den fantastiska utsikten mot en snötäckt sjö!

I dag var vi på besök hos Leon och mamma Hanna...


Leon har full fart framåt i sin gå-stol....

Inställda planer i dag..

I dag hade vi tandläkartid både jag och Lova men jag är både förkyld och har hosta, så det fick vi ställa in. Även rean i barnklädersaffären missade vi och ikväll kommer jag inte kunna hänga med Josse och Johanna till Nicolette och titta på hennes nyfödda Loke. Det är super trist och jag hoppas på en snabb förbättring så att jag kan hänga med till Hanna och hennes lille Leon i morgon!
Håll tummarna!

Fler coola klappar!



Denna T-shirt är ju bara för läcker...en julklapp från morbror Markus, detta också! Lova får bli lite större innan hon kan ha den

Lova testar sittsäcken....



Denna fina sittsäcken fick Lova av morbror i julklapp! Hon ser dock lite fundersam ut

Den 23e fotade jag min adventsljustake....



minutrarna innan den tog fyr och blev sotig och förstörd!
Det gröna är mycket brandfarligt fick jag reda på i butiken där jag köpte det, jo tack! Det brann som bara den och båda brandvarnarna tjöt! Jag vet inte vad som hade hänt om vi inte haft brandvarnare för Per hade somnat i soffan och jag nattade Lova på ovanvåningen.
Det var histrorien om den ljusstaken, ganska märkligt att jag fotade den precis innan, som om jag visste undermedvetet att den skulle brinna upp

Den 26e börjar lugnt...

med att jag konstaterar att Lovas matstol fortfarande står hos min bror sen julafton, pappa är snäll och kör hit den! Lova och jag badar under tiden, den lilla fisken hamnar under ytan med huvudet en gång, men simmar glatt vidare...eller rättare sagt, flaxar framåt med armarna. Hon älskar att bada, det har hon alltid gjort. Leksakerna, den gula ankan, den blå flodhästen, en orange sköldpadda och förstås en grön groda, är inte lika kul som en schampooflaska, tillslut badar alla flaskor vi har med oss i vattnet. Alla är lika intressanta, tycker Lova! Med rena kläder och en smörgås i magen somnar Lova nöjt och jag kan blogga ett inlägg. Per bakar bröd och katten sitter i fönstret och förbannar det faktum att det regnar ute.

Många åker säkert på mellandgasrea i dag!

Tack Anna för det jättefina kortet på barnen, det såg riktigt välgjort och proffsigt ut, får nog ta en funderare på om jag ska ner till Malmö med Lova och göra samma sak:) Kanske Josse och Hillis följer med? Gör ni?

Aftonen över...

Nu är julafton över och det gick lika fort som vanligt! Här nedan kan ni följa delar av vår jul i bilder! Hela eftermiddagen och kvällen flöt på ungefär som den brukar. Vi drack glögg, vi åt julmaten, tomten kom och det blev julklappsöppning, vi åt julgröten och sen blev det "efterfest" hos Johanna och Kim. Klockan ett på natten var vi hemma igen. Lova fick massor med klappar och gladast blev hon för byggklossar i plast som hon fick som en liten extragrej av sin mormor och morfar. Där ser man, oftast är det billigaste krafset det roligaste för barnen. Jag blev gladast för sittsäcken hon fick av min bror Markus, för en sån har jag tjatat om länge! Nu ska det bli kul att se om hon kommer att gilla den lika mycket som jag.

Nu står nyår för dörren...

Puss mamma



Efter maten fick jag en puss av min lilla älskling!

Kim visar sig från sin bästa sida....



Så här kul är det att fira jul

Ebba är snäll och tröstar lilla Lova....



Äldsta kusinen Ebba tar ett break från julklappsöppnandet för att mysa med Lova

Lova får skäll av tomten....



Man måste vara snäll på julafton Lova, annars tar jag klapparna tillbaka!

Ha,ha,ha....



Det må vara julafton men lite elak måste man få vara! Hilma gråter....

Hon väljer att bråka lite med kusinen i stället...



Kom här så ska jag ge dig för gammal sveda och värk....

....och tillslut blir det så många att hon flyr fältet...


Sen lockar snörena...


Lova tittar storögt på sina första klappar...


Tomtarna kommer....



Lovas kusin Ebba tar emot sin klapp!

Familjen Bökberg...



Syrran, Hilma och Per sitter kvar länge efter maten!

Julmys...



Min syster Josse med lilla Hilma och Kim med Lova

Kaffe och glögg är ett måste till julaftons kväll...


Julstök...



Här får han hjälp av Kim och Per, mina systrars sambor!

Förberedelser...



Min bror förbereder julmaten i sitt sprillans nya kök...

Glömde ju nämna...

att barnens kläder kommer från Gangstar barnkläder! Finns som homeparty och försäljning på nätet!
Se fotona nedan...


På promenad med mamma...



Så här varmt och gott har jag det i min vagn när jag är ute med mamma! Nappen är ett måste!

I dag är det dagen före...

och det är fullt upp, vill jag lova! Fotona som ni ser här under är den sista julklappen för mig att slå in! Sen är den biten klar! På spisen står köttbullar och puttrar, för det var vår uppgift att fixa till morgondagens knytis-jul hos bror i hans nya fina hus! Årets jul blir magisk, tänk att se sitt första barn sitta och riva upp paket, då snackar vi glädje, lycka, stolthet och förmodligen inte ett öga torrt på nån av oss! Lilla Lova har fått massor av paket och jag ska göra mitt bästa för att dokumentera öppnandet och sen dela med mig av det här på bloggen!

Ni undrar säkert varför jag delat in de fyra kusinerna i "De stora tjejerna" och "minstingarna", när det uppenbart inte är så när det gäller barnens åldrar. Ebba och Agnes är ju de stora tjerna rent åldersmässigt och Hilma och Lova de små! Men, så är det inte riktigt i mina ögon, haha! Ebba är stor, hon är rent av JÄTTESTOR, och jag fattar inte var tiden tagit vägen när det gäller henne! Agnes är och förblir alltid en minsting, hon är mindre än Ebba och hon har varit minst i 4 år innan de små kom...och det är svårt att ändra! Att Hilma tillhör de stora tjejerna är för att hon blev helt plötsligt gigantisk när lilla Lova föddes! Hänger ni med? Hilma är en stor tjej, det bara är så! Snart fyller hon 1 år och det är stort, fy fasiken!

Min duva är den minsta, hon är så pytte mammas lilla älskling och när hon har sin "bappe" i munnen ser hon ännu mindre ut! Lilla Lova kommer alltid vara liten även om det kommer fler bebisar i familjen:)

Hilma och Ebba - De stora tjejerna!



Här är fler foton som ska slåss in som julklappar till mamma och pappa. En hel tavelvägg ska det bli, hade vi tänkt! Fotograf är Daniel Stenström, som är superduper duktig på det han gör. Tack snälla söta goa Daniel för att du har hjälpt oss att göra dessa fina fotona av barnen.

Agnes och Lova - minstingarna!



Dessa fina fotona ska mamma och pappa få i morgon på julaftons kväll! De kommer förmodligen bli överlyckliga, men vem hade inte det?

Våra fina barn - Mammas och pappas julklapp i morgon!


Morgondagens måste-lista...

- Fixa klappen till min bror
- Fortsätta planerna för nyår
- Köpa och påbörja julmaten, samt storhandla mat till oss själva
- Städa ovanvåningen, bara en snabb dammsugning
- Dra fram foton som ska vara julklappar till syrrans flickor, samt sätta in dem i albumen som jag köpt till dem.
- Kolla över julklapparna lite, två av dem ska jag byta etiketter på bland annat!
- Ner med Lovas balja och annat som tar plats, i förrådet!
- Promenera


Kommentera mera!

Vet att ni är ganska många som läser min blogg. Snälla skriv en liten kommentar så blir jag så glad! Som att få ett brev med posten:)

Efter nyår hoppas jag kunna ändra layouten på min blogg och så småningom ska jag även öppna den för allmänheten! Men det viktigaste av allt blir att jag kan länka till de bloggar jag följer så att ni får ta del av mina vänners bloggar. Att öppna bloggen för allmänheten har inte varit helt självklart för mig på grund av olika omständigheter men nu tänker jag alltså göra det....

Måndagsmys...

Hemma igen från Kristianstad där idolerna sjöng sig varma...och det behövdes i den kylan, -13 grader! Vi stod och hoppade jämfota för att hålla värmen och Lova låg nedbäddad i overall och åkpåse. Josse och jag fixade varm chocklad och kaffe till gänget och sen hade kroppen förlikat sig med kylan. Jag och Josse hoppade över skivsigneringen efteråt och åkte hem. Lova var trött! Så mycket shopping blev det inte, bara en bh, men det var något jag verkligen behövde.

I dag ska jag hoppa i säng tidigt eller i alla fall har jag det som målsättning. Jag vet inte vad det är med mig men när vintern faller på och det blir lite kyligt älskar jag att sitta uppe och tända ljus överallt. Det är svårt att lägga sig när det blir så mysigt inomhus. Jag bonar med filtar, ljus och tee, sen är min kväll (och natt) räddad. Tv:n är jag inte så intresserad av,men en film går alltid hem. Helst av allt vill jag sitta vid datorn eller läsa en bra bok eller tidning. Favorit-tidningen just nu är Mama!

Ännu en dag är till ända...

Lova tar nya steg...

I dag ska Josse och jag åka till Kristianstad och lyssna på Erik och Calle från Idol. Affärerna är öppna fram till 20 då musiken börjar så det blir lite shopping också. Ska bli riktigt trevligt att komma dit!

Lova har kommit på att hon kan spotta ut maten över bordet för då blir det roliga pölar som man kan leka med. I helgen blev hon bättre på att plocka upp sin tappade napp och sätta tillbaka den i munnen...på rätt sida. Innan dess har hon oftast satt den fel i munnen och blivit fruktansvärt frustrerad. Hon har blivit bättre på att förstå vad som händer om jag gör på ett visst sätt, handling-verkan! Det är mycket sånt nu och mindre fysisk utveckling. Något annat som är nytt är att hon förflyttar sig sittandes, det märkte jag i dag. Jag såg inte hur, bara att hon hamnat bra mycket längre fram än där jag satt henne. Ska bli intressant att se hur hon gör! Denna tiden är helt fantastisk, det är jättemycket som händer. Sen får jag ju inte glömma att berätta att ytterligare en tand är på väg upp eller kanske ner, eftersom den sitter i överkäken. Det är en framtand!   

Sockersöt och med maracasen från moster i handen....


Ett nytt liv har sett dagens ljus....

Ett stort grattis till Nicolette och Chrille som fått en liten Loke. Ni får ett eget inlägg i min blogg för jag blev så fantastiskt glad när jag hörde nyheten om er bebis. Det är ett mirakel var enda gång, och jag tänkte på min egen lilla duva såklart:)

Njut i fulla drag!

Tomtarna har kommit fram



Även dessa Rolf Berg tomtar från svärmor har fått komma fram hemma hos oss!

Årstiden då min bock får lite röd dekoration...



Min bock står framme året runt eftersom den är så fin, men till jul blir det även lite rött krimskrams

Bilder från bilen..



Så här ser Skåne ut just nu...

Bilder av ett snötäckt Skåne



Denna bilden är tagen från bilen...detta var vad vi såg när vi började närma oss Osby

Hemma igen!

Tillbaka i Osby efter en härlig helg, dock lite trångt på Göteborgs gator så här års när folk är desperata efter julklappar. Överallt fick vi vänta på toaletter och hissar, och det var svårt att komma fram och titta på saker i affärerna. Som kompensation körde vi inom Eurostop i Halmstad på hemvägen och där handlades den absolut sista klappen. Nu är det klart, bara brorsan kvar...och julmaten...och...nja, det där med att vara klar är nog en överdrift!  

När jag och Lova shoppade som bäst i city jobbade Per som en tok på sitt lager. Sammanlagt 50 burkar kosttillskott levereade vi denna gång! HEJA OSS...och framför allt HEJA LOVA som snällt, utan ett knyst, åker med sina föräldrar runt hela stan i timmar för att leverera. Hon sov och åt i bilen, men protesterade inte en gång! 

I dag har jag och syster Johanna gjort ett första försök att planera upp nyår. Jag har inte firat nyår på 3 år pga att jag jobbat, varit högravid (som förra året), Per jobbat och så vidare. Nu vill jag ha FEST, med mat och dricka! Jag hoppas flera par sluter upp, gärna med sina barn!  

Redo att träffa farmor...



Lova i fredags innan vi åkte till Göteborg. Denna bilden fick farmor i A4 format, gissa om hon blev glad?

Kungälv by night....

Det skulle vara tyst på bloggen ett tag men så blev inte fallet;) Svärmor har ju en dator och den är bra mycket bättre än den jag har. Per sover, Lova sover...vad gör man då? Jo givetvis "pratar" man med kompisarna på Familjeliv, läser sina mail och bloggar ett inlägg. Facebook har jag inte, då hade jag suttit här dygnet runt och Lova hade inta haft någon mamma, inte så lyckat!

Så nu sitter jag alltså i Kungälv, denna lilla underbara stad som har allt jag önskade att Osby hade. Här finns ett Maxi som är nytt och fräscht, här finns Mc Donalds, massor med nybyggda lägenheter och radhus och ett sprudlande aktivt centrum med massor av bra roliga butiker. Dessutom är det bara 2 mil in till Göteborg city. Här skulle jag kunna bosätta mig på studs! Men då kommer nästa problem, min mamma är inte här, SNYFT! Inte resten av min familj heller...och nej, det är inte optimalt! Jag har haft lyxen att vara nära min familj i tre månader och det skulle ta emot att lämna dem igen, förmodligen skulle jag bryta ihop hehe!! Sen har det ju skett ett mirakel, Per trivs i lilla Osby utan vänner och allt. Det tycker jag är stort:) Om han trivs där för min skull eller för att han helt enkelt gör det, det har jag svårt att tyda...men jag tror han gillar det! För ett halvår sen tyckte han Osby var "The village from hell" och skulle aldrig bosätta sig där, inte ens om hyran var betald.

Nu sitter jag i alla fall i svärmors lägenhet, den är så ny att du får hoppa jämfota för att höra golvet knarra. Vi sitter längst upp i ett nytt kök från Ballingslöv och med en utsikt som får de flesta att skita ner sig...eller ja, tappa andan! Hela Kungälv city syns under oss! En inglasad veranda som är större än sovrummet med värme på vintern, är det jag ser om jag vänder mig om. Överallt har svärmor tänt juleljus och pyntat med lite granris. Här är så mysigt att det är svårt och få ner i skrift. Jag körde en maskin tvätt och kunde lägga det på badrumsgolvet efteråt, där torkar den på golvvärmen. På soffan ligger en snarkande sambo och i svärmors säng ligger en bortskämd Lova...på min plats, grrr! Att göra en liten sängplats till Lova på svärmors fäll och med åkpåsen som extra gos, lakan och täcke var inte lönt, Lova vägrade ligga på det. Var tionde minut skrek hon sig fördärvad så det slutade med att hon fick min sängplats. Vad gör man inte för sin lilla älskling? Jag får ligga på Per, han är mjuk och go...eller nej, bad idea!

Innan läggdags tog vi en promenad i Kungälv city och Maxi var det som stod överst på listan "to do". Det var kallt som i en isbjörns rövhål ute, men det nästan glömde jag när jag pratade med syrran i telefon. Väl inne på Maxi handlade jag barntandkräm och massor med mat till Lova (de har ju ett sjukt bra sortiment jämfört med Osbys ica) så jag hamstrade. 

Nu laddar jag för morgondagen då jag ska JULSHOPPA i Göteborg, jiiiiipppppiiii!!!! Om Kiqi (kompis från Familjeliv) inte blir mer krasslig än hon är nu, så ska vi luncha på stan, väldans trevligt, tycker jag! Annars hoppas jag någon annan vill luncha med mig! 

Dags att kojsa... 

Nu blir det tomt på bloggen ett par dagar....

I morgon förmiddag bär det nämligen av till Göteborg för julshopping, träff med Lovas farmor och leverans av kostillskott. Vi stannar i två eller tre darar,beroende på vad som behövs. Jag hoppas även hinna med en lunch med någon av mina vänner. Med oss har vi julklappar och en liten större packning än vanligt:)

I går var vi i Hässleholm med Lova hos läkaren och i dag promenerade jag upp till syster Johanna och hälsade på. När vi kom fram, Lova och jag, fick vi varm chocklad och varma kanelbullar. Det var verkligen supergott efter att ha gått en halvtimma i gnistrande vit snö och snålblåst. Josse och Hilma var också där, Hilma hade invigt sin rosa pulka. När jag gick hem tänkte jag på hur mycket jag älskar mina systrar och mina bonusbarn Ebba, Agnes och Hilma. Livet är fullt ös med dem, och utan dem hade det varit stendött. Tänk en underbar julnär hela familjen är samlad...det blir det denna julen! 

I dag har en febrig Per bytt till vinterdäck på bilen, bättre sent än aldrig! 

  

Julkort, klappar och en efterlängtad kamera!

Det börjar lacka mot jul och varje dag får jag något litet fixat. I dag blev julkorten klara med lite fantasi, kuverten gjorde jag själv av styvt papper och lim! Med guldpenna kan man få det mest simpla att se fint ut. Äntligen är de färdiga och stoppade i julpåsen, bara att lägga dem på lådan! Kameran kom tillbaka lagad, vilken lycka:) Nu kan jag fota igen och det lär bli massor i jul och nyår. Sist men inte minst var jag nere på ICA och hämtade en julklapp från Lovas farmor Gunnel. Lova fick en, jag och Per fick en. Jag la dem i högen av julklappar, frågan är bara om jag kan låta bli att öppna dem innan julafton. Återstår att se!! 


God Jul alla bloggläsare....



Önskar Lova och mamma

En julfin Lova...


Fika, shopping och lite lussefirande i kväll

Jag och Lova mötte upp Josse, Per och Hilma på bokhandeln för att fixa grejor till julkort, men utbudet var skrattretande litet och det fanns inget kul att köpa...så vi gick vidare och tog en fika på Börjes. Sen gick jag och Lova till Brio för att handla Hilmas julklapp men där var stängt måndagar så det får vänta tills i morgon. Därefter smet vi in på ICA och hämtade ett paket på posten och slutligen gick vi till Klädkammaren och fixade Pers julklapp, en snygg T-shirt i vitt. Så en julklapp kom vi hem med i alla fall.

I kväll ska jag och Lova gå till Lovas kusin Ebbas skola och titta när hon och hennes kompisar lussar, men innan dess ska Josse komma med julkorten, äntligen!!! Alltså korten vi tog på Lova och Hilma som nu är redigerade och färdiga att göras till julkort. Frågan är bara hur jag gör julkort utan material och hur får man tag på material i en sorglig by som denna, grrrr! Arg nu!   


Det här med julklappar är ett gissel...

Vad ska jag köpa till Per till exempel? Jag vet exakt vad han vill ha, det vet man oftast när man bor under samma tak. Frågan är bara hur sexigt det är mer en dragkrok till bilen? För det är just det han önskar sig. Visserligen hade det varit bra eftersom vi ibland behöver dra ett släp...men hur ofta händer det? När det väl händer finns det alltid en bil som man kan låna. Sen kommer nästa fråga, måste jag köpa något till Per? Kanske skulle vi gå och köpa något gemensamt istället, något som båda vill ha. En dator till exempel. Det hade vi tänkt att göra ändå, men det hade väl räckt som julklapp? Han har köpt en julklapp till mig, det vet jag, så då är det väl bara att falla in i samma mönster och köpa en åt honom.

Till Lova har jag köpt bra mycket mer än jag hade tänkt mig. Det räcker med att vi spolar tillbaka tiden en månad när jag så principfast berättade för alla jag känner att Lova behöver inte ha en massa klappar denna julen, hon vet ju ändå inte vad det handlar om. Vi hade köpt en röd bobbycar och några pekböcker, thats it! I dag ligger det massor med klappar till Lova under trappan i hallen. Det värsta är att fler leksaker kommer hon att få från våra familjer och i slutändan kommer hon att bada bland paket...och fortfarande inte fatta ett skit av vad det ska vara bra för!

MIN ÖNSKELISTA TILL TOMTEN

Massage
Dermanord ansiktsprodukter


Frågan är om Per prickat in något av detta?

I går köpte jag Lancomes hypnose mascara och Redken schampoo och inpackning, så i princip har jag unnat mig en del redan. Med min mamma-ekonomi kunde jag ha valt billigare alternativ, men detta är första gången på läääänge som jag köper något för mitt välbefinnande och mitt utseende. Utan att överdriva så har mitt utseende inte varit på topp 5 listan över viktiga saker sen Lova kom. Men det ska bli ändring på det nu....efter nyår:)


I morgon måste jag...

Eftersom jag inte kan sova bloggar jag en lista inför morgondagens "must do"

- Ringa BVC ang. ny tid för Lovas vaccinering
- Ändra om mitt fondsparande
- Rengöra kylskåpet
- Hämta häftpistol och spånskiva hemma hos pappa (material till Lovas tavla)
- Handla material till julkort och helst göra dem...om jag får fotona på Lova, alltså!
- handla julklapp på BRIO till Lovas kusin Hilma
- Titta efter julklapp till Per

Årets första snö..

vräker just nu ner utanför mitt fönster och det är riktigt fint och stämningsfullt. I dag är det dessuton lucia och jag funderade på om jag skulle sätta på Lova ett nattlinne och rött sidenband....men sen då? Vem skulle vi lussa för? Min mormor är förkyld annars kunde vi kanske ha gått dit. I alla fall, det blev inget av med det. Nästa år när hon går och står, då kanske det känns lite mer meningsfullt. I stället städade jag av hela lägenheten och nu om en stund ska Lova och jag traska en runda i den nylagda vita snön.

Det blir kyckling till middag i dag och sen måste jag ju givetvis införskaffa en flaska glögg och fira lucia med senare i kväll. Jag fullkomligt älskar glögg, det vet alla som känner mig. Jag kan lätt värma upp en flaska och dricka mer än hälften själv...inte i små glöggkoppar utan i de största teekopparna jag har;) Russin och mandel är gott, men det är inget måste. Jag dricker glöggen som den är!

Dags att promenera...

Kram!!

Skitsnack...

I går var vi i Hörby och hämtade olja till växellådan på bilen, en stor dunk rikare och 900 kronor fattigare åkte vi därifrån mot Älmhult. Per skulle lämna in sina gamla fäljar på posten där. Någon glad snubbe långt upp i Sverige har köpt dem av Per på blocket. Jag orkade dock inte åka ända upp till Älmhult från Hörby så Per fick släppa av mig och Lova här i Osby innan han åkte vidare. Trötta som vi var så somnade vi och sov i ett par timmar....sen var det dags för idolfinalen och Lova var nästan lika intresserad som jag. Hon satt i mitt knä och "dansade" till Calles entrélåt. 

I dag har vi plaskat runt i badkaret, jag och Lova. Ren och fin somnade hon och jag slappar i soffan. Perfekt start på Lördagen! Resten av dagen blir lugn med ett gäng filmer och lite popcorn till i kväll. 

Ha en skön Lördag:)

  

Nåja, jag får erkänna...

att Erik gjorde vinnarlåten bättre i kväll! I idol alltså!

Lite tunnt med foto...

blir det här just nu eftersom min kamera är sönder och även datorn strular en del. Ni får nöja er med min text helt enkelt;) I dag vaknade jag innan Lova och det är nice för då hinner man (om man har tur) både äta och duscha innan mysungen vaknar. Oftast sover hon till nio halv tio så det är inga problem att hinna upp innan, men eftersom hon vaknar så sent har jag anpassat min dygnsrytm efter det och går inte och lägger mig före tolv på nätterna. Sen blir det ju en del uppvaknande på nätterna och därför behöver jag sova till i alla fall halv nio på morgonen, gärna längre. Jag brukar resonera som så, varför ska man upp så okristligt tidigt, det finns ju ändå inget för oss mammalediga att göra vid sju,åtta på morgonen...om inte barnet vaknar! 
I går hann jag plocka in tvätten och ringa de viktiga samtalen jag skulle sen ringde mamma. Hon hade tagit semester en dag och ville julhandla i Älmhult. Ja ja, tänkte jag, jag hänger väl med en runda. Så vi avverkade ett antal butiker i den lilla byn och sen begav vi oss till IKEA. Med mig hem fick jag en vinterjacka till Lova, ett tygstycke från IKEA som ska bli en tavla till Lovas rum och en body med mumintrollen, också den till Lova. Jackan var väl det som behövdes, resten var ren shoppinglust. På IKEA år vi köttbullarna för 16 kr portionen, så där kom vi billigt undan och så slapp jag fixa med middag på kvällen i går.

I dag är det FINAL I IDOL och det måste jag se såklart! Att Erik är i final var inget oväntat men Calle var ett otippat kort. Båda sjunger bra, men har väldigt olika röster. Calle har växt i mina ögon under fredagskvällarna och jag tror fan det blir han som får min röst i kväll. Han har något som jag tycker om, han är en helskön kille och en sån vän man gärna hade haft i sin telefonlista. Erik får sopa mattan med Calle för att få min röst och det tvivlar jag på att han kan! Visst är det underbart att jag har gått på deras personligheter nu när jag ska rösta? Det är väl kanske inte riktigt rätt, men som jag sa båda sjunger ju bra och båda förtjänar att vinna just på grund av det. Men Calle gick från att vara en bonnig tölp till att glänsa och det är stort! Me like!!!Sen är han ju skåning och det är jag också...i hjärtat!  

BVC, en långfika och ännu fler foton av barnen...

Lovas BVC besök gick bra, hon klarade Boel-testet perfekt och hade tagit sig i vikt. Nu är vi hemma igen och har massor som vi ska hinna med. Ja, inte Lova, hon kommer nog snart somna men jag har samtal att ringa, ska fixa lunch till pappa och Per, städa, plocka in tvätt i klädkammaren, hämta paket på posten och handla. När det är klart ska jag hinna promenera också, helst i två timmar.

I går hängde jag hemma hos Anna från lunchtid till sen eftermiddag och hade trevligt. Vi drack stora koppar med glögg och åt pepparkakor, tjattrade som vanligt och matade Lova mellan varven. Efter ett tag kom Annas söta barn hem, Emilia och Isak, så då fick Lova mycket att titta på. Anna handlade fotopapper till mig i ullared och hade hittat en aktivitetsbricka med leksaker till Lovas gå-stol. Givetvis glömde jag det hemma hos henne!

Kvällen spenderade jag och Lova hos Hillis, Per och Josse. Mitt ex Daniel var där och fotade alla barnen, kusinerna. Det ska bli en förstoring till mamma och pappa i julklapp. Sedan tog vi även enskilda foton på dem så att det blir en hel tavelvägg hemma hos mina föräldrar, men det var meningen. Även Kim, Johanna (min andra syster) och deras busungar var där. Ingen som inte känner oss kan föreställa sig vilket levande det var där. Barnen är högljudda, ja inte Lova då, men de andra. Det märks tydligt att Lova är ensambarn och så är hon ju inte så gammal. I alla fall, barn som skriker och far runt och vuxna som överröstar dem när de vill säga något...ja ni kan ju tänka er själva! Sen mitt upp i allt springer en katt och en hund runt och vill få sin beskärda del av kakan. Stackars Daniel var nog helt slut i huvudet när han gick därifrån, haha! Jag med för den delen...jag är inte heller van vid sånt levande. Efter lite bråk och mutor fick vi med alla barnen på foto och de blev kanonbra alla fyra tjejerna, men sen är de ju också riktiga sötnosar! 
Bildbevis kommer att dyka upp här på bloggen, förhoppningsvis inom kort.... 

Listan för den 8 december!

- promenera med Anna
- ringa hyresnämnden
- ringa tandläkaren ang. Lovas tid som krockar med min tid! 
- handla mat
- ladda ner ny musik till mobilen
- ringa frissan, ska färga håret ljusare...inget jag fixar själv!

I går och i dag...

Nu när vi ska köpa en ny bärbar dator börjar givetvis vår andra bärbara strula. Hårddisken knackar och den lever sitt eget liv. I bland fungerar den och ibland inte. Det får bli en ny hårddisk och så kan den förhoppningsvis hänga med lite till. I går var syster Johanna här med sina busungar Ebba och Agnes. De åt lunch med oss vid 12 och stannade sen hela eftermiddagen och hittade på lite hyss innan de åkte hem. På kvällen promenerade jag, Lova, Anna och Emilia i två timmar och när jag och Lova kom hem hade Per fixat middag och äppelkaka till efterrätt. 

I dag har vi, alltså Lova och jag, mest slappat. En liten promenad blev det mitt på dagen och sen var Josse här med kläder som Hilma haft och som nu passar Lova. Eftersom det skiljer 7 veckor på de små liven så är det inte så länge som Lova kan ha Hilmas kläder, men det blir några veckor i alla fall. I påsen med kläder fanns ett par fina retro mjukbrallor från småfolk, söta bodysar, jeans och lite andra byxor. Perfekt till Lova! 

I dag har Lova vinkat på sin mamma och sin pappa:) Dessutom fick hon spel och ställde sig upp flera gånger längs med mig och sen längs med soffbordet. Varenda gång hon ställer sig upp skriker jag och Per i kör - HEJA!!! Då blir hon superstolt och gör det igen och igen. När Per inte ser tittar hon på honom tills han höjer sin blick från datorn och skriker HEJA, och hon skiner som en sol. Hon är verkligen på G nu, det händer massor i hennes liv och det är jättekul.

Nu har jag suttit en stund på Familjeliv och "snackat" med vännerna från Göteborg!!   

I morgon blir det glögg och pepparkaka hos mig innan Anna och jag tar vår promenad!  

Gårdagen...

Efter en minst sagt stressig resa till Göteborg är vi nu hemma igen. Tack gode gud för GPSen för utan den hade vi inte varit klara med leveransen av kosttillskott än. Det positiva med leveranserna är att man ser hela Göteborg, men det är trist i längden att köra runt också. När hungern satte in blev det 3 snabba cheeseburgers på Mc Donalds och en läsk, inte så nyttigt men tidseffektivt. Lite välförtjänt paus blev det dock då vi stannade till på Media markt med syftet inställt på en ny telefon till mig och en ny laptop. Vi slåss om datorn på kvällarna för vi har varit vana att ha två stycken, varav en var Pers brors dator. Den är nu återlämnad och vi har bara en. Vi kollade och testade alla datorer, tror jag, men kunde inte hitta en favorit så vi avvaktar. Men en ny telefon blev det till mig, en vit stilren och snygg sony ericsson med både tuch och vanlig knappsats. Jag blev helnöjd med köpet. Minneskortet var gigantiskt så mina 500 bilder gick in utan problem och jag kan fota mer en dubbelt så många till! Det lät perfekt eftersom jag fotar mycket! Den har en fin basstation som man ställer den i när den laddas....herregud, jag skriver om en mobiltelefon! Jaja, den var fin i alla fall!

Lova var hemma hos mormor (min mamma alltså) i går, hon har fortfarande lite av sin hosta kvar plus att jag inte tycker hon behöver hänga med överallt ovaccinerad i influensatider. Lite försiktig kan man vara! Vi skulle ha vaccinerat henne i fredags med det blev inte av eftersom jag vill att hennes hosta ska försvinna först så att hon är frisk när hon får sprutan. När vi kom hem fick vi se bildbevis på att hon är en riktig vilding. Mamma hade filmat Lova med sin kusin Hilma när de lekte på golvet. Lova bokstavligen hugger tag i Hilma och ska resa sig upp, det är precis så som hon gör på mig;) Problemet är bara att hon och Hilma är nästan lika stora så givetvis trillar Hilma omkull när Lova gör så. Annras var det det sedvanliga: Hilma tar nappen från Lova, Lova tar tillbaka den, Hilma tar en leksak, Lova tar den, Hilma tar den igen osv... Ni fattar!

I dag blir det lugnt. Jag måste städa och fixa till i lägenheten. Jag ska dra ut foton och sätta in i Lovas pärm och en promenad ska hinnas med. Det är söndag så det blir mycket tid vid datorn/tv:n

Och så är det ju andra advent i dag, det innebär att vi får tända det andra ljuset i staken...jag är barnsligt glad för det märker jag, traditonsbunden som jag är!

Jag börjar tydligen meningar med Och och Men ser jag....va skönt det är att kunna göra det utan att få anmärkningar...jag tänker på tiden på universitetet, där man verkligen fick plocka fram språkpolisen i sig för att inte skriva fel i uppsatserna. Nu skriver jag som jag vill...YEEHAAAAA!!!


I´m dreaming of a white x-mas....

Jag vaknade till ett vitt landskap i dag, mer än frost men ändå inte snö, något mellanting! Kallt var det i alla fall. Lova fick mat, jag fick mat, vi badade och sen lekte vi med alla hennes leksaker på golvet. Klockan 12 kom pappa och Per hem på lunch och sen åkte jag och Lova till Josse och Hilma. Nadja var också där, Josses kompis, och hon tog en massa bra foton på Hilma och Lova i deras tomtekläder. De var så söta så mitt hjärta smälte flera gånger om:) Josse och Per håller på att flytta, de har sålt sitt hus, så det fanns gott om tomma ytor för fotografering. Nästa vecka ska Daniel, mitt ex, ta bilder med sin värstingkamera på alla fyra kusinerna, Ebba, Agnes, Hilma och Lova. Vi tänkte göra en förstoring till pappa och mamma i julklapp, men även min mormor ska få en såklart!! 

Sitter just nu och tittar på ett smutsigt köksgolv, jag prioriterade bort det i dag, jag ville hellre ha en myskväll med Per så vi laddade med film och popcorn, men nu fick han hoppa i säng för han har ju till skillnad från mig ett jobb att sköta, haha! 

Någon promenad hann det inte bli i dag men kanske i morgon!

På Lördag bär det av till Göteborg igen, tyvärr bara för dagen, vilket innebär att jag inte kommer hinna med allt jag vill göra. Vi ska tömma förrådet till vår lägenhet, där står några möbler som ska ner hit. Sen blir det utkörning av kosttillskott till kunder men det får Per göra själv. Under tiden ska jag och Lova försöka klämma in en fika på stan och handla fler album till hennes bilder på Åhléns

Om Anna läser detta: Jag hoppas ni får en mysig vistelse i Falkenberg och shopping på Ullared!

Till Josse, min syster yster: Tack för en trevlig dag i dag:)  


RSS 2.0