I dag gick vi skilda vägar...


han mot Göteborg och jag mot Hässleholm. Han skulle tömma och städa sitt nuvarande lager och jag skulle shoppa kläder. Sagt och gjort, jag kom till Hässleholm med mamma och Lova i dag kl 11 och det första jag hittade var två klänningar till Lova som kommer sitta som en smäck nu till hösten. Därefter byggde jag upp ett inre hot mot mig själv "handlar du inte kläder till dig själv nu så kommer du inte ha något att sätta på dig vid nästa fest/bjudning" Det funkade för jag förflyttade mig från barnavdelningarna till vuxenavdelningarna och slutnotan blev way too much, men nu har jag en fin svart gå-bort-klänning, två långa lite tunnare koftor, två sjalar, en puderfärgad topp, en grå topp och en brosch. Trots det stora hålet i min plånbok så kom jag hem nöjd och glad. Med oss hem fick vi även en dörrskylt med Lovas namn, salva som lindrar eventuella getingstick och ett schampoo som kostade mer än vad jag vanligtvis lägger på schampoo. 

När vi skulle hem med bussen hände något ovanligt. En man i pensionsåldern med asiatiskt utseende går på bussen visar sitt kort som är för gammalt/ inte är laddat med pengar. Han vägrar betala för resan och sätter sig i ett säte. Chauffören reser sig upp och säger att han måste lämna bussen. Pensionären vägrar, han låtsas att han inte förstår vad chauffören menar. Chauffören ringer på polis och under tiden kommer en godhjärtad kvinna fram till mannen och undrar om han vill att hon betalar hans biljett så är allt ur världen. Mannen kan helt plötsligt bättre svenska och tackar artigt nej. En asiatisk kvinna i liknande ålder som sitter i sätet bakom oss säger något till mannen som vi inte förstår, men han ignorerar henne. Polisen kommer inte, de har inte resurser. Flera minuter försenad startar chauffören bussen. Mannen sitter kvar. Han får åka med trots allt, chauffören har inte lust att försöka mota ut en skör pensionär och det utnyttjas likaväl som det asiatiska utseeendet och den knaggliga svenskan som kanske inte var så knagglig när det väl kom till kritan. Kvinnan som sitter bak oss var troligen hans fru som hoppat på bak i bussen medan mannen underhöll chauffören med sitt ogiltiga kort. De hoppade nämligen av tillsammans. Lusfräckt!!! Bussen var nästintill full ändå var det ingen som vågade ställa sig upp och visa sitt missnöje, visa vad som gäller. Det är inte meningen att vissa ska betala för sin resa och andra inte. Det fungerar inte så. Min mamma är en av dem som aldrig skulle ställa sig upp, hon muttrar i tysthet istället. Lova satt i mitt knä och vred sig av missnöje. Hade det inte varit för mamma och Lova så hade jag fan i mig ställt till med en scen. Svenska folket är för mesiga, hade vi befunnit oss i Frankrike hade situationen blivit en annan. Visst hade väl folket kommit till chaufförens undsättning, visat vad som var rätt? Hjälpt till att argumentera. Det kvittar vilken nationalitet du tillhör, om du är vit, svart, brun eller gul. Alla människor fårstår budskapet att "du måste lämna bussen" Detta var ett rent spel för gallerian. Han spelade dum, helt enkelt....och vi, svenska folket, är minst lika jävla dumma! 

Jag är absolut inte rasist. Det är lite svårt att vara det när 50 procent av mina vänner har utländsk härkomst och jag har valt dem alla som mina vänner för att det är underbara människor. Det är däremot ett måste att poängtera detta när man använder sig av begrepp som "svenska folket" och "asiatisk". I detta fallet var det ingen skillnad på det gamla paret och oss övriga svenskar. Jag menar, jag tror säkert att detta gamla paret var svenska medborgare i allra högsta grad. Det är bara så fult att utnyttja det faktum att man ser ut som om man nyligen invandrat till Sverige för att komma undan kostnaden av en biljett. Spela svag och oförstående....sånt retar gallfeber på mig, sedan spalar det ingen roll om du är vit, svart, brun eller gul. Man gör bara inte så! Svenska gamlingar som beter sig likadant i Asien är minst lika avskyvärda i mina ögon! Det är beteendet det är fel på! 

När mannen i fråga skulle gå av bussen fick han göra det där bak tillsammans med sin fru. Fastän han suttit precis bakom chauffören där fram vägrade denne öppna dörren åt honom när han skulle stiga av. Med all rätt!!

 

Fredagkväll igen...

och vi har just käkat tacos, fast en lite sundare variant av tacos, nämligen med kyckling och egengjorda såser utan socker i. Fantastiskt gott!! Brödet kan man inte göra mycket åt, det är sjukt osunt, men vad göra liksom? På något sätt är det ju brödet som gör att det blir tacos. Har ni några andra tips till mig så berätta gärna! Lova som åt en burkmat tidigare i kväll ville inte ha tacos, men majskorn som plockas direkt från tallriken tackar hon aldrig nej till. Dessutom innebär det lugn och ro för oss eftersom hon måste koncentrera sig till max för att fånga upp de små kornen. Majs är min nya favoritvara i skafferiet, det finns alltid ett par burkar hemma. I dag bytte vi ut smaksatt creme fraiche mot turkisk yoghurt med låg fetthalt. Bra mycket godare blev det också!!
Nog om matsnack...

Förkylningen har övergått i hosta, i natt trodde jag att jag skulle hosta blod tillslut, herregud! Om jag sov fyra timmar sammanhängande kan jag vara glad. Jag har dålig koll på läget, jag låg i nån slags koma. Lova däremot är frisk som en nötkärna, eller nåja, nästan! Förhoppningsvis är jag fri från hosta i morgon för jag har lite att stå i. När jag var och handlade till tacosen fick en Aftonbladet med Klick följa med hem. Varför jag varje fredag lockas av att köpa den skiten vet jag inte, jag kan inte se den förrän jag tar den vare sig huvudrubrikerna lockar eller ej. Det har blivit en ful ovana! Jag vet ju att Aftonbladet inte har mycket av nyhetsvärde, men ändå köper jag den. På tv:n har vi just nu kanal fyra och VM, inte av intresse utan snarare på grund av att vi inte kan se andra kanaler. Fjärrkontrollen till digitalboxen är ur funktion och en ny tar tid på sig att komma från Telia.

I kväll visade Lova klart och tydligt vad hon ville när hon blev trött. Hon gick till köket och pekade på nappboxen från Cult design som pryder diskbänken. Hon fick välja en napp. Sedan gick hon mot trappan som leder till hennes rum på ovanvåningen. Hon ställde sig där och drog i grinden. När jag öppnade grinden började hon krypa uppför trappan (som vi alltid gör numera) med mig tätt intill bakom henne. Hon kommer upp i hallen och går fram till sin dörr och öppnar den. Jag säger att vi måste borsta tänderna. Lova visar missnöje och går mot sin säng och skakar galler. Jag hämtar henne, hon protesterar lite, men sen går tandborstningen bra och hon rusar tillbaka till sin säng. Jag lägger henne och hon pekar på en napp som ligger på hennes hylla. Hon får den. Med en napp i munnen och en i handen är hon redo att törna in. Då frågar jag - Lova, var är magen? Trött drar hon upp sin tröja och tar sig för magen. - Ja, det är magen! Lovas mage. Men var är mammas mage? 
Jag får inget svar. Hon vänder bort huvudet och himlar med ögonen, inte av irritation utan av trötthet. Jag stoppar om henne och stänger till dörren. Hon somnade på fem röda, min goa lilla tjej.   

En onsdag i juli...

Här hemma fortsätter det att snörvlas och hostas men Lova är på bättringsvägen. Per tog med sig henne till verkstan så jag fick kurera mig med vila och knapra lite piller;) En dusch om en stund och jag ska vara som ny...förhoppningsvis! Jag hoppas kunna jobba i eftermiddag och resten av veckan!! Det verkar vara varmt och soligt utanför fönstret, det känns hopplöst att inte kunna vara ute och njuta av det. Samtidigt finns det värre problem bland många av mina vänner just nu så jag borde tona ned mig;)

Slut på gnällandet...

Rinnande näsa och halsont...

ja, det är vad Lova och jag har dragit på oss! Hilma som redan är förkyld kommer eventuellt hit kl 13 och stannar en timme när mamma Josse åker till banken. Lova är lite kinkig, men att leka med Hilma funkar alltid. Själv är jag matt i kroppen och mina körtlar på halsen har växt till det dubbla. Det ser ut som om jag inte har någon käklinje;) Hur som helst, halsfluss är det inte eftersom värktabletter hjälper och näsan rinner. Ett tydligt förkylningstecken på mig. Detta är något nytt, att jag drabbas av detta mitt i sommaren. Kan det ha något med Lovas dagis att göra kanske, haha:) Tråkigt är det i alla fall:(

Kl 17 i eftermiddag har fina Isak och hans föräldrar bjudit oss till hans 8 årskalas. Detta är något vi sett fram emot flera dagar och så händer detta. Typiskt!!

Hur det blir med jobb i morgon har jag inte en aning om...

Nu blir det en stor kopp tee och vila på soffan!!

25 juli 2009...Lova Amanda
 
var dagen då Lova döptes. Det innebär att det är precis ett år sedan i dag! Ett år sedan vi samlades i Haga kyrkan i Göteborg och Lova fick sitt namn. Vi var mycket stolta föräldrar den dagen, kan jag berätta. Lovas farmor var gudmor till sin första"flicka". Hon har fött fyra söner och har tre barnbarn som alla är pojkar. Detta var stort för henne. Mina tvillingsystrar var faddrar. Bättre faddrar får man leta länge efter! Min kompis Kiqis syster sjöng "Välkommen till jorden" med den vackraste stämma. Jag fick kämpa mot lyckotårarna flera gånger. Jag och gudmor läste en varsin dikt. Lova var den enda som döptes den dagen och det kändes både speciellt och lite lyxigt. Hela kyrkan var vår, som om den öppnades för Lova just då och ingen annan! I bänkraderna satt våra familjer och vänner. Tyvärr fattades det en del vänner eftersom det var mitt i semestertider. Efteråt åt vi smörgåstårta och vit marsipantårta med Lovas namn ingraverat i mörk chocklad. Den var supergod. Det var stressigt med förberedelserna men sedan flöt dagen på och vi hade jättetrevligt

På kvällen satt vi hemma i lägenheten i Linnéstan och tittade på alla Lovas vackra presenter. Vi åt resterna och gosade med vår lilla sessa!!

Födelsedagsfirande och bråda dagar!!

I går firade vi systers Kim som fyllde 28 år. Han fick ett lottpaket av oss, hoppas han vann! Det bjöds på massor av gott, kallrökt kassler och rostbiff, potatissallad, sallad och bröd. Till kaffet en kaka, choklad och godis. Lova och Hilma hoppade studsmatta, hundarna rök ihop och Agnes fixade till mitt hår. Ebba hade fått nya chinos som hon var jättefin i, men efter ett tag åkte de av och en sommarklänning på. Den äldre generationen snackade högst och mest, som vanligt, och det var en härlig stämning på syrran och Kims nybyggda altan. Regnet smattrade mot det räfflade plasttaket och det svalnade av.  Att det blivit ännu svalare i Skåne i dag är det ingen tvekan om. Jag frös i mina vita leggings, jeanstunika utan ärm och en tunn kofta. Lova fick ha på sig jacka över klänningen. Vi drog iväg en sväng till Älmhult, en närliggande by, och handlade mat och blöjor. Det känns så härligt att fylla upp kyl och frys, veta att man slipper springa och småhandla den närmsta veckan! Till och med mjölken bör räcka!! 

Nu blir det allt mindre skrivande här på bloggen. Anledningen stavas J.O.B.B! Bloggen som en gång startades för att skriva om Lova och mitt mammaliv kommer framöver även att innefatta annat och jag kommer byta bloggportal. För er som undrar vad som hände med den blogg jag jobbade på så kan jag säga att det sedan flera veckor står helt still. Jag har inte hunnit!! Ambitionen är dock att öpnna den nya bloggen inom kort.

I dag åker syrran, Kim och busungarna Ebba och Agnes till Gotland. Om det inte vore för jobb hade vi också packat och förberett oss just i denna stund. Vi skulle njutit av ett somrigt Gotland en vecka men fick avstyra de planerna. Vi skulle ha hyrt en lägenhet i Visby och åkt runt på ön, solat, badat och shoppat. Nu får vi stanna hemma och jobba på istället. I dag ska en trappa till ett lager byggas och målas i Pers lokal. I morgon ska väggar som ska fungera som avskärmning byggas. Kontoret har jag fått på min lott. Per tyckte det behövde en kvinnlig touch. Det är möjligt. Jag har mina idéer men tänker inte lägga ner någon större energi på det. Billyft och annat blir försenat från Kina och öppningsdatumet den 2 augusti blir inte aktuellt. Den 7 augusti är mer sannolikt! 

 

33 år

Ja, åren de rinner i väg utan att man kan göra mycket åt det. I dag blev jag ett år äldre. Frågan är dock, skulle jag vilja göra något åt det? Det är ganska intressant att se vad framtiden har att erbjuda och för att kunna göra det måste man ju bli ett år äldre varje år. En sak är säker, det är ingen skröna att man blir klokare med åren för det blir man verkligen! Det är också en jäkla skillnad på att vara 23 och 33. Jag minns knappt vem jag var och hur jag resonerade när jag var 23, men mitt omdömme var inte alltid det bästa. Det var en tid då jag fortfarande provade mig fram i livet - Vem var jag?

I dag har jag en stor familj och många fina vänner, en underbar och älskad dotter och en sambo som jag älskar. Inte mindre än sju av mina vänner mindes att det var min dag i dag och gratulerade. Jag är så himla glad för det. Den mest långväga vännen till mig bor i Österrike och till och med han hade knåpat ihop ett mess med gratulationshälsningar!! Kl 15.30 lade jag ner dagens arbete och satte igång planeringen för eftermiddagens lilla enkla födelsedagsfirande med min familj och min kära mormor. Per hade bakat två tårtor med jordgubbar/mörk choklad och mina föräldrar upplät sitt soldäck/altan till mitt firande. Givetvis grillade vi och sedan blev det kaffe med tårta. Av mina fina underbara tvillingsystrar fick jag en blomma (vi gratulerar inte varandra längre, bara barnen). Mamma, pappa och mormor gav mig pengar som vanligt och förutom tårtorna fick jag ett presentkort av Per på tusen kronor kläder. Fina svärmor skickade presentkort på H&M samt blomsterchekar!!

Mamma hade shoppat till Lova på rean, klänningar och tröjor, så även hon fick lite överraskningar i dag!!
En härlig 20 juli, helt enkelt, med det mest underbara vädret man kan tänka sig

Det är en nöjd Jennie som nu ska hoppa i bingen

Godnatt vänner!!!!


Grillparty!En liten buse i ICAs parkeringsgarage!

I går var vi på en trevlig grillkväll hos Anna och Patrik, Emilia och Isak. Nog för att jag blev lite rund om fötterna de cider jag drack!! Det är inte mycket jag tål nuförtiden. Festar-tiden är definitivt över. Jag fick tid att festa tills jag stupade mellan 20-30 om jag ville, men inte ens då var jag någon festprisse! Studenttiden var dock värst, men även åren mellan 15-18. I dag är jag lugn som en filbunke, men å andra sidan I MORGON FYLLER JAG 33 ÅR och tur är väl det att jag är "klar" med den tiden av mitt liv. Nu är det Lova och familjen som gäller!

Gårdagens meny var en härlig blandning av klyftpotatis med kall turkisk yoghurtsås, pestopasta med riven parmessanost, marinerad fläskytterfilé,marinerade karréer, sallad med fetaost och söt balsamvinäger,vitlöksbröd och till efterätt glass med jordgubbar. Tyvärr tog det stopp ganska fort och jag blev proppmnätt;)  

Efter att ha tryckt i oss godsakerna spelade vi fotboll med Isak i mål och Lova rännandes över planen. Att hon lyckades undvika få bollen på sig var ett under. Sedan gick jag, Lova, Anna och Emilia till lekplatsen för att det var två damer som ville gunga. På väg tillbaka var det stora ögon på grannarna när jag och Anna kom med varsin ciderflaska i högsta hugg och asgarvade!! Undra vad de tänkte?

En riktig grillfest hör sommaren till och fler lär det bli.....

Äntligen!

I fredags fick Per nycklarna till sin verkstadslokal och nu försvinner verkstadsprylarna från vårt hem en efter en. I går fick även jag se lokalen och min första tanke var att 200 kvadratmeter är större än man tror. Dessutom är den helt ny, aldrig använd av någon annan, så självklart är där fräscht och fint. Toalett, kök och dusch finns vilket är ett måste. Där ska också byggas ett avgränsande rum för hans tillverkning av kosttillskott. Vatten och el finns precis överallt och snart kommer hans beställda billyft och däckkrängare från Kina. Det har tagit sin lilla tid att få det skeppat hit till Sverige. Just nu planerar han hur han ska skylta upp för verkstaden! 

Eftersom överflödiga prylar som tagit upp golvyta försvinner så passar jag givetvis på att städa och dammsuga överallt. I eftermiddag ska vi åka till Anna och Patrik och grilla....

Helgen är över och i morgon börjar en ny arbetsvecka!    


Det våras för pensionärerna...

Varför är det så att när man ger sig ut för att handla mat en fredag så är butiken full av pensionärer. Dessa härliga människor som går sakta fram och tillbaka mellan hyllorna. Kanske ber dig plocka ned en vara som de inte når. Står och tittar på dig i smyg och tar det väldigt lugnt i kassan. Frågar om reavaror, visar kuponger och undrar om de gäller och byter en vara. Varför envisas de med att vara ute just en fredag eftermiddag när det är som mest folk i butikerna som ska bunkra upp för helgen? De har hela veckorna och dygnets alla 24 timmar, men ändå lyckas de pricka in sitt handlande till en fredagseftermiddag!!! Det övergår mitt förstånd!

Jag tänker på dig!!

Ringde upp en gammal vän i Stockholm häromdagen. Vi har känt varandra sen vi var i 16-17 årsåldern och gick på samma gymnasieskola. Hon läste barn och fritidsprogrammet och jag pluggade till undesköterska. Att jag valt helt fel inriktning förstod jag i tredje ring då jag kastade in handduken, men det är en annan historia! Den här vännen står mig varmt om hjärtat och när det visade sig att hon på senare tid gått igenom många jobbiga prövningar, fått tråkiga besked och nu var sjukskriven fick jag en sting av dåligt samvete för att jag varit så dålig på att höra av mig. Varför blir det så här? Att man tappar kontakt med en kär vän trots alla möjligheter att hålla kontakt i dag, telefon, mess, mail, bloggar, facebook (vilket jag för övrigt inte har, men det är ett sätt i raden av många) Hur svårt är det att lyfta luren och slå ett nummer? Eller öppna datorn och skriva några meningar? Ja, tydligen är det svårare än det borde vara! Det är inte bara en fysisk handling, det är också att ta sig tid eftersom man vet att det handlar om en timme eller två när man väl ringer. Det krävs lite lugn och ro omkring en för att få ner ett brev och maila det.

Kanske har du hittat hit till min blogg, i så fall vill jag bara säga att jag tänker på dig och hoppas vi hörs snart igen!!

Lägenheten!

Just nu spyr jag på vår lägenhet :( Det är cirka tre veckor innan Per slår upp portarna till sin verkstad och vår hall har helt plötsligt blivit nåt slags förråd för verkstadsprylar. Där är en stor låda med verktyg, tre stora vattenkannor som ska vara till bland annat glykol, fick jag höra! Utöver detta ligger där skrivbordsmaterial och i vardagsrummet står en avlastningsbänk som man av misstag kan tro tillhör inventarierna i en lägenhet som folk med jävligt dålig smak har! Inte nog med att den står där, den har också blivit en mycket bra plats för en viss person att dumpa sina kläder. Aaarrgghhh, jag sliter mitt hår! På kvällarna när jag ser denna mess, ja det är faktiskt då jag retar mig som mest, då vill jag bara slänga ut skiten. På ovanvåningen står typ 15 pärmar med bokföring och fan vet vad och en pappersskärare?!?! som Per fick låna av Osby kommuns förråd. En gammal tung pryl som förr användes väldigt mycket på kontor men som i dag nästan försvunnit helt. Han ska ha det när han klipper till lagom stora flyers som han ska dela ut nån vecka innan öppningen. Per jobbar 7-16, kommer hem och fortsätter jobba till 21 då han fullkomligt däckar i soffan. Han har, inte mindre än 3 företag som han sköter bokföring åt, varav två är hans egna, så att se honom klistrad vid datorskärmen om kvällarna är ingen ovanlig syn. 

Inte nog med detta så såg jag nyss att fönsterna är jättesmutsiga och jag HATAR smutsiga fönster!!!! 

Bad day? Ja en aning! Men nu till mer positiva saker....
I dag var det så pass skönt i luften att jag och Lova vågade oss ut på en promenad. Först handlade vi lite nödvändigheter och sen promenixade vi vår timme. Härligt! I går plockade jag fram några små burkar som man ska stapla på varandra så att de tillslut bildar ett högt torn. Innan älskade Lova att riva detta när jag byggt upp det. Nu några månader senare är det hon som bygger och jag som river, till hennes förtjusning! Varenda gång jag river klappar hon sina små händer och strålar! Det kräver mycket koncentration för att få dit en burk på en annan. Hon har inte direkt finliret än så hon trycker lite väl hårt och tornet rasar innan det var klart. Jag har fått hem inte mindre än 200 foton av Lova som jag satt in i pärm och skrivit lite noteringar! Så mycket jobb som jag har med alla hennes foton så hoppas jag verkligen att hon uppskattar detta när hon blir stor;) Annars behåller jag dem, jag kommer älska dem om 20 år.   

Ett snabbt inlägg...

Just nu är det fullt ös med jobb och värme som tar kål på en;) Shit, det är ju samma temperatur på natten som på dagen! Hur överlever ni andra? Min sömntuta till dotter sover fortfarande kl 10 på förmiddagen, det är ren lyx. Jag har både hunnit sova ut, duscha och äta. Nu väntar jobb och snart dagis för Lova...
Ta hand om er...

Vaddå varmt?

Jädra, va varmt det blev i dag då! Jag är mer eller mindre död, hjärndöd. Det känns som om jag inte kan tänka klart. Som om jag skulle behöva köra "Kate Moss tricket" (för visst var det väl hon) och doppa huvudet flera gånger i iskallt vatten. Sedan ska man tydligen vakna till liv, vare sig man är en utmattad mamma som aldrig får sova på nätterna eller en skandinav som aldrig vänjer sig vid detta heta klimatet. Jaja, det stod i alla fall om detta i nyaste nummret av Mama! Hur påverkar värmen er? Jag älskar värmen om jag får vara vid havet, men att sitta i inlandet i en liten håla där det är långt till strand och hav känns sådär! Semester? Ja, det skulle man kunna ha, men jobb det känns också högt prioriterat eftersom jag gått hemma i över ett år.
Klockan är närmare halv elva i kväll och nu börjar det svalka lite. Alla fönster här hemma är satta på vid gavel och fläkten är igångsatt. En aircondition är beställd sedan någon vecka tillbaka och den får gärna komma nu! Min lilla sömntuta somnade på sitt rum trots värmen, hon har dessutom sovit i sitt varma rum i tre timmar mitt på dagen. Eller är det kanske just på grund av värmen som hon sover? Hon sover bort de värsta timmarna på dagen! Smart drag Lova!  

I kväll blev det grillat hos mina föräldrar. Kött, grönsaker och en kall sås gjord på turkisk yoghurt. Kanske inte världens mest sunda sås men supergod. Här får ni receptet:

Turkisk youhurt (vi tog en sundare variant, det funkade fint)
Finhackad vitlök
Hackad aubergine
Pesto
Färsk basilika
Hackade valnötter
Salt och peppar efter smak och tycke

Tyvärr har jag ingen koll på mängden av varorna men ni får prova er fram, det gjorde vi!!!!
Dagen räddad....trots tråkigheter som hängde över mig, nämligen städ! När Mama damp ner i brevlådan och påminde mig om att jag faktiskt tecknat en prenumeration kändes det helt plötsligt inte lika jobbigt att dra dammsugaren först på ovanvåningen och sedan på undervåningen. I min iver att få sätta mig ner och läsa sneglade jag på tidningen som låg på hallgolvet, men hela tiden hade jag målet för mina ögon. Först ska båda toaletterna skuras och helst ska kylskåpet torkas ur. Sedan kan jag sätta mig och läsa! Tidningen låg där som en morot, en lockelse om vad som komma skulle.

Så kort sammanfattat, en dag som skulle kunna bli både bläää och fyyy blev faktiskt riktigt "najs" tillslut.

See you later......

Marknad!

Jag, Lova, syster och hennes Agnes åkte till Hästveda på marknad i dag. Solen gassade lagom mycket och folket vimmlade runt mellan marknadsstånd och matvagnar. Det åts, dracks, shoppades och skrattades runt omkring oss. Överallt stannade vi till och pratade med folk vi kände. Lova satt som ett ljus i vagnen tills karusellerna tornade upp sig då öppnade hon munnen och stirrade förtjust på allt blinkande, de höga ljuden och människorna som skek av glädje. Efter ett par minuter förbyttes stirrandet och den öppna munnen mot entusiasm och nyfikenhet. Hon skulle ur vagnen!! När hon fick åka karusell med Agnes var lyckan total och när vinden högg tag i hennes tunna hår skrattde hon så hjärtligt att jag höll på att lipa en skvätt. Moderskänslorna tog fullständigt över! Tyvärr glömde jag kameran hemma, vilket var en total dödssynd när Lova åkte karusell för första gången.

Mätta i magen av langos, lite marknadskarameller på fickan och ett par nyinköpta fejk-foppa i gräsgrönt till mig själv åkte vi den dryga milen hem

Ingen sommar utan marknad!!

Lova och HilmaBilden är från Hilmas dop 31 maj 2009

Här är de båda fröknarna inte så medvetna om varandra. I dag lekte de och stojade, bråkade och skrek. Lovas klänning från Molo är älsklingsplagget och jag har fortfarande inte kunnat plocka den ur hennes byrålåda trots att den är för liten för länge sedan. Jag skulle sälja den på Tradera men hade inte hjärta till det, den är för fin och bär för många minnen med sig.

Intressen och passioner!

I dag är tanken sån att jag ska jag sicka i väg hundratals foton för framkallning. Om jag orkar! Det är från Lovas  ettårsdag och allt annat som tagits på henne sen dess. Eftersom jag har kameran med mig nästan alltid så blir det en hel del foton. Det svåra är alltid att välja ut vilka som förtjänar att bli framkallade och sedan skrota resten så att man inte har överfulla mappar på datorn med foton som man aldrig kommer dra ut. Foton är utan tvekan ett av mina största intressen. Sen jag fick Lova har dock min inspirationsförmåga drastiskt försämrats och jag tar nästan bara på henne;) Innan tog jag foton på allt som var vackert, det kunde vara en blomma. Inredning är ett annat intresse som i och för sig ligger på is just nu. Jag nöjer mig med att läsa om inredning! Jag har lovat mig själv att aldrig satsa stort i en hyreslägenhet utan nu väntar jag med mina idéer och tankar tills vi bygger/köper hus. I perioder kliar det dock i fingrarna. Det är ganska intressant det här med intressen och hur de förändras med åren och vad man har för förhållningssätt till sina intressen. Att resa har varit en stor passion, men inte längre! Jag reste varje år men tröttnade. Nu nöjer jag mig med en solresa då och då. Intresset för kläder och mode har alltid funnits där, men sen Lova kom är det mer intressant att köpa kläder till henne än till mig själv. Jag hör många mammor som säger likadant, men nästan aldrig någon som säger att de köper mer till sig själv sedan de blev mammor. Undra varför?

Vad har ni för intressen? Jag är nyfiken... 

I dag promenerade jag och Lova bort till Johanna och barnen. Där fanns också Josse och Hilma :) Vi har inte träffat dem på länge och Hilma hade fått mer hår på huvudet...vitt, tunt hår med tendens till lockar redan nu. Fina Hillis, min gullunge!! Snart kan hon låna Lovas hårklämmor;) Ebba och Agnes sprang omkring aningen rastlösa. Johanna skulle på ett möte, men en fika hann vi med och sedan lite snicksnack! Efter lite kortspelande med Josse och Ebba kom Per och hämtade mig och Lova för att vi skulle åka och handla mat. Det behövdes, i kylen fanns nämligen inte annat än en liter mjölk och några halvruttna grönsaker utöver basgrejorna som oliver, ketchup och liknande. Det blir väl så efter en helg på annat ställe : 0 Nu är vi rustade för den nya veckan! 

  


Två dagars ren njutning i Mellbystrand....

och nu är vi hemma! Hade det inte varit för jobb som kallar så skulle vi gärna stannat längre. Vi har badat, solat, shoppat, lekt på lekplats med barnen, spelat minigolf, grillat och fikat. Vi har träffat släkten och Ebba hade min kusin Morgans dotter Klara på besök i stugan. Dessa två underbara tjejerna har förgyllt vår, speciellt Lovas, tillvaro. Hon skrattar så hon kiknar när Ebba busar med henne. 

Tillbaka i vardagen har jag givetvis satt samman lite foton från helgen här på bloggen....  

Jeanskjol i storlek 92Denna var så söt att jag inte kunde låta bli. Jag tog den i en stor storlek för den såg liten ut i storlekarna. När jag provade den på Lova så insåg jag att jag skulle kunna tagit den i storleken innan, men det får väl bli ett byte! Till denna fanns ett par ursöta leggings i ljusrosa med stora vita prickar, men tyvärr var de slut i Lovas storlek. Det blev även ett par ljusa jeansleggings men tyvärr är de inte med i bild.

Visst är det svårt med storlekar till barnen?

Shopping, en del av en lyckad minisemester!Givetvis varvade vi strandliv och golf med shopping. Det är ett måste! Detta hittade jag till Lova. Ebba hjälpte mig att välja:)

Randiga sockarLova behöver sockar till hösten, dessa hittade jag på Lindex. Underbara färger...

Vi spelar minigolf!Tyvärr var banorna både gamla och misskötta. Det var dessutom 30 grader i solen och efter lite mer än halva banan gav vi upp och såg att Per hade ledningen tätt föld av mig. Han vann två glassar!! Vem som hade kommit på priset för förstaplatsen? Ebba;) Hon kom trea men var lika glad för det eftersom hon också fick en glass i kiosken när spelet var över.

Vissa däckar direkt på stranden...andra fixar, tar hand om barn, smörjer med solskydd och häller upp dricka. Typiskt manligt och kvinnligt eller?

På väg till havet...Ebba ville skjutsa Lova 

På väg till havet....Vem som skulle bära på båten var självklart...

Jag kan själv...Detta är inga problem för Ebba, hon fixar det mesta själv...

Per och Ebba hjälps åt...med att pumpa upp och färdigställa båten som inhandlades på Maxi. Ebba vill ha den med sig till havet....

Första dagen i stugan...så var vi ju tvugna att fixa lite käk när vi kom fram. Det blev sill och nypotatis till oss och en burkmat till Lova. Ebba är hungrig och laddar upp med massor av potatis men väljer bort sillen till förmån för strimlad skinka, Per har redan huggt in på maten....jag fotograferar som alltid;)

Det blev en knalligt röd vagn...


 
med oragne detaljer och oragne insida från BRIO i dag. BRIO spin heter vagnen och är en helt okej mellanvagn som vi kommer att ha kvar länge, tror jag! Lätt som en fjäder, plasthjul som det inte blir punktering på, generös sufflet som skyddar från solen, svart chassi som känns roligare än silverfärgat, breda reflexer och bra liggläge. Dessutom lätt att fälla upp och ned. Jag tror och hoppas vi kommer gilla den! Jag stod och valde mellan denna och den blå med vitt chassi. Vitt chassi är fräscht och känns också nytt, men tyvärr tror jag det blir repigt efter det att man trycker vagen in och ut ur bilen ofta. Svart "håller sig fint" på ett annat sätt. Oragne och rött var inte alls min tanke från början men när jag såg den föll jag direkt. En härlig färgklick bland alla svarta vagnar! Till hösten ska jag ha en shiny svart åkpåse från BRIO i vagnen, det tror jag blir kanon! Det bästa av allt, jag fick den till ett riktigt bra pris, flera hundra under ordinarie butikspris. JAG ÄR HELNÖJD :)
  

Först inget dopp, sedan dopp med klänningen på!Lova skulle premiärbadat i sjön i dag men när kusin Ebba gick ner till strandkanten med henne fick hon spel och vägrade bada. Det var väntat, hon är en riktig badkruka nu för tiden. Som bebis älskade hon bada i sin balja, men något har hänt som gör att vatten och bad inte är kul. Att bada med mig i badkaret funkade men sedan renoveringen har vi bara dusch i badrummet och att duscha är katastrof för Lova. Hon protesterar bara hon ser mig förbereda för hennes dusch. Vi har till och med provat med baljan i duschen, men nej, bada är inte kul.....

I dag spolade vi upp vatten i poolen och när hon fick närma sig vattnet på sina egna villkor gick det bra, det slutade med att hon doppade sig med klänningen på!!!

Med fyra kilo havskräftor inköpa på Fiskebröderna i Göteborg hade vi en riktg lyxmåltid hemma hos mina föräldrar i kväll. Både min mormor, min syster Johanna och hennes busungar var med. Till dyrgriparna hade vi sallad med fetaost, bröd och en dippsås med vitlök. Det var riktigt gott, varför vänta till säsongen i augusti eller ännu bättre äta några nu och några i augusti. Med att stort parasoll på soldäcket satt vi där och njöt av kvällssolen och skalade våra kräftor, helt underbart! 

I morgon bär det äntligen av till sommarstugan i Skummeslöv på Västkusten. Att få doppa sig i havet står på önskelistan men även att åka till Båstad och uppleva tennisveckan och folkvimmlet. Kanske blir det en tur i båtshamnen i Torekov eller en tur över till Hallands väderö. Alternativen är många men två helgdagar går tyvärr snabbt. Ebba, min systers äldsta tjej ska hänga med oss!!   

Familjeliv i vardagen!

I dag var det tidig mogron för alla i familjen. Jag skulle jobba, Per skulle till Göteborg och hämta hem bilen, jobba på sitt lager och hälsa på sin mamma, Lova skulle till dagis. Fullt ös var det på oss alla när vi sprang omkring som yra höns här tidigt i morse och checkade av så att allt skulle kaffa. Lova och jag gav oss av till dagis först av allt och med nappen i mun och ögonen i kors av trötthet gick Lova raka vägen till sin hylla och vi hängde av tunna jackan och solhatten. De hade ju lovat fint väder i dag trots att det var mulet så långt ögat nådde. Nappen vägrade hon ge mig så den fick hon ha ett tag och så skulle dagisfröknarna lura av henne den senare, var tanken. Det verkade ha lyckats för flera timmar senare hämtade jag henne och nappen låg i tryggt förvar i Lovas lilla prylbox. Lova själv verkade trött men glad att se mig! Vi gick och handlade, ringde Per och stämde av och sedan hem igen för att fixa middag och sedan var det vila som gällde för Lova. I två timmar sov hon, utslagen! Kl 18 vaknade hon, men eftersom hon är en sjusovare har jag inga tvivel om ikväll, hon kommer somna då också, tro mig! Vi delade precis på en risifrutti, ringde Per och stämde av, bytte blöjan, ringde ytterligare ett samtal, kollade posten och lekte en stund i Lovas lektält. Nu är det kväll och det är en härlig kväll, molnen sprack upp tidigare i dag och nu är det blå himmel och lagom varmt. En kvällsrunda är planerad och vi ska inom ICA och bunkra upp inför morgondagen!

Ha det fint alla ni där ute.... 

RSS 2.0