Ingen Göteborgsresa...

och därmed ingen bil:) Sånt är livet! Per skulle åkt upp och hämtat vår bil i dag men en reservel som skulle ha kommit med Schenker kom inte i går, eller också missade vi den! Hur som helst, bilen får vi vänta på ytterligare några dagar. Lova är bättre i dag, febern verkar ha försvunnit. Just nu tar hon igen förlorad sömn och jag ska snart hoppa i duschen.

Solen verkar ha tagit time out och ersatts av moln, men å andra sidan ibland behöver man kyla av sig;)

Med en febrig Lova..

fick vi ställa in bilturen till sommarstugan i dag och istället vara på hemmaplan och ta det lugnt. Det enda Lova har velat göra är att ligga på mitt bröst och sova, alternativt vila. En flaska skakad fil och mjölk, några jordgubbar, lite pennepasta och två flaskor juice är vad vi har fått i henne i dag. Nu är jag både trött och sliten. Jag hann inte ens ta en dusch i morse och vid middagstid borstade jag mina tänder när Lova stod brevid och grät. 

Iiiissschhhh, vilken tråkig dag vi har haft i dag.

Godnatt

Gungan på mormor och morfars trädgård....är poppis!

Med solskydd 50 och en hatt på huvudet funkade det att vara ute även i dag:) I bland pausade vi i skuggan, käkade jordgubbar och vätskade upp oss med vatten. Tillslut somnade Lova i vagnen och jag fick en timme för mig själv i en däckstol och visst, lite färg fick jag allt! I morgon åker jag och syrran till havet och sommarstugan över dagen. Med ska även Lova och Agnes, hennes kusin. Vi ska hälsa på mamma som tagit en semestervecka och åkte ut dit med vår mormor i går. Även min mammas bror har en stuga på Västkusten så när vi ändå är där ska vi hälsa på kusin Marie, lilla Maja, Caroline och hennes lille Liam. Det blir säkert en trevlig dag!!

Leksaksarvet!Från kusin Ebba och Agnes har Lova ärvt alla dessa plastprylarna som finns hos mormor och morfar. När jag hällde ut dem på gräset var lyckan total. Trehjulingen är favoriten;)

Mamma, kör!Vad är det för mening att jag sitter här om vi ska stå still?

I dag!

Dagen innehöll strålande solsken och en promenad med Janina och William till torget där vi satt oss i skuggan med varsin dricka. Barnen höll ut förvånansvärt länge i vagn men tillslut tog spring i benen över och vi släppte dem på gräset i parken där vi slappade på filtar. Lova var kvick och hann långt på kort tid. Trappan som ledde till kyrkogården var intressant och änderna som strosade omkring på gräset i parken var hon också nyfiken på. Korgen på Williams vagn var tydligen ett mysigt ställe att vara på eftersom både Lova och William lyckades klämma ner sig där;) Med lite mat i magarna satte vi barnen i sina vagnar och vandrade hemåt. När klockan var 18 blev både Per och jag sugna på grillat (vem blir inte det i sommarvärmen) så vi handlade mat på ICA kometen och vandrade hem till mina föräldrar och fixade lite käk. Där hade mamma förberett med en pool till Lova för hon trodde vi skulle komma tidigare på dagen. Tyvärr blev det inget premiärbad för Lova i dag, vi får ta det en annan dag!

I morgon är det ny vecka och nya möjligheter....

Lova i sin STORA midsommarkrans!Nu är vi hemma från ett mycket trevligt midsommarfirande hos syster Johanna och Kim. Maten var jättegod och tårtorna (som syns på bild här i bloggen) var också nice :)

I bloggen följer nu massor med bilder från festen i kväll. Bilder säger som sagt mer än tusen ord!!!

Hilma tar time out med kransen på sniskan!


Lova provar mina brillor


Loke provar sin midsommarkrans


Johnsson får inte vara med...och fira midsommar! Han tittar avundsjukt på katten Ester som får en stor bit tårta på ett fat under bordet

Per och Lova testar studsmattan


Jag kasar så måste jag väl hamna på golvet tillslut....Hilma upptäckte att sängen var högre än soffan hon har hemma!

KusinerLova och Hilma leker med sten i den varma kvällssolen 

KusinerLilla Lova och stora Hilma brevid varandra i samma klänning. Våra älskade tjejer!! Eftersom midsommarkvällen bjöd på fint väder fungerade det alldeles utmärkt för oss att vara utomhus

Här vill inte jag sitta mer....Hilma verkar ha tröttnat på att sitta i sin stol

Per och Kim efter maten...
Josse och Hilma midsommarfina


Midsommarfin Loke


Midsommarfin Ebba


Midsommarfin Lova
Jordgubbstårtan med vaniljkräm, jordgubbskräm och chokladHär är tårta nummer två, även den mycket god!

Jordgubbstårtan med citronkräm och kokosHär är en av Pers skapelser! Den var väldigt god...

Sommarkänsla!

I dag har jag varit hos syrran på fika, även kusin Marie och lilla Maja var med. Maja är två månader och en rejäl bebis på över fem kilo. Söt så det förslår!! Vädret har varit perfekt, lagom varmt och härlig. Så här dagen innan midsommarafton fick vi ett smakprov på firande när vi kom till Lovas dagis i dag. Där hade de dukat långbord och firade genom att äta ute. Per har som vanligt förberett för öppningen av sin bilverkstad och nu i kväll tog vi ett break och startade grillen. En korv med bröd kändes som ett måste i den varma kvällssolen:) Lova gungade i väntan på maten. Sätter man Lova i en gunga så får man vara beredd på att stå där och putta fart i nån halvtimme för hon fullkomligt älskar att gunga och gallskriker om man försöker ta ur henne när hon själv inte vill. Kl 21 kom hon äntligen i säng och då var hon, utan att överdriva, helt slut. Alla ingredienserna för jordgubbstårta med vaniljkräm och jordgubbstårta med citronkräm är inhandlade. Chokladmousse var tanken först, men vi ändrade oss. Vi hade tänkt lata oss och köpa bottnar, men det slutade med att vi gör tårtorna från botten till toppen;) Lite mörk riven choklad är gott till jordgubbar, eller vad tror ni? Att ha som granering alltså! 

Nu är det dags att lata sig en stund...
 


Binda midsommarkrans!

Jag träffade precis syrran och Nikolette och de erbjöd sig att binda en midsommarkrans till Lova av vilda blommor. De ska nämligen binda till sina egna och min andra syrras barn. Vi blir ett gäng på midsommar som ska ha en barnvänlig fest hemma hos syster Johanna med familj. Eftersom det är knytis har vi tagit på oss att göra jordgubbstårtan! Förutom jordgubbstårta blir det såklart sill och nypotatis, rädisor och gräslök. Jag funderade på vad som är mer eller mindre viktigt, men jag kan faktiskt inte tänka mig att vara utan något. Midsommar är midsommar och då ska inslagen finnas där och vara de klassiska. Om barnen är villiga att behålla kransarna på huvudet i mer än fem minuter så kanske vi får ett fint gruppfoto, det hade varit kul :) 

Ta det lugnt alla i midsommar!  

Som en skridskoåkare som inte kan stanna...

utan kör rakt in i särgen! Det är sån Lova är just nu. Det ska gå fort, fort men det är inte alltid kroppen är med på noterna. Hennes ansikte är både blått och rött, stackaren! En liten omorganisering i vårt kök är planerad eftersom Lova har hittat skåpet med grytor och grytlock. Jag tror ni alla vet hur det låter när man slår locket med grytan och det är inget jag vill lyssna på hela dagarna;) Bläckpennor är Lovas stora passion, helst en i varje hand. För en stund sedan upptäckte jag till min fasa att hon ritat ner soffan med bläck. Tänk nu om vi köpt den snygga vita tygsoffan som vi stod och suktade efter för 4 år sedan. Då hade jag förmodligen tuppat av nu! Tack gode gud att valet slutade med en mörkbrun skinnsoffa. Med Pers gryma universalmedel hoppas jag att vi får bort bläcket. Min söta lilla sessa som jag kunde pussa på i tid och otid är borta. Nu får man fråga - Får mamma en puss? Tyvärr blir svaret ofta "Na" och hon skakar demostrativt på huvudet. Detta är förändringar man helt enkelt får finna sig i men vissa dagar önskar jag att jag kunde spola tillbaka tiden lite, bara lite. 

Kast med liten konstväxt är en annan populär syssla för Lova. Först lurar hon oss att ta upp henne i famnen när vi sitter i soffan och efter ytterst lite mys ska hon vidare till nästa destination som är fönsterkarmen. Där hugger hon en av mina fina konstväxter och kastar den på Per eftersom hon vet att han kastar tillbaka (han har banrasinnet i behåll) Efter några sekunder har blomman tappat blad trots att den inte är en riktig blomma och vitsen med konstblommor går liksom upp i tomma intet. 

Ja detta var ett smakprov från vår vardag.... 

På fikaträff med gänget!

Syrran och jag lunchade med våra busungar i dag, sallad från italienska stället Pecorino fick det bli. Mycket gott!! Sedan bar det av hem till Anna och hennes två busungar så sammanlagt var vi 5 barn och 3 vuxna som samlades under ett tak. Lova lyckades med det som hon alltid lyckas med numera, nämligen att slå sig i ansiktet. När nu blåmärket i pannan börjar försvinna fick hon ett nytt ilsket rött märke under ena ögat. Hon är så snabb och i perioder lite ostabil, speciellt när hon är trött. Då händer det lätt en olycka!


Jag satt som fastklistrad vid TV 4 i går....och följde detta sjukt påkostade bröllopet. Helt otroligt och så vacker hon är, Viktoria!
Någon mer som satt vid tv:n? Jag tänkte att jag skulle se litegrann, lite då och lite då, men det var ju stört omöjligt. När jag satt mig, så satt jag där, med undantag för lunch och middag.

I dag ska vi fira mamma som fyller 55 år

Lova sover eftermiddag...

och jag ska summera de sista dagarna i mitt liv för er här på bloggen. Per åkte till Göteborg i onsdags och av någon anledning som jag från början inte visste hänge inte Lova och jag på denna gång! När han sedan ringde och sa att bilen börjat "knacka" i motorn mitt inne i centrala Göteborg förstod jag plötsligt varför min instinkt sagt åt mig att vi inte skulle följa med denna gången. Ok, i alla fall, bilen kom till en Volvo verkstad och Per fick en hyrbil. Frid och fröjd för en stund tills Per inser att hans leverans av protein inte skulle komma på kvällen som det var bestämt utan dagen därpå. Han fick stanna över i Kungälv! På torsdagen väntade Per på proteinet, två omänskligt tunga säckar som får köras på truck in i lagret, men tror ni de kom? Nope, en olycka kommer ju sällan ensam som det heter! Han gjorde några panikärenden och satte sig på tåget till Skåne och vi mötte upp honom på stationen i går kl 20 och nu är vi billösa! Jag klarar mig fint men Per är väldigt handikappad;)

Lova har varit hos läkaren i Hässleholm på sjukhuset där. Hon är frisk som en nötkärna och vi kan andas ut! Inga hjärtproblem och inga andra problem heller vad det beträffar! Några blå läppar har vi inte sett till på länge och det hela har liksom runnit ut i sanden...Hon är liten men följer sin kurva igen! Hon låg strax under den innan. Nu väger hon över 10 kg och är 77 cm lång. Nya ord i hennes vokabulär är Ja, hejhej, hejdå! Innan dess var det mamma, pappa och Bosse.

I förgår kom jag på henne med att försöka mata katten med sin flaska med youhurt/mjölk/krossade bär som hon brukar få till mackan på morgonen. Bosse, katten, såg måttligt intresserad ut och hoppade tillslut ner från soffan där han felaktigt trodde att han skulle få vara ifred. På morgonen vill Lova gärna va som sin mamma och borsta och föna sitt hår så jag brukar göra en miniversion av mina vanor på Lova. Efter det får hon en klämma i håret, det är ett måste annars åker det ner i ögonen.

Nu är det fredag, Per förbereder för middagen och jag uppdaterar bloggen, läser aftonbladet och sneglar på klockan. 

TREVLIG HELG   

Jag är inte död...

än;) men däremot har jag fullt upp! Ett längre inlägg blir det garanterat i kväll!

Ha en fin dag mina vänner!!!

Regnbågens alla färger....I kväll verkade det som om vädret inte kunde bestämma sig. En regnbåge dök upp på himlen och den var inte liten utan gigantisk och jättevacker. Den finaste jag sett! Givetvis kommer den inte till sin rätt på bilden men ni kan i alla fall ana hur vackert det var när regnet stilla föll samtidigt som solen försökte bryta igenom det mörka.

Nu ska vi se Wallanders nya....FILMTAJM!!!!!

Fullt upp hela veckan...

vilket innebär att det blir mindre tid här på bloggen! I går var jag hos läkaren och i dag är det Lovas tur. I morgon blir det någerlunda lugnt för att ladda upp för två fullspäckade dagar på torsdag och fredag. Allt avslutas med mammas födelsedag på söndag, hon fyller 55 år! Lördagen, förresten, kommer säkert för min del att ägnas åt tv-tittande. I alla fall på förmiddgagen! Jag vill ju inte missa kronprinsessans bröllop:)

Nästa vecka blir lugnare, men en fika och ett möte är inplanerat än så länge.

Ha en fin dag

Indiskt naanbröd på menyn!

I dag fick jag sovmorgon, Per tog Lova på en tur till Kristianstad vid nio i förmiddags och kom tillbaka runt halv ett. Jag sov, sov och sov! En favoritsyssla på förmiddagarna när det är regn och rusk utanför dörren! När jag väl segade mig ur sängen blev det en enkel frukost, en macka med mjukost, banan och mjölk. Tystnaden var påtaglig! Eftersom ingen stod vid mitt ben och ville smaka på mackan fick jag hela för mig själv, lyx! När ingen vilel ha något mitt i min frukost så fick jag faktiskt sitta ner när jag åt min macka, också lyx! Sedan ringde telefonen, det var syster Johanna som ville komma med fika och snacka lite strunt. Det passade mig perfekt! Vid detta laget var dock Lovi lou hemma. Per släppte av henne här innan han åkte vidare och fixade med bilen. Till min fasa insåg jag att hon åkt i strumpbyxor och tröja till Kristianstad....det är nog det fulaste jag vet, endast strumpbyxor. Det MÅSTE vara en klänning eller en kjol till annars är det en dödssynd;) Jag bet mig i tungan, det är så vi tjejer bör göra om vi inte helt vill att killarna ska sluta göra sina trevande försök att få till det på klädfronten. Han har gjort det förr och han kommer göra det igen, men den gången det blir "rätt" ska jag berömma honom för hans klädval till Lova. Så pedagogisk och korrekt var det länge sedan jag var, men skam den som ger sig;) 

När Per kom hem hade han en kasse med sig. Han hade handlat räkor, fetaost, ruccolasallad och indiskt naanbröd. Till det rostade han solroskärnor, kokte upp lite pasta, gjorde en himmelskt god dressing och fick till en lördagsmeny som riktigt smälte i min mun. I den stunden jag smakade på middagen spelade det liksom inte så stor roll att han inte kan matcha kläder till vår ettåring, han kan ju laga mat och han gör det med bravur!

Nu var det då dags för lördagsfilmen, undra vad som är kriminellt nedladdat i dag? 

       

Fika och tjejsnack för hela slanten!

Ja, under Lovas timmar på dagis åkte jag och kusin Mia och hennes lilla dotter Maja som är två månader till min andra kusin Malin och fikade och tjattrade! Ämnena var förlossning, byta bostad, barn,jobb och ja, det allmänna som även kallas livet! Ämnen man kommer in på vare sig man vill eller inte, oundvikliga! Väldans trevligt var det i alla fall och Malin hade bakat en god paj med rabarber och hallon som hamnade i min mage trots att den inte borde det....och så två stora koppar tee som bidrog till att jag fick springa på toa tre gånger på tre timmar! Att jag har en liten blåsa är något jag vetat länge och att tee är vätskedrivande lärde jag mig på universitetet när jag slobbade i mig en kanna själv om dagarna innan en tenta. Jag drack det som vatten! Ja, men va fasen...alla andra drack kaffe som om det inte fanns en morgondag, vad skulle jag dricka? Cola? Jag hade ju rullat fram vid detta laget om jag begick det misstaget. Nej, tee fick det bli och gott var det...min inlärningsförmåga blev bättre när jag fick ha en kopp tee i ena handen. That´s it!

På Ikea för ett par år sedan när jag och Per skulle handla en byrå hade jag slobbat i mig osedvanligt mycket tee. När jag rusade på toa för tredje gången under det shoppingpasset skrek Per högt efter mig - Blåsträna Jennie, blåsträna! Många, och då menar jag riktigt många blickar vändes mot mig. Den här känslan om att vilja sjunka genom marken var väldigt påtaglig just då. Per är sån, han "gör bort" och eftersom jag har svårt att vara sån mot honom eller mot vem som helst, så har jag många innestående mot honom, tro mig! Det är inte riktigt min grej, jag är för sympatisk;) Men en vacker dag så....hehehe! 

Per hämtade Lova på dagis kl 16 som vi hade bestämt. Det var lite av en test faktiskt! Det var första gången han gjorde det, jag påminde honom i går, men sa inget i dag! Han kom ihåg...

 

Dagis, here we come!

Yes, i dag bar det av till dagis med vagn. Lilla hjärtat har slutat snora och hostan är bättre. Nattsömnen var ok och efter mat och vila under förmiddagen gav vi oss i väg strax innan 13 i dag. Vi stack inom ICA kometen och köpte ett paket blöjor som ska finnas på dagis och med oss hade vi också en påse med två ombyten om i fall en oycka sker. Det var en glad Lova som kröp över den höga tröskeln till dagisets entré. När vi kom in kom två personal och hälsade oss välkomna, Lova fick en kram. Jag är så glad för detta dagiset, de är så otroligt vänliga, kloka och fina mot barnen. När jag skulle gå stod Lova i fönstret och vinkade på mig tillsammans med mentor Annelie. Hon såg allt lite förvånad ut och jag vågade inte vända mig om och titta igen om i fall hon grät. Jag tog ett djupt andetag och gick vidare. Helt bekväm med detta är jag inte än, även om allt med dagiset stämmer, så är det mina känslor för att lämna bort mitt barn som spökar. Jag är inte van att lämna bort Lova! Vi lämnar i princip aldrig bort henne, endast nån gång då och då med månaders mellanrum till min mamma. jag vet, det är på gott och ont! När jag kom tillbaka berättade en ur personalen att Lova ätit mycket bra under mellanmålet och att nummer två kommit i blöjan strax efteråt. Hon satt i ett hörn och plockade med lego när jag kom, ensam! Jag tittade mig omkring i den stora lokalen....två personal var på plats med cirka fem barn. Det verkade lugnt! Någon satt och ritade, en annan tittade på akvariefiskarna och en tredje kom fram till mig och sa hej.  

Lugnt och skönt, trevlig personal och en glad Lova! Härligt! Vi gick bort mot hennes hylla och fick med oss jacka, mössa och skor och vandrade sedan ut i regnet....

I morgon är det ett nytt eftermiddagspass och under tiden Lova är där ska jag, Marie och lilla Maja passa på att fika hemma hos Malin. En fika som varit planerad länge och nu blir den av... 

Jag snodde en bild....Fotot är taget av Per Bökberg, Hilmas pappa

i min kära syster Josses blogg. Vem kan motså dessa två underbara flickorna som är mina syskonbarn? Johannas dotter Ebba och Josefines Hilma. Vilka godingar!!! Snart ska vi ta en heldag, jag, Josse, Johanna och alla fyra flickorna hemma hos Johanna. Hennes sambo Kim är på Sweden Rock och då passar vi tjejer på att vända upp och ned på hela huset. Förmodligen kommer det att kockas i köket, busas i barnrummen och stökas ned rejält i vardagsrummet. Lova kommer bli så glad över att få träffa kusinerna igen! Hon ska bara bli frisk först.... 

Shopping av mycket tunga grejor...

ja närmare bestämt en kompressor som vägde 500 kg. Det var vad Per fick för sig att han skulle ha på släp hem från Växjö i dag. Han slet som ett djur och fick upp den på det hyrda släpet. Svetten lackade...eller nej, snarare rann i pannan på honom, hans vita T-shirt var nedfläckad av olja och han log med hela ansiktet när kompressorn äntligen var uppe på släpet. Säljaren, en 80-årig gubbe, var inte till mycket hjälp. Han hade dessutom fått en hjärtinfarkt nyligen och när han försökte ta i var jag där och bannade honom. Hans fru var inte hemma, men hon skulle inte gilla att han försökte leka Hulken vid den åldern. Det är inte så svårt att räkna ut. Utöver kompressorn blev det ett blästringsskåp, stort som attans! Vad det vägde vet jag inte, men släpet var fullt om jag säger så. Häromdagen var Per i Ljungby och hämtade oljedistributörer, två stora tunga..och fula prylar. Säkert mycket bra grejor och säkert mycket nödvändiga med tanke på att denna lilla hålan snart blir en bilmekaniker med verkstad rikare! Den 1 augusti slår Per nämligen upp portarna till ett projekt som han jobbat med i två månader, en bilverkstad - PeO Bilservice! Där kan man få däck bytta och balanserade, alla mekaniska fel på bilen lagade oavsett bilmodell, rostskador åtgärdade och så vidare! 

I grund och botten är han bilmekaniker och har 7 års erfarenhet från Volvo personvagnar i Göteborg. Att han pluggade vidare inom fastighetsbranchen var nog mest på grund av en svacka i yrkeslivet. Nu ska han alltså "på det igen". Sitt företag inom kosttillskottsbranschen ska han fortsätta att driva i intilliggande lokaler. Lokalernas sammanlagda yta är på över 200 kvadratmeter så det ska nog finnas en liten myshörna även till mig och Lova;) Det kan vi behöva när vi kommer på besök...för besök lär det bli om vi ska få träffa honom framöver....eller vad sägs om öppettider mellan 07-18? Lägg sedan till det, pappersarbete för två företag! 

Hoppas nu för hans del (en mycket engagerad kille) att allt klaffar och att han kör igång i tid. I slutet av denna månaden väntas stora tunga maskiner och billyft från Kina. Det skeppas till Göteborg och därifrån till Osby. Detta är grunden till PeO Bilservice.... 

Ingen sömn i natt...heller!

Stackars min lilla älskling, hon vaknade kl 21 och hostade till kl 00. Sedan sov hon oroligt resten av natten. Hon var uppe och lekte, låg mellan oss som i och för sig också innebär lek för henne;) och hon fick vatten att dricka. På tisdag ska vi till läkaren för bland annat hostan. Läkare har kollat detta tidigare och alltid kommit fram till att det skulle vara vanlig förkylningshosta, men jag vill att det ska kollas igen. Hon har ju hostat sen årsskiftet till och från. Jag har i och för sig drabbats av hosta samtidigt som henne vilket är ytterligare ett tecken på att det bara är vanlig förkylningshosta. Som nu tex, hostar jag nästan lika mycket som henne. Trots detta skulle jag "ta över" hennes hosta på studs om det gick. Det gör så ont i mammahjärtat när hon är helt utmattad av hostan, vill men inte kan sova, gråter av smärtan och låter uppgiven. Jag går i alla fall inte från läkaren utan någon form av läkemedel för hostan denna gången. På BVC har vi aldrig fått medicin i och med att hon inte haft feber och ingen infektion i kroppen.

Behöver jag skriva att vi fick skippa dagis i dag också? Det är inte så lämpligt att ta upp ett sovande barn vid 07 om hon inte sovit på natten. Det skulle vara fruktansvärt! Jag ska ju ändå inte i väg till något jobb i dag....Jag njuter hellre av mina sista lediga dagar med henne!

Ytterligare en dag med hosta och orkeslöshet...

för både mig och Lova. Jobbigt och irriterande på samma gång. Jag gillar inte att vara inomhus en hel dag i vanliga fall heller. Det saknas något, det saknas en promenad och frisk luft! Lova saknar att leka på dagis, gunga och åka trehjuling. I morgon ska vi försöka ta oss till dagis så att Lova får träffa sina vänner igen. Dessa söta små ungarna som kommer fram och tar hennes hand, klappar på henne och visar henne saker. En förutsättning är dock att Lova får sova i natt och vara fri från hostan.   

Sötaste Lova halsont igen...Bild från i helgen

Det blev inget dagis i förmiddags, jag valde att ha henne hemma. Både hon och jag har haft hosta och hon har haft snuva till och från i helgen. I natt blev det värre, hon vaknade varje timme mellan 23 och 04 när vi till slut fick ta upp henne. Eftersom regnet öser ner ute så känns det inte så tungt att vi måste ligga här. Jag skulle inte påstå att jag är sjuk, men hostan finns där, det har den gjort i en vecka. Hur ont Lova har i halsen är ju förstås svårt att avgöra men att hon skulle slippa dagis var självklart. Hon har sovit stora delar av denna dagen. 

Promenad känns inte så lockande, snarare en bra film och lite god mat till i kväll.   

Vagnproblem!!

I dag är jag smått irriterad. Paret som skulle köpa Lovas vagn dök inte upp som vi hade bestämt. Jag ringde och de hade tusen undanflykter. Vi hade tvättat vagnen, tvättat skötväskan och spolat av chassit, den var som ny. Jaja, sånt är livet! Vi får väl dras med vagnen ett tag till. Vagnen jag beställde till Lova skulle eventuellt komma 1 juli men det var inget de kunde garantera så jag avbeställde den och försökte på ett nytt ställe. Även där samma besked. I morgon ska jag försöka på ytterligare ett ställe. Jag tror det är den färgen som sanbbt tar slut för de har de andra färgerna på lager. Svarta vagnar är populära, så är det! Förutom att fixa till vagnen har vi varit i mina föräldrars trädgård hela dagen för Lovas skull. Hon älskar gungan, rutschkanan, trehjulingen och stenen som man kan plocka med. Att plocka gräs funkar också;) Min rygg mår inte lika bra med tanke på att jag puttade på henne när hon satt på trehjulingen och vägrade hoppa av. Så smidig man är;) 

I morgon är det dags för en ny förmiddag på dagis... 

Lova och pappa fina tillsammans!Denna underbara bilden hamnar i en ram i vårt sovrum!!

Lova och mamma busar!!Efter en dag med fest och god mat har nu kvällen kommit och Lova har lagt sig! Här bjuder jag på en bild av oss eftersom det inte blev så många bilder tagna i dag på festen. Håll till godo!!!


Så här fina var vi...Lova och jag valde klänningar i ljusblått randigt mot vit botten, somrigt och fint till student. Tyvärr blev det ingen bild på oss tillsammans i dessa klänningar:(

Student nummer två....Niklas, fick vi jaga lite innan vi äntligen kunde knäppa denna bilden på den stiliga killen! Han är mitt fadderbarn och det är svårt att tro att det är så många år sedan som jag satt barnvakt åt honom...men tiden rinner som bekant i väg alldeles för fort!

Student nummer ett...

'

Min vackra kusin Emmie är den första att få blommor....Visst är hon fin? Sån lycka och glädje hon utstrålar!

Redo för studenter...Per och Lova väntar på att Emmie och Niklas ska "springa ut" så att vi kan hänga blommorna kring deras hals och gratta till examen! Lovas underbara klänning fick hon låna av kusin Hilma, visst är den bara för söt?

Sjung om studentens lyckliga dagar....

är det vi ska göra i dag! Mina kusiner Emmie och Niklas tar studenten! Niklas är dessutom mitt fadderbarn, men åren har gått och han är inte ett barn längre. Var denna tiden tog vägen vet jag inte, men i dag tar han studenten och det kommer nog frambringa en och annan tår hos familj och vänner, och garanterat även hos blödiga jag! Vädret är strålande och det kunde inte varit bättre. Jag har strykt min och Lovas klänning, de hänger på en galge och väntar. Jag ska förhoppningsvis hinna färga mitt hår och Per får bada Lova. Jag ska köpa två buketter som ska hängas runt halsen på de glada studenterna!! Som ni hör är det fullt upp. Det blir ett kort inlägg nu och ett bra mycket längre i kväll troligtvis:)

 

Fortsatt strålande solsken...

Nu är det sommar - Jippiiii!!!

Lova kom till dagis klockan 8.15 i morse tillsammans med en pigg mamma. Det måste vara vädret! När jag lämnat henne utan några som helst problem annat än att mina ögon tårades och jag hade en klump i halsen, så gick jag en sväng bort till Anna, min kompis, och hennes mamma. Hon bor i närheten av Lovas dagis. Där pratade jag bort två timmar och sedan var det dags att hämta Lova igen. När jag kom satt hon i gungan utomhus och hade ett smile på läpparna. Vi stannade ytterligare en timme sedan började Lova bli trött och vi promenerade vidare till Per och pappa som höll på med bygget på mina föräldrars gård. Jag hämtade tre sallader från Peccorino i byn och sedan var det lunch-time! Å, dessa sallader, de är så goda att det vattnas i munnen bara jga skriver om dem. Det är pasta, ruccolasallad, rostade solroskärnor, lufttorkad skinka, riven ost,  några få tunna skivor av rökt korv, oliver och en söt balsamvinäger som höjer hela rätten. Till det iskallt bubbelvatten!!! Jag lovar, jag skulle kunna leva på den, men det är inte världens sundaste sallad, så det här med att leva på den...tror inte det ändå! I dag har jag även hunnit sola, shoppa lite kläder och ett halsband till mig själv! Skor får jag fortsätta leta efter i morgon, eller också ta ett par som redan står här hemma...det funkar ju faktiskt det också;) Jag var också inne på BRIO butiken och beställde en vagn till Lova, vår är såld! På söndag kommer en köpare hit och hämtar den, varsegod bara ta skiten, känner jag nu!
Till Lova blev det en BRIO spin med svart/röd sittdel och vitt chassi. Den är liten, smidig och har alla bekvämligheter man behöver. I framtiden får det bli en Phil and Teds, men först när vi vet att vi ska bli föräldrar igen! Innan dess känns det onödigt har jag kommit fram till. Tänk att jag som ville ha vagnen so bad, kunde komma fram till något så klokt;)  

Ha en forsatt fin torsdag i solen...Femte inskolningsdagen...

Eftersom vi missade två inskolningsdagar förra veckan pga Göteborgsresan är vi nu på dag fem! Lova var som en liten solstråle när vi kom till dagis, hon log med hela ansiktet. Innanför dörren gick hon på ett håll och jag på ett annat. Detta går verkligen bra:) I en och en halv timme fick jag sitta i personalens fikarum med en kopp tee och en skvallerblaska och bara njuta i deras massagestol. Det kallar jag lyx!!! I morgon ska Lova lämnas kl 08 och hämtas kl 10. Jag ska vara nåbar på mobilen hela tiden om i fall hon blir ledsen. Vad gör jag mellan 8-10? En promenad kanske?

På fredag är det dags att fira en av de tre studenter som ska firas i helgen. I morgon blir det lugnt!

Duktig tjejI dag avancerade vi lite på dagis. Jag provade att gå ifrån henne längre stunder, tio minuter eller en kvart sådär! Det gick hur bra som helst och hon hade fullt upp med att leka med andra barn och lyssna på allt spännande som mentor Annelie hade att säga. Vid mellanmålet åt hon och kladdade med maten om vartannat, ungefär som hon gör hemma, men när maten var slut fick hon gå med sin sked till disken. Det tog sin lilla tid, men hon kom fram till disken och stoppade skeden i en hink med smutsiga skedar. Mammas duktiga tjej! Sen var det dags för tvätt av kladdiga händer och byte av blöja. Två timmar går snabbt när man har kul!!

Lova fick en krok till sina nya regnkläder och i "hemläxa" fick vi att vi skulle ta med några foton av Lova som bebis, på katten Bosse, av mamma, pappa och någon annan som Lova tycker om. Det blev ett på Lova tillsammans med kusin Hilma. Alla fotona ska bli en tålig blädderbok för Lova själv och alla de som hon vill visa sin bok för. En smart idé. I bland kan det hjälpa att titta lite i boken när saknaden efter mamma eller pappa blir för stor.

När det var dags för hemfärd somnade Lova med sin filt och napp efter två minuter i vagn! Det säger ganska mycket om hur detta med inskolningen påverkar dem. Det måste verkligen trötta ut med alla nya intryck! I morgon ska två ombyten, en napp och en paket blöjor få följa med till förskolan!

RSS 2.0