BVC med Lova och Tupperware med Anna i kväll...

Vi är nyss hemkomna från BVC och Lova hade gått upp i vikt och vuxit på längden, men inte så mycket som förra gången då hon sköt i höjden med 3 centimeter. I dag hade hon bara tagit sig en centimeter, men hon följer sin kurva perfekt i både längd och vikt. Mamma är stolt över sin älskling! Hon väger nu 7500, trodde det skulle vara mer än så men icke! Visserligen var det bara 3 veckor sedan jag var där, vi brukar komma var fjärde så det gjorde säkert lite.

Summerar helgen: I Lördags var vi på Väla med Lovas mormor och morfar och där shoppades det en del, mest till mig och Per eftersom vi var i stort behov av kläder. Per gjorde världens godaste gryta på lax och räkor till oss i Lördagskväll och på Söndagen blev det en sallad på resterna, räkorna! Supergott måste jag säga! Hallen målades i stålgrått under Söndagen och jag hjälpte till...Kryss i taket! Vi är inte klara i lägeneheten på långa vägar har jag konstaterat nu.

Nästa helg, på Lördag bär det av till Götet igen för att leverera kosttillskott och handla kött och krabba som vi ska tillaga på kvällen. Kanske hinns också ett besök med Maria och Kiqi med, hoppas verkligen det! Skulle vara så trevligt att se hur lilla Mama (Kiqis dotter i samma ålder som Lova) ser ut nuförtiden, det var ju ett tag sen sist, ända sen Lova döptes. Alldeles för lång tid tyvärr!!! Eftersom jag flyttar runt som en galning, Osby-Växjö, Växjö-Göteborg, Göteborg-Osby så får jag finna mig i att mina vänner är spridda över hela Sverige och att det hinner hända en del under tiden jag är borta...men min gamla barndomsvän Anna har jag kvar här i Osby och ikväll ska vi på Tupperwareparty, något vi har gått på tillsammans sen vi var i gymnasieåldern och började samla saker för att flytta hemifrån. Alltid lika trevligt!!!  

Hässleholm med moster Josse och kusin Hilma!

I går var jag och Lova i Hässleholm med Lovas kusin Hilma och mamma Josse. Vi hittade en vinteroverall till Lova och ett par stövlar till mamma. Pappa Per skulle behöva lite nya tröjor men det hittade vi inga denna gången. Bättre lycka nästa gång!! Det fanns mycket jag ville ha, men som sagt, man kan inte handla allt på en gång! Nu har vi ju handlat en helt ny ovanvåning med möbler från IKEA, det är lätt att glömma, men så är det! Lovas rum är ändå inte riktigt klart. Gardiner ska sys och någon mer hylla, stolar och bord ska inhandlas. Vi har kommit en bit på väg!

Skulle behöva städa golven i dag, trampar på rån som Hilma och Lova tappade här i går kväll när fam. Bökberg, dvs syrran med familj var här och fikade. Väldigt trevligt med lite besök på kvällen:)

Denna månaden har jag lyckats fördubbla min telefonräkning, det ni!!! Så är det när man lever utan fast telefon en längre tid...i alla fall för mig med mitt dyra abonemang, som tack och lov går ut i november. Då blir det ny telefon och billigare abonemang, I hope!!!

Stressig Göteborgsresa och havskräftor...

I lördags blev det en snabb visit i Göteborg för visning av lägenheten som ska hyras ut till nya gäster (studenter) och för att sälja protein. Vi visade lägenheten för två par och sålde protein samtidigt till kunder och klockan rullade i väg. Vi stack inom Fiskekyrka och köpte 4 kg havskräftor som uppskattades av familjen här i Skåne. Till det blev det bröd och olika såser, plus en omänskligt fet sallad som min syrra gjort...men god va den! Hade vi hunnit skulle vi kört inom Lovas farmor och ätit lunch mitt på dagen, men det får vänta tills en annan dag. Att ringa vännerna i stan var inte heller lönt, vi hade aldrig haft tid att hälsa på hos någon.

I min inkorg har jag fått jättemånga fina kort från Lovas dop som Pers moster lyckats knäppa. Det är dags att göra ett fint album med bilder till Lova som minne från ett fint dop!

Med tungan rätt i mun....


Neeejdå, jag charmar inte alla i min omgivning...det bara ser ut så....


Min prickiga kudde och mammas gamla docka....


Fan, går det denna gången då?

Japp, nu har jag tagit itu med mina graviditetskilo igen för jag vet inte vilken gång i ordningen. Provade att dricka Pers proteindrinkar, 4 om dagen...men hjälp va väck jag blev av dem! Min kropp skrek efter något mer, vad som helst. En banan kunde göra så att håret reste sig på armarna och min kropp knäböjde av lycka. Ska det vara så? Självklart inte. Inte när man har en liten sessa som pockar på uppmärksamhet, är mitt uppe i en flytt och ska fixa middag till två hungriga snickare varje dag. Neeeej, nån ordning får det va! Nu är det viktväktarna light som gäller. Två kilo är borta på två veckor, men då är svältkuren på protein inräknad. - Det syns att du blivit smalare, sa mamma igår! Ja kanske lite, 15 kg kvar bara:( Känns hopplöst, men jag vet ju att jag kan. Har gjort det förr!

Jag kan ha en jäkla karaktär när jag sätter den sidan till, men när jag inte trivs med mig själv (som nu) då havrerar mycket...När jag är smal har jag tusen järn i elden och när jag har soffat till mig går all min energi åt till att fundera på hur jag ska få bort det! Typiskt kvinnligt eller är det bara jag som är känslig? Denna gången beror mina trivselkilon på en graviditet när jag åt too much, så det är inte fullt så illa. Jag vet ju varför jag åt som jag gjorde. Ett sånt sug efter mat som jag hade tror jag bara man kan förstå om man själv varit gravid. innan undrade jag alltid varför gravida åt så mycket, men då hade jag inte upplevt suget som sätter in när bebisen är i sjätte månaden och börjar växa på allvar. Now I know:) 

För er som följer bloggen för att se hur Lova växer och som skiter fullständigt i mig och mina graviditetskilon, kan jag glädja med att vid nästa inlägg kommer bilder på sötisen....helt färska! En fem månader gammal mysunge som i dag som till halv tolv på dagen. Herre jistanes, har tonårstiden redan satt in? Hörde på radion att tjejer får bröst tidigare i dag än för 15 år sedan....men att tonårströttheten kröp så långt ner i åldrarna som till spädbarnsåldern.... 

Från storstad till by...

från västra götaland till skåne. Från havet och västkusten till en insjö....en ganska fin sådan i och för sig. Ja vad är bäst egentligen? Jag vet inte. Både och har sina fördelar. En sak är säker, nu när vi flyttat hela familjen så har i alla fall denna bloggen kommit i skymundan. Jag är tillbaka för att skriva om min och Lovas vardag. Lägenheten står efter viss renovering nästan klar, det ska till lite mer renovering och lite mer möbler och finputs. Sen är vi nog nöjda. Vi har handlat massor på IKEA denna gången vilket vi var helt motståndare till förra gången för tre år sedan då vi inredde vår trea i Linnéstaden, Göteborg. Då var det BoConcept, EM, Mio och Tibergs som gällde...och visst fick vi fina möbler som vi ännu har kvar....men nu när vi skulle inreda barnrum till Lova fick det bli IKEA. IKEA är utbytbart...som det ska kunna vara i ett rum för någon som växer. Lova kommer inom några år ha egna synpunkter på hur hennes rum ska se ut och då ska vi kunna tillgodose det utan att slänga en förmögenhet i sjön. Men säger jag bara, VILKET JÄVLA TRIST IKEA de har här nere, ursäkta min skånska! Kommer du dit in vill du vända i dörren och sätta dig och gråta utanför. Hallå, inredarna, var är ni? Köpte ni er kunskap på ICA och när slutade ni ha försäljning till kund som främsta prioritet? IKEA i Älmhult är visserligen ärliga - Titta här vad som händer mer era IKEA möbler vid slitage! Alla visningsvaror ser fördjävliga ut och vem blir sugen på att handa då och i den miljön! Nej, för fan ryck upp er! Visst man får vad man betalar för och så vidare...bla bla bla, men IKEA blanda inte in ordet kvalité för pengarna i er reklam för då kan ni lika gärna dra den om Hans och Greta också! 

Ja, i alla fall, vår ovanvåning är full av IKEA möbler. Vi köpte även ett nytt skrivbord och nya madrasser till oss själva då vår gamla lägenhet är uthyrd möblerad till viss del. Dyrgripen i Linnéstan, det vill säga trean med närheten till havet, botaniska, slottskogen,Linnégatans restauranger...ja den har vi bara hyrt ut till studenter som var så tacksamma att de nästan knäböjde när vi lämnade över nycklarna....

Nu sitter vi här...i lilla Osby, ganska idylliskt egentligen, men det är säkrast för oss att komma ihåg att köpa mjölk för kl 22 en vardag är det kört, hehehehe   

RSS 2.0