Lova och mamma äter på fiiiiin restaurang...eller?

Lova är piggare i dag så vi har varit i stan och köpt fotoalbum till hennes bilder. Det blåste som bara den och Lova var ordentligt nerbäddad i sin vagn. När jag trodde att jag skulle blåsa i väg dök Pizza hut upp framför ögonen på mig, det blev räddningen. I dörren skulle man vänta på någon som skulle föra en till bordet, herregud, jag trodde Pizza hut var lite mer laid back, som mc Donalds typ! Det kom en kille som sa - Hur många blir ni? Ja, sa jag, det blir bara jag och vagnen här...och så fick jag det sämsta bordet! Mammor är väl kända för att inte vara någon köpstark grupp så vi placeras lite åt sidan, så att viktiga gäster får de bra platserna. Ok, tänkte jag whatever, bara jag får mat! Jag beställde in en pastarätt med Pesi max. När han hade tagit beställningen tittade han konstigt på mig och undrade om jag inte skulle ha en sallad till förrätt. Förätt? På Pizza hut? Vad är Pizza hut egentligen? Jag kanske har missat hela poängen med Pizza hut och hur som helst så hade jag väl bett om förätten först om det nu var så att jag ville ha en. Nej, sa jag artigt, jag ska INTE ha någon förätt...men snabba på för fan, för jag har ett barn i vagnen som kan vakna när som helst och jag skulle vilja ha min mat i dag! Det där sista sa jag givetvis inte, men skulle bra gärna vilja! Det tog evigheter innan maten kom in och jag tvingades sitta brevid ett par med en tvåmånaders baby som ägnade sin tid på Pizza hut till att stirra på en varsin mobil och äta samtidigt. Bebisen i vagnen var lyckligt ovetandes om att hans föräldrar troligen kommer att separera innan han ens lärt sig gå. När jag tar upp Lova lyckas pappan i alla fall slita blicken från sin telefon för att le åt Lova och fråga hur gammal hon är, men mamman fortsätter att titta i sin mobil. Inte ens när deras unge vrålskriker i sin vagn reagerar mamman och pappan tittar frågande på henne. Jag låtsas som ingenting, men jag vet ju att det tjänar inget till att låta en hungrig bebis skrika. När jag och Lova ska gå säger jag hejdå till det gråa vardagsparet och pappan ler igen.

En inställd "mamma och bebisträff" och en sjuk Lova

I dag skulle jag haft 12 mammor på besök med deras små bebisar. Jag hade städat och fejat, Per hade bakat till oss och jag handlat saft...men så händer det tråkiga. Lova börjar hosta och i går kväll blev hon helt igentäppt i näsan. Natten var jobbig för både henne och mig. Vi sov i samma säng med hennes huvud på min arm. Så fort jag försökte ändra ställning för att vila armen vaknade hon och skrek helt förtvivlat. Hon hade ingen feber men var riktigt medtagen. I dag har näsan runnit och hon har i princip sovit sig igenom dagen. I kylen och i skafferiet trängs kakorna som jag skulle ha bjudit på i dag och risken är stor att det slinker ner ett par stycken för mycket i kväll när jag ska se på film. Detta var inte bra alls och jag har grämt mig hela dagen eftersom jag hade sett fram emot att träffa mamma-gänget igen.

Sånt är livet! Jag får göra ett nytt försök nästa vecka...

Min Hilma och jag...Hilma tar Lova i hand och säger
- Det var väl inte så farligt med dopet, det var ju det jag sa! Kom så tar vi en varsin flaska välling

Då var dopet över...

Gårdagen var stressig men blev ändå lyckad. Solisten var grym, hon kunde verkligen sjunga och det sa jag till henne också. Prästen var lite snurrig och missade en psalm plus att jag tyckte han sa Love till Lova två gånger. De texterna som jag och Lovas farmor/gudmor skulle läsa gick bra och faddrarna skötte sig utmärkt. Min systers man filmade allt och det blev också jättebra. Precis när vi anlände till kyrkan virrade vi som skulle stå uppe vid dopfunten runt som yra höns och visste inte riktgit var vi skulle möta upp prästen, men tillslut stod vi klara nere vid entrén och kunde gå i samlad trupp upp till dopfunten. Maten var god, speciellt doptårtorna i vit marsipan som kostade skjortan,men det var ett lyxinslag som jag ändå inte ångrade då Lova kanske blir mitt enda barn och hon döps bara en gång. Presenterna var fina och jag hade hjälp av syrrans två flickor,6 och 4 år gamla, till att öppna dem. Hon fick ramar,nallar,smycken,små smyckesaskar,album,silversked,pengar,bumbostol med lekbricka,en bok,en ängel med hennes namn och födelsedatum ingraverat,en vit matskål/kopp med sked, kläder och sockar. Utöver detta ska hon få ytterligare ett silverhalband av mostrarna och en annan present av sin farmor som kommer om två och en halv vecka, en beställningsvara som tog tid att få. Jag tror inte jag missat nåt nu:)  

Efter dopet fick vi hjälp av min familj att städa undan och de körde hem Lovas presenter till lägenheten. I dag så sover vår lilla prinsessa igenom hela denna dag, hon måste vara helt slut av gårdagen precis som sin mamma coh pappa.

Det börjar att dra i hop sig...

Jaha, nu är dukningen klar, bara blommorna kvar att köpa i morgon! Sitter här och funderar på om jag ska lägga mig eller färga håret. Är ganska trött så jag tror det får bli sängen, får väl gå upp i ottan i morgon istället för håret ser verkligen fördjävligt ut. Lova var jättetrött i kväll och somnade handlöst efter sista målet mat. Hoppas hon sover länge i morgon så jag hinner med allt jag ska! Per jobbar i natt men har lovat att hämta doptårtorna,handla det som fattas och möta upp sin mamma vid församlingshemmet kl 10.00. Jag är inte heller lottlös, jag ska bada,mata och klä Lova och mig själv,packa alla saker som ska med hemifrån till kyrka och lokal. Kommer väl vara helt genomsvett när jag äntligen står klar.....Godnatt på er!

Besök från Skåne

Nu ska vi snart ner till församlingshemmet och duka till dopet i morgon. Det är massor att göra och det kommer att ta timmar. Per har bakat en smörgåstårta i dag med kalkon/rostbiff,svärmor gör en med lax/räkor. Jag tror nog de blir goda även om Per aldrig gjort någon smörgåstårta innan. Det är lite av ett riskprojekt, haha! I går var mina vänner Anna och Patrik här från Skåne och hälsade på. Eftersom regnet öste ner fick det bli shopping hela dagen så vi åkte spårvagnen till femman och shoppade loss. Sen käkade vi middag på Linnégatan, Tacosbuffé, och slutligen åt vi kladdkaka med grädde här hemma hos oss innan de körde hem. En mycket trevlig dag!

Per ska jobba i kväll och jag ska sy fast rosetten i Lovas dopklänning och färga mitt hår om jag orkar...

Jordens mest segdragna dopsamtal

När jag vaknade i dag var jag yr av trötthet. Per lät mig sova två timmar på förmiddagen trots att han hade jobbat natt, det var skönt men det var också ett måste eftersom vi skulle på dopsamtal med prästen i dag. Dopsamtalet tog en och en halv timme och jag trodde jag skulle få krupp. Prästen gick minutiöst igenom hela dopet och läste upp alla böner han ska be (alla verserna) och gick igenom vad alla skulle göra vid dopfunten och när. Själv skulle jag läsa en dikt,men det gör mig ingenting. På Per däremot kröp sig paniken på, för han ville helst inte säga något alls.
När det var dags att välja psalmer,vilket vi inte hade förberett, sjöng han upp tre psalmer och skulle börja på en fjärde när jag sa  - Nej, men vi tar dem, de lät bra! Jag tittade på Per som instämde och försökte häva en gäspning. Det lyckades inte så bra så han fick ursäkta sig med att han jobbat natten. Efter att prästen förklarat hur diskmaskinen fungerar 3 gånger, kaffekokaren 2 gånger och hur vi skulle låsa dörren till församlingshemmet när vi lämnar det på lördag, så kunde vi äntligen gå därifrån.

Lova kinkade till en gång på mitten av mötet och vägrade ta flaskan med mat,men det gick på det hela taget bra med henne!

Rosa servetter?

Inte någonstans i hela Göteborg city finns helrosa servetter...eller nja, det vet jag inte för jag var inte inne i alla butiker, men man tycker ju att antingen Åhléns,Cervera, Bolagret,Hemköp eller Panduro borde ha det, men icke! Tillslut fick jag vika mig och ta servetter som var med tryck, en stork som bär fram ett litet barn. Det passar väl ganska bra, jag har ju burit fram Lova och nu ska hon döpas. Sedan fick jag även ta mönstrade kaffeservetter som jag hittade på Balders Hage (en inredningsbutik för er som inte vet) Middagsservetterna fanns på Papeterie i femman-huset. Jag var helt slut efter bara att ha tittat efter servetter, en sån liten detalj! Hur ska detta sluta? Jag som trodde att det bara var att springa in på Maxi och ta ett gäng servetter.Lova var med mig på stan och hon låg helt stilla och tyst i sin vagn precis som om hon förstod att det inte är läge att jävlas med mamma. Hur som helst, mat måste hon ju ha så vi parkerade oss inne på Mc Donalds och jag beställde en läsk. Ja, det låter fattigt, men det var stolen jag var ute efter så att jag kunde sitta ner och ge Lova mat i lugn och ro. Vad händer då, jo en thailändska kommer fram och frågar  på engelska om Lova är en flicka eller en pojke. Själv tycker jag att det var helt uppenbart då hon var klädd i rosa rakt igenom. Jag svarade artigt och då kommer nästa fråga, hur gammal är hon? Jo hon är tre månader...och väldigt hungrig....kan du inte bara fatta det och ge dig av. Givetvis svarade jag bara på hur gammal hon var, resten var tankar! Då flyttar hon min vagn åt sidan så att hon kan komma fram till Lova. Hon tar hennes händer och börjar prata bebisspråk...sen tar hon fram sin mobil och knäpper av ett kort på Lova!!!!!!! Jag bara känner hur ilskan kokar över i mig, snacka om kulturkrockar! Som den mesiga svensk jag är säger jag ingenting men lyckas nog se irriterad ut för hon frågar om det stör mig att hon står där och pratar med Lova. Jag tvekar och säger nej,men hon måste äta nu, hon är hungrig! Eftersom jag sa nej, så står thailändskan kvar och börjar då berätta att hon har tre barn själv. Enda problemet med det var att hon såg ut som 19,max 20 år. Jag ser tveksamt på henne och sen tittar jag ner på Lova igen och försöker ge henne flaskan, men vem vill äta när någon står över en och säger, Beby,beby,beby!  Tillslut går hon, men bara av den anledningen att hennes kille kommer med maten.

Jag och Lova packar ihop oss och drar illa kvickt eftersom Lova ändå var för uppspelt för att äta mat. SKIT, tänkte jag,jag kan inte hitta servetter och jag kan inte ge mitt barn mat. Energin rann av mig och jag fick köpa en drickyoghurt och hälla i mig innan letandet efter servetter kunde fortsätta.....

Shopping i Sisjön

I dag hittade jag äntligen kläder till dopet och ett par skor så nu behöver inte jag gå naken trots att jag har 13 kilos övervikt och i princip inga kläder som passar. När vi ändå var ute och åkte, jag, Per och Lova så handlade vi all dricka som behövs till dopet. Skönt att ha lite av det viktigaste avklarat. Det är mer planering kring ett dop än vad man kan tro.Jag hittade inga servetter och måste säga att jag blev lite förvånad att varken en sån stor butik som Maxi eller inredningsbutik som Bolagret har helrosa servetter. I morgon får jag väl traska ner till femman och kolla om jag hittar såna på Åhléns.
Innan Per gick till jobbet i kväll pussade han Lova på halsen flera gånger och hon tjöt av skratt. Hon har skrattat innan men inte så som i dag. Man blir så oerhört lycklig som förälder när ens barn skrattar. 
 
Nästa stora kalas för Lova blir hennes student men det är ju ett tag till dess, haha!  

Usch och fy för vädret i dag :(

Planering klar för högsommardop!

Precis hemkommen från en runda med Per i solariet, Lova var med som vanligt och väntade snällt på sina föräldrar som vill bli lite solbruna. Det är inte lätt för oss att fixa färg utomhus då Per oftast sover dagtid och jag inte sätter mig i solen med Lova och hennes ömtåliga bebishud. Nej, denna sommaren fuskar vi med solariet. I kväll blir det en sedvanlig tur med Lova i vagn runt Linné, Haga och Vasa, vädret är kanon och jag längtar ut! Solisten till dopet är bokad, låten blir "Välkommen till jorden" av Lotta Ahlin. Smörgåstårtorna ska svärmor baka och doptårtorna ska vi beställa på Engelska tårthuset i Linné. Det börjar att dra i hop sig nu och i dag ringde två av våra vänner och tackade ja. En var till och med så engagerad att han frågade om vi samlade på något till Lova för då tänkte han köpa det. Jag blev helt ställd och kom på att hon borde kanske samla på en tesked i silver eller nåt. Jag får kolla upp det, jag lovade att återkomma till honom. Jag vet att även svärmor brukar vilja köpa sånt som hon kan samla på. Jag själv fick silverskedar och har tolv stycken sen flera år tillbaka, jag har använt dem vid alla mina födelsedagar i vuxen ålder, tror jag! Nu tänker jag begära ett dopsamtal med prästen när han kommer tillbaka från sin semester, sen så ska allt vara klart! Lokalen får vi tillgång till för dukning kvällen innan och det är ett måste eftersom vi inte kommer hinna det på förmiddagen innan dopet.

Att man ska va så klumpig....Å va jobbigt, hur ska jag nu kunna läsa den boken....förbannat!!!

Det ska börjas i tid....Lova läser bok som hon fått av sin moster Johanna

En liten försmak på sötnosen...Min tjej i sin dopklänning, visst är hon fin? Lova och jag gick en timme ikväll, gata upp och gata ner i Linnéstan. Vädret var ju underbart  nu på kvällen och massor av människor var i rörelse. Vi tänkte gå bort till Per på avenyn men han hade nog inte haft tid att prata med oss ändå, med tanke på det fina vädret och allt folk som vill komma in på uteställena.Väl hemma igen fick Lova lite mat och somnade nöjt i mitt knä, det var bara att byta hennes blöja och sen bädda ner henne i sängen. Själv passade jag på att plocka ur diskmaskinen, tvätta en maskin kläder, sälja lite protein för Pers räkning och sitta och "snacka" i forumet på familjeliv.

Jag fick en härlig räkning (med viss ironi) från CSN i dag och att vara mammaledig och betala sina studieskulder är ingen bra kombination om man samtidigt hade tänkt leva med allt vad det innebär. Det får nog f-n bli en insändare i tidningen, men vilken politiker bryr sig om det?

Lova i ny klänning från farmor...


Lova blev bortskämd i dag....

I dag har det varit toppen väder i Götet, igen tryckade värme men ändå soligt och skönt. Lova och jag har varit i Landalabergen och hälsat på Maria. Vi käkade sallad och hon hade bakat en kaka efter viktväktarnas recept, den var jag ju tvungen att testa. Lova fick en fin klänning i present och den kan hon ha från 4 månader och framåt. Efter maten och presentöppningen gick vi ut och solade på en gräsplätt och pratade om hur vi skulle få bort våra extrakilon. När jag kom hem fanns det mat till mig i kylskåpet som svärmor hade gjort, det var nog tur det för annars undrar jag om det hade blivit nåt för min del i kväll. Per fick ett extra arbetspass som inte var planerat...och det är han som brukar stå för matlagningen! Nu finns Lovas dopklänning här hemma, tvättad på kemtvätt och med banden på plats. Det är en av de finaste dopklänningar jag sett och det roligaste av allt är att Per var den sista att döpas i den för 32 år sedan. Lova är den första tjejen som döps i den!  Mammas älskling kommer att bli som en docka.....

Nu äger Lova också en klänning från Ralph Lauren...men det är hon ju givetvis totalt omedveten om själv.

Aj aj aj

I dag har Lovisen (Lova) varit på BVC och fått sina två första vaccinations-sprutor och den ena gick bra, men aj va ont den andra gjorde. Stackars mammas lilla tjej, va hon gallskrek!! Men hon lugnade ner sig snabbt och somnade i vagnen på väg hem och nu i eftermiddag sover hon också och har gjort ett bra tag. Detta är en tjej som aldrig sover dagtid annars pga hennes goda nattsömn som hon verkar klara sig på. Ja, ja detta var väl hennes sätt att reagera,men dagen är inte slut ännu, vi har gjort oss beredda på både feber och gnäll. Kanske får vi också åka ut och köpa alvedon, vem vet? Duktig var hon i alla fall. Hon vägde 5800 g och var 59 cm lång. Efter BVC-besöket var vi på biblioteket och hämtade ut en fin sagobok som Lova fick av landstinget, eller var det kommunen? Nej, landstinget måste det väl ha varit....Jag får återkomma i denna frågan, haha!

Vila middag i Hilmas säng...


Mammas älsklingÄnnu en trist dag...

Denna dagen var om möjligt ännu mer tråkig än den i går...är det vädret? Jag är inte sugen på att göra något alls. Jag städade i alla fall, dammsög golven och rengjorde vasken. Jag tvättade sängkläderna och sorterade bland mina viktiga papper och fyllde en hel påse med onödigt skräp som bara legat och tagit plats i vår bokhylla. Lova har haft en gnällig dag i dag, hon gillar väl inte heller när det regnar. Något positivt är att jag har gått ner i vikt och jag märker att ringarna börjar glida av mitt finger...HÄRLIGT! Snart kanske jag kan ha min fina Eva Attling ring som jag hade innan graviditeten.

Lugnet före stormen

Denna regniga dag har varit väldigt lugn, nästan för lugn i min smak. Vi var en runda i drop-in solariumet för att få lite färg. Lova var med och fick snällt vänta med Per när jag solade och med mig när Per solade. Gud, vilken tid det tog, men har man barn så tar allting längre tid, har jag märkt. Bara att gå utanför dörrarna kräver planering och packning i skötväskan. När vi kom hem gjorde jag sill och potatis, men Per hade bestämt sig för att gå på den sunda linjen i dag och drack bara en protein-drink. Sen ringde min syster och då helt plötsligt hände en massa saker på en gång. Lova blev gnällig efter mat, Bosse ville ha mat samtidigt och jamade som besatt i köket och jag fick plötsligt ont i magen. En sån lugn dag och sen bara PANG så händer allt inom loppet av några minuter. När jag står i köket och förbereder mat åt både Lova och Bosse, med Lova på armen eftersom det är omöjligt att lägga ner henne, lägger hon en spya rätt över min ena fot och på golvet. Då hör jag att jag i samma sekund får ett sms på mobilen. Min syster har jag sagt hejdå till för flera minuter sen....det var som om vi verkligen INTE skulle prata i kväll....


En solist till dopet...

Äntligen verkar det som att jag hittat en solist till dopet. Min kompis Kiqis syster sjunger i ett band och kan tänka sig att sjunga på Lovas dop om hon inte är upptagen med sitt band just den dagen. Kiqi skulle kolla med henne hur hon har det den 25 juli. Har hittat en underbar låt som heter "Här är jag" på nätet, ska kolla om jag hittar text och noter. Nu är också alla inbjudningskorten skickade och sammanlagt har vi bjudit runt 40 personer med oss själva inräknade, men som sagt, det är semstertider och många har andra planer så vi får se hur många som kommer.  Lovas dopklänning är klar och de rosa banden har Lovas farmor satt i. Vi ska prova den nästa vecka, spännande! Annat som ska fixas är rosa styvt papper till små kort, rosa servetter, cellonfan och rosa band till små godispåsar till varje tallrik och rosa papper till hälsningarna som jag sen ska sätta in i en bok till Lova som hon ska ha som minne från dopet. 

 

Lova och nallenI dag har jag och Lova lunchat med Misqui och hennes lilla Oskar i Haga, sen gick vi vidare till Linnégatan och åt kulglass för att avsluta med en tur i Slottskogen och en visit hemma hos dem. Vi fick se helt underbara bilder på charmtrollet Oskar som modellade för villervallas höstkollektion. När vi var hemma fick vi...eller nja, snarare jag en god middag av Per. Nu är det kväll och Lova ska snart sova och Per gick nyss till jobbet. Själv ska jag syssla lite med de senaste fotona jag tagit...

Välkommen till min nya blogg!

Här fortsätter min blogg på blogg.se

Alla ni som har koden kan nu fortsätta min och Lovas resa genom livet...

RSS 2.0