Hilma



Här nedan kommer några härliga bilder av Lova och Hilma från festen i kväll. Hilma var hungrig och ville komma i stolen så fort det bara var möjligt:)

Lova och Hilma


Lova och Hilma


Lova och Hilma


Per festklar...



I kväll har vi varit på fest hos syrran och Kim för att fira in våren, men vädret var inte det bästa för majbål så vi stannade inomhus och åt gott och snackade. När Lova visade tecken på att bli trött bröt vi upp och det var så skönt att får en gångs skull komma hem i vettig tid. Nu blir det film och lite mys innan det är dags att kojsa!


Här nedan kommer ÄNTLIGEN lite bilder! Min händige man har lyckats fixa vår kamera så håll till godo:)

Förste man till bords...



Lille Loi smakar på maten...

Minstingarna på festen....



Loke och Signe myser på golvet under middagen...

Dags för middagen



Vi käkar grillad fläskfilé, rotfrukter i ugn och tre kalla såser! Det var supergod mat som alla hade bidragit med.
Josse, Hilma, Per och Kim i bild....

Efter middagen...



Lilla Ebba sjunger "Ja må du leva" för alla och får applåder;) I bild: Nikolette, Johanna, Per, Sandra, Robban, Per och lilla Signe

Pappor snackar skit och kopplar av....



Kim, Robban och Krille

Barnen busar...



Lilla Ebba, Ebba, Loi och Agnes längst fram i bild. Härligt att se barnen busa runt:)

I natt var första natten för Lova i eget rum!



Nyfödd Lova sover brevid sin mamma och pappa, men inte nu längre! I går var första natten i eget rum - premiärnatten! Det gick jättebra, två gånger var jag inne i hennes rum och hjälpte henne hitta nappan som hade hamnat på ett dumt ställe. Oftast hittar hon den själv och somnar om, men ibland händer det att den gömmer sig. Den som tog detta sämst var nog jag, SNYFT!!!


Vaknade till regn...

gjorde vi i dag! Ingen bra start på Valborg, men sen blev det desto bättre. Per badade Lova och klippte hennes naglar, jag bytte sängkläder och betalade räkningar. Per polerade bilen och kollade om det fanns nån tvättid och jag plockade och fixade här! Per fixade såserna, tre kalla, till festen i kväll. Jag har precis smakat dem, och de var himelskt goda, speciellt en som var lite åt salsa-hållet med chili och jalapeno, mums! En var med turkisk yoghurt, dijonsenap och sirap...jättegod, den också, men den hade passat allra bäst till fisk tror jag! Vi ska ha fläskfilé! Den sista var en ren tzatzikisås (hemmagjord) och supergod!

Nu längtar jag till middagen i kväll men det beror väl mest på att jag levt på bars i snart två dygn;) 

Jag hoppas kunna uppdatera med lite bilder snart....

Ha en fin kväll alla läsare:)  


Ordningen återställd!

Då var Per hemma igen sen i går och det stod en hel del på listan "att göra" om man säger så! När jag och Lova mötte honom vid tågstationen var det bara att börja åka runt och hämta paket, handla och ringa runt till kunder. Kl 23 stupade vi i säng...och då vakande Lova;) och höll igång ett par timmar. Bilen såg ut som en skräphög, i alla fall på utsidan, så jag fick ett litet minus i kanten för att jag inte hade skött den. Vi åkte raka spåret till syrrans Per och fick den tvättad med bra medel och grejor. Den blev som ny och Per blev lugn igen. Det förstår du väl, sa han, att man inte kan åka runt i en bil som är så smutsig? Jo, det förstår jag kanske men det har inte varit prio under denna månaden:) I dag var vi på BVC med lilla hjärtat eftersom hon blir blå om sina läppar och iskalll emellanåt. De kollade hennes syrevärde och hennes hjärta men kunde inte upptäcka några avvikelser. För säkerhetsskull fick vi en remiss till sjukhuset. Det går ju aldrig att vara nog så säker när det gäller det bästa vi har - våra barn! Just nu sussar hon sött och Per åkte till Hässleholm för att hämta ett trumset till syrrans Per som har köpt nya. Det betyder blogg-tid för mig och jag hann även ringa några viktiga samtal. Perfekt tajming! 

När Lova vaknar ska vi åka till gymet och teckna ett halvårskort åt Per som ska bli fin inför beach 2010. Eftersom han gått ner en del i vikt och blivit brun och vacker under månaden som gått, så fick jag lite halvt panik och kände mig som den blekaste mamman i stan...förlåt byn! Vi befinner ju oss i en by nu! Så ikväll är det jag som hoppar i solariet en stund. Efter detta blir det en tur till pappa och mamma för att kolla bygget, Per har inte sett det! 

I dag började jag om - på mina bars och sunda måltider. Motivationen har varit lite si och så under denna månaden när jag har haft fullt upp med allt, men nu är det dags att ta resten av mammakilona! Det är 10 kilo som ska bort och det blir ingen lätt match, men fixar jag det innan årsskiftet kan jag se jag skryta med att jag tagit 17 kilo under detta året. Fan, va nice det hade varit! 

I morgon blir det PARTY hos Johanna och Kim. Det är valborg och sommaren är på G, det ska givetvis firas! Vi är fem par med barn som ska träffas, äta och dricka gott. Om vi går ner till majbålet beror helt på vädret.

Ha det fint alla.... 

I dag - en helt vanlig tisdag...

i alla fall än så länge. Jag och Lova var på ICA och handlade blöjor och hämtade ut ett paket med kläder från H&M. Sen åkte vi till pappa och kollade hur det gick med altanen men det stod stilla i dag, han höll på med ett annat bygge. Vi bröt oss in i alla fall och stal en smörgås till Lova som började bli lite kinkig...eller kinkig och kinkig, hon blir nästan aldrig det om hon får vara frisk från dumma förkylningar och tänder som spricker upp. Blir hon hungrig visar hon det genom att hänga mig i benet istället. Efter "inbrottet" i mina föräldrars hus åkte vi hem igen och lekte med de stora duplo legobitarna och "gömma nappen". En annan kul sysselsättning, tycker Lova, är att prova alla sina skor som står i hallen. Hon har fyra par och de åker av och på hela tiden, eller åtminstone försök till att komma på. Ibland sitter skon bara på halva foten...och efter ett par minuters ihärdigt försök att få på den brukar hon ge upp och ta en ny sko....och ja, så håller det på! Jackor är också kul om hon får ha dem på huvudet. Min mormor hade henne en liten stund häromdagen och då hade hon t.o.m försökt knäppa jackan med blixtlåset när den satt på...det lyckades förstås inte, men hon hade i alla fall hajat grejen, och det var stort! 

Snart kommer syster yster...eller jag hoppas det i alla fall. Än har hon inte kommit och klockan är närmare halv nio, vi sa åtta! Vi ska snacka skit och slötitta på tv. Sista kvällen med gänget, i morgon kommer Per hem från Göteborg!  


Från att inte ha ätit..

äter hon nu som en häst, min lilla dam! Det är så skönt att hon är sitt gamla jag igen! I dag klippte hon en bamsestor skål med gröt och en fruktpuré till frukost och drack av sin Tropicana juice som om det inte fanns någon morgondag. Smörgås ville hon inte ha men tryckte i sig två skivor ost helt ogenerat;) Till lunch åt hon potatismos, kokta morötter och korv så att jag bara satt och gapade! Till efterrätt åt hon ytterligare en fruktpuré. Sen tog hon det väldigt lugnt med mellanmålet och välte det i golvet för att visa att hon inte ville ha det. På kvällen var hon desto hungrigare och fick smörgås med leverpastej, banan med youhurt, mjölk (ett stort glas) och när jag trodde att hon var mätt fick hon syn på rån som jag bredde smör på, hon slukade ett sånt också! 

Det var en mätt Lova som somnade i kväll och en mycket nöjd mamma som pussade henne godnatt! I morgon är en ny dag - med nya utmaningar! 

I morgon är det tisdag och det är den sista dagen som "ensamstående mamma" Per kommer hem på onsdag och då ska jag börja med att gå en timme för mig själv utan barnvagn och med musik i öronen, sedan hoppa i solariet för att få en fin vårbränna (med risk för stoppljusrött)! Sedan blir det ett besök hos hudterapueten för att handla ett nytt set ansiktsprodukter från Dermanord och boka en ansiktsbehandling. Det är inte en dag för tidigt! Per betalar;)    

Dagisplats till Lova!

Äntligen har vi fått dagisplats till Lova på vårt förstahandsval Ängsgården. Det är precis som det låter, ett dagis med ängar runt omkring med kor som betar. Jag tycker det ligger så fridfullt och vackert där och så är det närma mellan vår bostad och dagiset, det tar nog 10 min att gå med Lova i vagn om man tar bakgatorna! Mellan dagiset och Lovas BVC är det mindre än 2 min promenad, så det blir perfekt det här!

Förutom att prata med barnomsorgen har jag varut ute på promenad i solen, badat Lova, lagat middag och röjt undan lite i lägenheten. I kväll ska jag hem till mamma med en växt som jag inte vill ha längre, jag skänker den till henne! Jag är inte den typen som gillar att ha många växter inomhus, gärna ute på ballkongen eller uteplatsen, men inte i fönsterkarmarna. Jag har max två i varje fönster! Som med allt annat jag har, less is more! 

I dag ser det ut som om jag är gravid på nytt...japp, jag skojar inte! Magen är så svullen innnan mens att det är helt sjukt. Jag går upp en hel bh-storlek och benen är som cementklumpar. Hatar dessa dagarna, mitt utseende och känslan man går omkring med. Tänk om man bara kunde försvinna från jordens yta fram tills mensen kommer, slippa känslan! Nån mer som har det så?

Njuter av de mammalediga dagarna...

Denna dagen tog jag till att vara ute i det fina vädret. Efter Lovas förmiddagsvila i två timmar kom vi ut i solskenet med väskan packad med fika och en filt i korgen. Vi gick längs med sjön, tittade på änderna och såg en och en annan båt brumma förbi. Vi kom förbi strandpaviljongen som har en helt underbar plats precis intill sjökanten, fattar inte att restaurangen där inte fungerade. Vem vill inte äta med den utsikten? Något måste ha varit galet, men vad? Jag har inte bott här de åtta senaste åren, så vad vet jag? Något som var positivt var att det var lättare att komma ut på udden nu, det var asfalterade eller grusade vägar, vägar som bara varit stigar innan och som jag aldrig hade kunnat dra Lovas vagn på. Jag blev jätteglad, jag har det här paradiset bara ett stenkast från vår lägenhet och det är bara under dagar som dessa som man upptäcker nåt sånt här, hur fint det verkligen är! Vi gick förbi Elsa Fortuna, båten som tar säkert 20 passagerare ut på sjön en vacker dag...undra om den fortfarande går? Sist jag åkte den var när morfar fyllde 80 och vi hade bokat den för familjen och ätit en god middag på Strandpaviljongen. Undra om man fortfarande kan göra det? 

Där gick jag, ut på udden och tillbaka igen. Jag skulle träffa Daniel och ta en fika i solen, på en av bänkarna eller på någon av bryggorna. Vi bestämde oss för udden eftersom vi inte visste om bryggorna var kommunala eller privata. Det hade kunnat bli pinsamt ;) 

På udden kom änderna ända upp till oss, de satt brevid oss, skakade av sig sjön och fick smaka vår kaka och lite bröd som någon lagt där. Lova tittade med stora ögon på änderna, kröp efter dem och ville peta på dem. Nog för att de var tama, men med Lovas illskrik och hennes framfusighet kan vem som helst bli lite skraj;) Många av livets svåra...eller kanske för vissa, enkla ämnen, kom upp och som vanligt med Daniel kan det bli ganska djupa diskussinoner. Han är en kille som jag inte önskar annat än det allra bästa för. Jag hoppas att han vet det! Tillslut började det blåsa lite väl mycket intill sjön och vi gick mot den asfalterade vägen igen. Alldeles nya lägenheter...elller mer som radhus har byggts upp runt omkring och det ligger små båtar fasttöjda vid sjökanten. Tänk att kunna ha en egen liten eka när man bor i radhus. Härligt!  

Daniel var trött och åkte hem när vi fikat, men Lova och jag fortsatte vår promenad i nästan två timmar! Vi gick sen bort till lekplatsen och Lova fick gunga. Gunga blir bara bättre och bättre varje gång, tycker Lova! I dag var det till och med så kul att hon kunde tänka sig att bjuda sin mamma på ett skratt:) Nappen flög all världens väg och Lova sken i kapp med solen. När hon var lagom rosig om kinderna drog vi oss hemåt igen och Lova åt köttbullar med pasta och en smörgås med ost. 

Precis när hon tuggat klart ringde pappa Per och Lova fick luren mot örat. När hon hörde hans röst log hon med hela ansiktet och höll luren krampaktigt vid örat...men hon fick nog av hans smöriga ord och började trycka på knapparna, det var då jag tog tillbaka luren;) 

Sent i kväll upptäckte jag ett mess från Lina som ville hämta lite saker till sin Tilda, men eftersom jag aldrig kollar telefonen när jag borde så missade vi Lina och Tilda i dag. Hoppas de vill komma till oss en annan dag :) 

Nu sover min Lova och jag ska snart göra detsamma!  

8 månader och finurlig....



Eftersom min kamera strular och här börjar bli tomt på bilder i bloggen hittade jag denna på min älskling när hon var 8 månader. Visst är hon bara för go?

Sol och blå himmel!

Det har varit en underbar dag i dag och det innebär automatiskt promenad, en på förmiddagen och en efter Lovas middagsvila. I två härliga timmar var vi ute och gick och som bonus fick jag lite färg i ansiktet. Vi gick hem till mamma och pappa för att kolla hur bygget med altan och soldäck fortskred, och ja det går framåt. Det blir jättestort och det kommer verkligen bli en stor förändring för husets utseende. Som vanligt snackade pappa skjutdörrar, olika mått, isolerat eller icke isolerat och...ja, fan och hans moster! När det är ny altan och nytt soldäck på huset så ska även hela taket bytas och på insidan ska kök och badrum renoveras....fast det blir nog inte klart innan årsskiftet, han jobbar ju i veckorna också, pappsen, och just nu är det säsong inom byggbranchen. Han gör en altan till grannen och vad jag vet har han två jobb som väntar inom det närmsta. Han är 40-talist och verkar ha ett energiförråd dubbelt så stort som mitt, det är bara att gratulera och hoppas att han inte sliter ut sig! 

Jag fortsätter styra upp Pers företag och sedan ett tag har han vidarebefodrat sina samtal till min mobil och det innebär ett evigt ringande. Oftast är det folk som vill köpa kosttillskott såklart, men det är inte alltid de är trevliga. I dag var det två idioter som ringde och som inte riktigt kunde ta in att de inte kunde prata med Per. Jag försökte enligt konstens alla regler förklara att Per är uppe i Göteborg och jobbar och har vidarebefodrat sina samtal till mig, men då undrar de - Har han ingen annan telefon? Jo, tänker jag då, han har tio till, men kan fortfarande inte svara eftersom han inte kan lämna sin position som vakt. Detta säger jag givetvis inte, men jag tänker det inom mig! Sedan får jag snällt förklara att det finns en anledning till att jag svarar och tar emot beställningar. Då gjorde båda motvilligt en beställning och sen sa en av dem - Kan du be honom ringa mig? Ja visst kan jag göra det ditt pucko, men du får inte dina varor snabbare för det! Ytterligare en tanke, jag biter mig i tungan och säger att jag ska be honom ringa upp och sen när jag trodde att han var redo att lägga på undrar han om jag har noterat hans nummer. Nej tyvärr, det gjorde jag aldrig för jag älskar utmaningen som det blir att gissa sig till vem som beställt vad av 20 beställande. Ja, visst ditt nummer är noterat, ha en bra dag, hejdå!

Man kan bli trött för mindre....



Sviterna av vaccinationen!

I dag var det en lätt febrig och missnöjd Lova som vaknade kl 06 i morse. Hon var inte stadig på sina ben och darrade litegrann och längre fram på förmiddagen steg febern. Det märktes att hon hade ont där sprutan gått in på båda benen. Hon somnade sittandes i mitt knä i soffan där även jag nickade till;) Vi tog en promenad när hon skulle vila men möttes av nåt konstigt väder som inte verkade kunna bestämma sig för sol eller hagel. Jag tröttnade och stuvade in både vagnen och Lova i bilen och åkte och handlade mat

Johanna, Ebba och Agnes var här i kväll och det blev en mysig kväll framför tv:n...men mys kan snabbt förvandlas till bråk om man har två busungar omkring sig som heter Ebba och Agnes. Det var ett slag och sen tårar och allt resulterade i att vi hade tre busungar hos oss. Lova ville inte sova när hon hörde hur ledsna kusinerna var ;) Tre busungar, godis, tidningar, leksaker och annat fanns i precis hela vardagsrummet och mitt i kaoset somnade först Lova och sedan Agnes och tillslut även äldsta tjejen Ebba.

Nu är det dags för mig att kojsa...

160 g upp på vågen...

inte jag då, utan Lova ;) och det är ju kanon, så nu väger hon i alla fall 9 kg och mer därtill. Hostan har helt avtagit och snorandet också, äntligen en frisk Lova som går upp i vikt! Vacinationen gick bra och än så länge inga tecken på feber!

När vi kom hem fick jag för mig att vi skulle fika, det händer ALDRIG här, men i dag blev jag hysteriskt sugen på att prova Ballerina kladdkaka som alla tjatar om och nu kan även jag förstå varför den får så mycket uppmärksamhet, den är farligt god! När jag hade doppat 3 stycken i mjölk fick jag argumentera för- och nackdelar med mig själv för att inte ta en till. Nackdelarna var fler så paketet åkte in i skafferiet. Frågan är bara hur länge det får ligga där?!? Aldrig förr har jag längtat så mycket efter att någon ska komma hem och hjälpa mig fika upp dessa kex ;)

Lite eftermiddagsvila nu...ja tack!



Med en huvudvärk som heter duga..

har jag nu ringt runt till halva Sverige känns det som, och fixat och trixat med Pers företag. Dessutom hade våra kära andrahandsgäster på lägenheten i Göteborg missat betala en el-räkning vilket hade gått till inkasso i Pers namn. Inte så käckt!! Den betalade jag in omgående och får kräva killarna på pengar i efterhand. Gästerna innan dessa killarna hade inte städat efter sig...och då menar jag, inte alls! Också det mycket käckt! Detta innebar att de nya gästerna fick dra av pengar på hyran för att de själva fick städa. Detta är helt självklart då vi inte kunde närvara när överlämnandet av nycklar skedde. Då får vi ta den smällen!

Jaja, det är mycket på gång just nu...

Lova ville lägga sig redan 19 i kväll och började vinka "hejdå" på lampan över bordet, tv:n och på katten. Det är ett tydligt tecken på att hon "kastar in handduken". Hon var trött så ögonen gick i kors, men det är klart, det tar på krafterna att få kindtänder. Hon har fått stora duplo legobitar av mamma i olika färger som hon bara älskar, helst ska jag hälla ut alla ur säcken på en och samma gång så att det blir ett farligt oväsen, då klappar hon i händerna av förtjusning. Sedan sitter den lilla busen fint en stund och är helt fascinerad av legobitarna. En helig stund för mig som har haft en tryckande jobbig huvudvärk nästan hela dagen. För lite vätska antagligen!

I morgon ska Lova få sin vaccinationsspruta på BVC eftersom hostan nu gett med sig!

Ha det fint mina läsare!

20 år gammal matta har gjort sitt....eller?

I stället för att Johanna kom hit i går kväll åkte jag och Lova till dem. Barnen var hos sin farmor så att jag, Kim, Johanna och Lova åt en god middag med grillad kycklingfilé och rotsaker i ugn! Vi stannade bara över middagen för sedan skull Johanna och Kim åka och kolla på en ny bil, en större bil! 

Änligen kom en kille från fastighetsbolaget och kollade på vår matta i hallen som ser anskrämlig ut om jag får bestämma ;) De anser att eftersom den är hel byts den inte, utan den ska rengöras och bonas för att få upp sin lyster igen, samt få bort alla fläckar som blivit med åren...och nu snackar vi de senaste 20 åren, alltså! Dumsnåla är vad de är men vad gör man? Som hyresgäst är det inte mycket du har att säga till om, men en matta som legat i en hall där det är mycket passage har gjort sitt om den legat där i 20 år. Det är vad jag och många med mig anser och det har jag gjort klart för vd:n på detta j-a bolaget! Under renoveringen rann även flytspackel ut på mattan eftersom de inte hade tätat ordentligt innan själva arbetet. Visst, vill han ligga där med en vass liten kniv och skrapa så varsegod! Han kommer hit i början på maj och då ska det bli intressant att se vad han kan göra för mattan med sina medel. När han slitit häcken av sig kör jag till IKEA och handlar det billigaste golvet per kvadratmeter som jag kan hitta och lägger in det/ber någon som kan lägga in det. Ett billigt skitgolv som jag kan med att lämna här vid en flytt, men för mig är huvudsaken att det är rent, nytt och snyggt! Så är det bara....

Det här med att bygga ett helt nytt hus ligger inte alltför långt borta...frågan är bara om vi ska bygga här eller upp emot Göteborg? Var vill vi helst bo? Hur blir det med jobb och fast tjänster? Kommer Per öppna ytterligare ett företag i Skåne? Ja, frågorna är många, svaren få! Under tiden får vi bo här, där vi i och för sig trivs bra med läge och planlösning.  

Efter ett mycket trevligt besök..

hos Hanna och Leon åkte jag till kusin Malin och tog en snabbtitt i deras fina hus vid sjön. Väl hemma somnade Lova omgående i sin säng. Förmiddagsluren vill hon helst inte gå miste om, det gör mycket för hur resten av hennes dag blir. Lova var inte upplagd för att leka i dag och stackars Leon fick höra många gråtattacker, en gång så att han till och med själv blev ledsen, stackaren! Vi får hoppas Lova bättrar på sitt humör till nästa gång vi besöker Leon. Eftersom jag har strul med min kamera så blir det tyvärr inga roliga bilder i dag! 

I dag blir det en lugn dag, jag ska ner på banken i ett ärrende och jag ska fixa med Pers företag. Det är ungefär vad som står på schemat. 

Johanna kommer i kväll och hälsar på oss :)   

Pineberry - Kan det vara något?



De ser inte riktigt lika goda ut som jordgubbar detta nya bär som ska vara en blandning mellan jordgubbe och anannas! Något för midsommar kanske?

Ett stort grattis...

säger jag till min kusin som blev mamma till en liten tjej i morse kl 7 :)

Eftersom det är fint väder blev det en lång promenad vid middagstid och lunch i byn, en sallad på Teetrollet. Lova var jättetrött och somnade precis när vi kom hem, men vaknade givetvis två minuter efter att vagnen stannat! En kinkig och övertrött liten dam hängde mig i benet istället för att somna om i sin säng, men efter några skedar gröt kunde hon tänka sig att somna. Hon var egentligen inte hungrig för hon åt massor med köttbullar i bitar på teetrollet, men det är alltid kul att se mamma jobba ;) 

Om inte lilla Hilma var magsjuk hade jag och Lova kunnat tänka oss att åka till Lönsvegas i dag, men det är nog inte värt. Hilma måste bli kry först, mosters lilla gullunge! 

  

Jag nästan spydde...

på den rosa färgen i bloggen nu och panik-bytte till min gamla mall, svart! Jag har inga kräk-känslor längre men jag gillar inte denna layouten heller :(

Jag håller faktiskt på att jobba med en ny blogg i en annan portal (lite i hemlighet) Mer än så säger jag inte!

Förvänta er inga snabba förändringar dock;) I morgon finns jag fortfarande kvar här och förmodligen ett par veckor framöver...

I dag...

har vi inte gjort många knop, Lova och jag! En promenad, ett besök hos mina föräldrar (känns inte som jag gör annat nu när jag är själv med Lova) men det är sååå skönt att bara få äta ett mål mat i fred utan att Lova vill sitta brevid och peta i min mat alternativt hänger i mitt ben och babblar på som en galning. 

I går kväll satte jag upp Lovas lektält (bondgård) som hon fick i present av oss och stuvade sen in alla hennes leksaker. I dag har hon klättrat in och ut ur tältet och skrattat så hon nästan kiknade. Hon älskar sin present, det var verkligen en perfekt present till henne :) Bilder kommer senare! De andra presenterna används också flitigt, pipmuggen från Lundemyr är också en favorit vid matbordet. Hyllan som kom upp på hennes rum var verkligen precis vad som behövdes där. Nu har hon plats till alla sina prylar...
Nöjd stod jag och tittade på allt i går, men kunde som sagt inte knäppa några foton för att dela med mig till er här på bloggen. Mycket irriterande! 

I veckan som kommer har vi en mamma-bebis träff på gång, ett besök på BVC, massor med saker att ta itu med gällande Pers företag och en Göteborgs-resa till helgen om allt nu klaffar!

Spännande vecka ligger framför oss...

Lördag och oulet i byn!

Klockan 10 åkte jag och Lova ner till byn, regnet hängde i luften, så vi var lata och tog bilen. Vagnen packades in och vi parkerade mitt i centrala Osby. Det var dags för outlet!! Vi skulle fynda vagn till Lova på BRIO, men där fanns inte den modellen jag ville ha, så vi gick en runda i byn och kollade vad de andra butikerna hade för outlet erbjudanden men kom hem tomhänta. Jag köpte visserligen ett par örhängen men inte till outlet-pris. Jag var bara tvungen att ha ett par vita pärlor som funkar till allt och är snyggt till den kommande solbrännan. Jag hittade en superfin klänning i en sval aprikos färg, också perfekt till brännan (kanske inte ska säga för mycket, jag förblir väl likblek genom hela sommaren;) Klänningen var sååå snygg och var generös i modellen, alltså passar på någon som fortfarande efter ett år inte fått bukt med sina graviditetskilo (läs jag) Priset var dock ganska högt så jag får fundera igenom detta! En sommarklänning i den färgen kan användas mellan maj-september och då behöver den inte "kosta skjortan". Hade det varit ett par jeans eller nåt annat året-runt-plagg så hade det varit skillnad!

Efter outlet-rundan åkte jag med mamma hem och fikade, sedan åkte jag och Lova hem och tog en välförtjänt vila. Båda två var trötta och griniga. Att Lova är grining är inte så konstigt för i dag upptäckte jag att fler tänder var på väg upp, bland annat en kindtand. Hon har just nu tre tänder som är på väg att bryta igenom, inte konstigt att hon fyller blöjor, kinkar ihop för ingenting och det kanske delvis är därför hon inte vill äta ordentligt heller. Hostan blir bättre och bättre, attackerna är över, men snorandet sitter i.

I kväll kom syster Johanna, Kim och deras Ebba på besök. Lillasyster Agnes ville hellre vara hos mormor så hon gick miste om den goda kasslergratängen med grädde och annanas. Kim bar upp och skruvade ihop Lovas hylla på rummet och om den lilla damen bara kunde somna in riktigt gott så ska jag gå upp och sätta den på plats, fylla den med saker och kolla hur det blir....men Lovi-lou har bestämt sig för att halvsova nu ett tag för att reta gallfeber på sin mamma! Vi den här tiden sover hon i vanliga fall!   

I mogon ska jag städa och tvätta kläder....något annat blir det inte eftersom jag blundat för städet tillräckligt länge nu;)


En olycka kommer sällan ensam...

I dag tänkte jag glädja er med lite fler bilder från Lovas födelsedag, men då pajade även mammas kamera. Jag tror det i alla fall för jag fick inte den att fungera när jag skulle lägga över bilderna nu. Hennes är ganska ny så det är inga problem, hon får det på garantin, men frågan är om vi får det på vår. Tröttsamt! Känns som om ingenting som har med kalaset att göra vill flyta på, bli bra! Ångrar att jag hade ett kalas ;)

I alla fall, i dag har Lova haft en gnällig dag, mat är hon absolut inte intresserad av men att sova bort sitt liv, ja det verkar mer intressant! Stackaren, hon är inte riktigt frisk än. Det här kommer ta tid! Hon är hängig och lipig och vill inte alls skratta, vilket är Lovas grej i vanliga fall. Hon är en ständigt leende unge som aldrig visar några sura miner, men nu under dessa snart 4 veckorna har hon kämpat med hostan och den tar fruktansvärt mycket energi, märker jag! Den 15 mars tog hon sina första steg, men har sedan dess bara gått sporadiskt nån gång då och då. Jag tror att hela gå-processen kom av sig när hostan kom. Nu visar hon inga tecken på att vilja gå. I kväll var vi hos mamma och pappa på besök, även mamma trugade henne med mat och försökte "lura " i henne gröt efter alla konstens regler, men nope Lova var inte intresserad. 

Dags att läsa bloggar....ses mina vänner!   

Hur påbörjar man ett projekt...

med att skruva ihop en IKEA hylla när man är ensam med en 1 åring? Svar: man lägger ner helt, man tänker inte ens tanken att den ska upp. Det är lättast så! Jag fick inte ens in den från bilen själv så där ligger den och väntar på att nån barmhärtig själ ska bära in den i värmen på Lovas rum. Till Lovas vita "expedit" hylla köpte jag tre röda plastboxar som hon ska ha leksaker i. Nu kommer det bli fint och framför allt klart i Lovas rum. När jag ändå var på IKEA handlade jag lite blockljus och ett till set med 1,2,3-korgar ;) De heter givetvis inte så, men lat som jag just nu är så orkar jag inte kolla benämningen på dem, men orkar man skrolla sig en bit bak i bloggen finns de på bild, under mars månad i arkivet tror jag! Johanna var med så vi passade på att käka middag i restaurangen, en onyttig skit-middag bestående av pommes och fet bearneisås. Givetvis ville Lova smaka, ytterligare en anledning till att jag skulle valt laxen med grönsaker i stället, men men....man är inte mer än människa ibland. Att jag sen köpte choklad för att det var billigt..ja, det går helt enkelt inte att förklara bort. Någon har tappat sin motivation här!

I dag skiner solen och en promenad är inplanerad...sedan ska jag till ICA och förlänga liggetiden på ett paket som endast Per legitimerad kan hämta och han är ju inte hemma. I går var jag på posten och gjorde samma sak, samt tömde hans postbox och där i fanns brev till förbannelse, kan jag meddela. Jag fick öppna allt och kolla så att där inte var nåt akut som var tvungen att tas omhand direkt. Samtidigt ringer min telefon och beställningarna på kosttillskott ramlar in. Det här företaget innebär faktiskt lite jobb och jag som har hånat honom för att han aldrig gör något. Jag får nog ta tillbaka det ;) Han är en hard working man, min sambo!

Just nu roar sig Lova med att slita upp allt pappret från toarullen och kasta ner saker i toaletten, så HA EN FIN DAG ALLA!!!!


Till salu

Nu åker Lovas vagn och allt därtill ut på blocket. Jag har bestämt mig! Lovas åkpåse, en röd elodie details "Cherry Blossom" är i och för sig nog redan såld till Lina, min kompis! Resten ska säljas illa kvickt, det är vad jag hoppas i alla fall. Ny vår, ny vagn, så är det bara...jag har varit missnöjd med min länge men aldrig kunnat bestämma mig för en ny. Jag tror det blir en enkel BRIO sittvagn i väntan på den eventuella syskonvagnen, om det nu blir fler bullar bakade i ugnen;)

En enkel sittvagn med fullt ligg- och sittläge, sufflet och hyffsat stor korg undertill är BRIO spin. Den är inte alltför dyr heller, vilket är en förutsättning om vi sen ska köpa ytterligare en vagn. Jag tror jag har bestämt mig och tänkte fynda denna vagnen på helgens outlet-dagar på BRIO, om den finns i de färger jag vill ha, svart/röd.  

Nu ska jag ta en dusch sen blir det promenad med Lova och ett besök på IKEA för att handla in hyllan som Lova fick i födelsedagspresent av sina snälla mostrar och morbror :)

See you...

I kväll - mys med syrrorna

I kväll hade vi myskväll, jag och mina tvillingsystrar. Vi åt morotsstavar, paprikastavar, kronärtskockar, minimajs och sparris med två olika sorters dippar. Det var supergott! Vi skulle kollat på "Desperat houswifes" men eftersom vi hade mycket att prata om så blev det mest slötittande på tv:n plus att Josse gjorde en beställning kläder till sig själv på nätet. Jag blev inspirerad kan jag säga, jag menar, lite nya vår -och sommarkläder hade inte skadat i min gaderob. Förra sommaren var jag gravid och då blev det inget roligt köpt, bara H&M basic sortiment för gravida, linnen och toppar. Det är inget jag kan ha nu, det ligger nerpackat i en kartong.

Vi får väl se...

I dag satte jag Lova i vagnen och tog en liten promenad runt kvarteren och sedan till lekparken så hon fick gunga. Det finns roligare saker än att gunga, tycker Lova. En av dem är att bli jagad av mig, det är definitivt nya favoritleken :) Att gunga är sådär men för att jag ska bli nöjd gör hon gärna det en stund, men sen vill hon komma ur. Med oss på promenaden följde även Bosse med (katten) Han är så duktig, följer oss som en liten hund! Lova var helt till sig för att Bosse gick brevid vagnen. Hon skiner upp som en sol och pekar på Bosse och säger "Pussy". Det är hennes sätt att säga Bosse ;) Innan jag förstod detta tyckte jag att det var typiskt att hennes första ord skulle vara ett könsord, men nu vet jag vad hon syftar på och det är lite gulligt att hon lärde sig hans namn innan hon lärde sig att säga mamma. Hon älskar katten! Nu är det mamma, mamma hela dagarna! Hon kallar på mig i tid och otid och mitt hjärta smälter varenda gång....  


1 årskontroll på BVC

I dag var Lova på sin 1 årskontroll och det blev ingen vaccinering i och med den otäcka hostan hon har. Vi ska ringa dit så fort hostan avtagit och då får hon sin spruta. På vågen hade det inte hänt ett dugg och på längden hade hon växt en centimeter. Anledningen till att vågen stod still trodde BVC-sköterskan var förkylningen och hostan som Lova haft i tre veckor nu, den tar mycket enerig från henne samt att hon hela tiden blir rörligare. Om en månad är det dags att väga henne igen bara för att säkerställa att hon tar sig igen. Jag skulle ge henne extra mycket smör på mackan, smör på maten och även lite grädde i maten.

Efter besöket på BVC gick vi en runda, handlade mat, tittade på änderna i parken och Lova somnade i vagnen. Efter lördagens överdos av medicin märks nu inte ett spår, hon är sig själv helt igen. 

Ja, Lovas vikt står stilla och min den...ja, jag vågar inte ens väga mig efter alla dessa kalas som varit nu! Jag har inte heller gått mina promenader på grund av att jag varit krasslig med samma hosta som Lova i mer än en vecka, min förkylning kom på påskafton :( I dag var första dagen på länge som jag gick en promenad, dags att skärpa till sig, men det kommer inte bli lätt med den dalande motivationen jag har just nu. 

I morgon kommer syster Johanna hit på kvällen och då blir det "Desperat housewifes" och lite skitsnack systrar emellan ;)  

Hilma, Ebba och Lova



Hur fångar man tre barn tittandes in i kameran samtidigt? Inte genom att ta en bild som denna i alla fall när huset är fullt av människor och massor att titta på ;)


Hilma på Lovas kalas...



Hilma hittade både en snusdosa och en ballong, vilken fest ;)

Agnes vaktar Lovas presenter på kalaset



Min gullunge Agnes är så söt så man smälter.

Blandade känslor på Lovas 1 årsdag



Kusin Simon och Lova som öppnar present innan katastrofen är en faktum!

I går firade vi Lovas 1 årskalas och festen innehöll både glädje och tårar..och då menar jag inte glädjetårar, tvärr! Det hände så mycket att jag faktiskt inte vet hur jag ska börja skriva. Våra gäster anlände och maten serverades, potatisgratänger, exotisk bricka och bröd. Maten var supergod och allt flöt på men när plåt nummer två med gratäng stod i ugen hör vi bara hur det smäller till högt från ugnen. Ugnsluckan hade splittrats i tusen bitar och hölls endast på plats av nåt skyddshölje. Några bitar splittras glas fick vi sopa från golvet och festen kunde fortsätta. Det blev filmtajm för barnen och några tog en tur ut i skog och mark för att få frisk luft. Runt huset finns stora ängar där hästar går, skogen ligger tätt intill och där är väldigt fridfullt. Presentöppningen tog sin början och min kamera pajade i samma stund, så de flesta foton ligger nu på min mammas kamera. Alla barnen ville såklart hjälpa 1 åringen att öpnna hennes paket, hon själv var mest intresserad av de fina snörena som var runt paketen ;) I paketen fanns massor med fina saker, en cykelhjälm, en BRIO dragleksak, kläder, lektält, pengar till Lovas sparfond, pengar till en bokhylla från IKEA, badhandduk med barbapappa, en stor mjukis hundvalp, presentkort på första koppen till Lovas servis, böcker, teckningar och söta kort. I posten fick hon också teckningar och söta kort. Tack alla för de fina presenterna!! 

När det var dags för tårta och kaffe uppdagades en katastrof som gjorde att jag några minuter senare stod och lipade i armarna på min syster Johanna. Lova hde fått i sig en stor dos ventolin som egentligen tillhörde hennes kusin Hilma. Lova hade fått den på en nappflaska i tron om att den genomskinliga vätskan var vatten. Under en halvtimmes tid hade Lova fått i sig inte mindre än 25 ml ventolin och jag fick spelet totalt. Dagsdosen för en liten i Lovas viktklass är 7, 5 ml/dag. Jag blev skräckslagen, paralyserad och bara grät. Som tur va var min syster Johanna handlingskraftig och ringde giftmedelscentralen (jag tror att det heter så va?) Vi skulle ge henne en halv deciliter neutraliserande kol. Vi hade tur igen och det visade sig att Anna och Patrik hade det hemma, så att Patrik slängde sig i bilen och åkte hem och hämtade detta. Lova totalvägrade kolet...såklart! Vilken unge vill ha det? Några ml fick vi nog i henne. Stämningen på kalaset var sedan länge spänd och barnen undrade såklart varför jag stod och lipade. Lova fick hög feber och verkade slö, hon hade jättehög hjärtfrekvens och jag kände inte alls igen henne. 

Vi ringde ambulans som tog gooooood tid på sig, mer än 20 minuter, och under denna tiden ville jag bara sjunka genom golvet. De visste läget och tydligen var det inget akut, det borde kanske ha tröstat mig, men det gjorde det inte. Jag kände ju hur hennes hjärta skenade iväg och hur slö hon verkade. När de kom låg Lovas temp. på 39,4 och hon var alldeles rödmossig i ansiktet. Hon fick en panodil supp och vi satte oss i ambulansen. På väg till sjukhuset, en resa på ca 45 min, lättade febern men pulsen var fortfarande hög. När vi kom in till barnakuten togs Lova omhand omgående och alla hennes värden mättes. Det enda vi kunde göra var att vänta och sedan när värdena togs nån timme senare hade pulsen sjunkit, tack och lov! Hon åt en fruktpuré som jag hade i väskan och verkade piggare och piggare. Min kompis Anna var med hela tiden, tack snälla Anna för det :) 

Efter lite mer än två timmar på barnakuten kunde vi klä Lova och åka hem. Jag kan inte påstå att jag sov många timmar i natt, tankarna flög runt i huvudet och jag gick igenom varenda detalj om och om igen, och låg och lyssnade efter Lovas andetag...precis som jag gjorde när hon var nyfödd!

Vilken pärs och vilken 1 årsdag för lilla Lova :(  Inte nog med detta så har hon sin hosta och sin förkylning kvar och dagen i går började inte så bra heller. Jag skulle duscha henne så att hon var ren och fin inför kalaset, men hur kul är det att duscha när man är lite hängig? Lova fick ingen bra start på sin dag om jag säger så. Nej, den här dagen vill jag helst bara stryka ett stort streck över och börja om från början...

Min lilla tjej blev i alla fall 1 år i går och det är inget jag kan spola tillbaka och radera. 1 år och ingen bebis längre, var sjutton tog tiden vägen? Det lilla, sköra är sedan länge borta och nu blir hon alltmer barn, om ni förstår vad jag menar? Detta har ju sina fördelar också, tänk om hon fått denna dosen medicin när hon var endast någon månad, hemska tanke :(

Till sist, jag är så oerhört tacksam mot alla er som hjälpte mig i går, mina systrar Josse och Johanna, Anna och mamma. Josse hade hand om Lova så jag kunde äta ostört, jag som inte ens fått frukost i går. Johanna för att du skötte hela ruljansen när Lova fått för mycket ventolin, Anna för att du hängde med till sjukhuset och mamma som fixade och trixade med förberedelserna inför kalaset, fick städa undan allt efteråt då jag var på sjukhus, hade hand om Lova stora delar av denna dagen så jag fick samla mig och ringa viktiga samtal. Med mig hem i kväll fick jag en påse nytvättad tvätt som denna helt omännskliga, men fantastiska kvinna, som är min mammma också har hunnit med. Hur faskien är hon skapt? Vad får hon sin energi ifrån? 

Jag har sån tur som har så fantastiska människor omkring mig

Fler foton från Lovas dag kommer att dyka upp efterhand här på bloggen.....  

 

 

 

Här, i detta schyssta huset....



som faktiskt aldrig kommer till sin rätt på bild ska vi husera i morgon när Lova firar sin 1 årsdag. 18 gäster förväntas komma och fira Lova med oss...

Huset tillhör min bror Markus och har lite utomhus-arbete kvar som ni kan tyda av bilden ;)  

Kalasbordet...



Här ska 13 ätande gäster samsas om bordsytan...

Här ska barnen få sitta...



Mysigt värre ska barnen ha det när de får sitta vid köksön och äta tårta...

Välförtjänt matpaus mitt i kalasförberedelserna...



Lova måste äta vare sig det är dagen före 1 årsdagen eller vilken annan dag som helst, så hon pausar för lite spagetthi med köttfärssås :)

En av Annas kreationer...



Helt underbart fin blev brickan som Anna fixade i dag....en av brickorna, kanske jag ska tillägga!

Rosa tema vill vår älskling ha...



och det ska hon få....

Kalasfint...



Blev det på borden....blommor får vi komplettera med i morgon....

Med fönstret fullt av ballonger...



Blir, om inte Lova själv, så i alla fall alla de andra barnen som dyker upp i morgon glada!
Förutom ballonger har varje unge fått en egen godispåse att mysa med till barnfilmen som ska visas efter maten

I morgon blir jag 1 år



Lova var med mig i brors hus i dag när jag, Anna och Emilia förberedde för det stora kalaset i morgon. Tack vare min kompis Anna blir det mat på bordet och nu överdriver jag inte! När en kock försvinner får man anlita en annan, så är det ju....Per stack till Göteborg för att jobba och Anna fick rycka in. TACK SNÄLLA ANNA OCH EMILIA för all hjälp ni har bidragit med i dag :)

Detta innebär att jag nu kan slappna av i alla fall vad det gäller mat och dukning

Två månader i livet...



Här är jag i min fina molo klänning från farmor Gunnel

Mina älsklingar..



Lova och Per

Lova, bara nån vecka gammal



Här myser Lova i kläder från moster Johanna och hennes familj


Lilla Lova



Jag ser dig när du sover
så lätta andetag.
Vill ligga här bredvid dig
när natten blir till dag.

Du ligger tätt intill mig
din hud är mjuk och varm.
Jag känner sådan lycka
att ha dig i min famn.

I morgon när du vaknar
då vill jag se dig le,
förväntansfullt mot världen
och allt vad den kan ge.

Vill skydda dig mot ondska
och finnas där för dig.
Att stötta dig i livet
är ett löfte ifrån mig.

Men fortsätt nu att sova
min underbara tjej
För ännu råder natten
och jag vakar över dig.


Du är mitt allt, jag älskar dig....



Av naturliga skäl finns det inte några bilder på mig med en nykläckt Lova på magen, men på denna bilden är den lilla damen ganska färsk ;) Jag hade kommit hem och sansat mig, men inte på långa vägar repat mig från snittet. Jag gick krok-ryggad som en pigg 85-åring och jämrade mig, men ingen kunde stoppa mig från att ta upp och gosa med min Lova när jag ville.....



Förra året den 10 april...



på natten till långfredagen kl 01.26 kommer vår älskade Lova till oss genom ett snitt där jag var sövd men pappa Per fick ta emot lilla tjejen. Att han fick ta emot henne ensam var ödet -det var hans födelsedag av alla dagar på årets 365 dagar! Hon mådde jättebra och behövde bara suga sina lungor på lite fostervatten, det var allt. Själv väcktes jag ur min narkos och fick se underverket i hissen på väg ner till intensiven där jag skulle hamna i 11 timmar. Hon var det vackraste jag någonsin sett, hon tittade rakt på mig med sina stora blå ögon och tårarna strömmade ner för mina kinder. Tydligen blev det en del vajsing med feber och annat i samband med sövningen. Dessutom upptäckte de att jag förmodligen hade en ärftlig sjukdom som heter Malignt hypertermi. De ville ha full koll på mig i några timmar efter snittet så jag och Lova särades åt i 11 dryga timmar. Hon somnade i sin balja hos BB-personalen och jag fick stanna på intensiven uppkopplad till diverse apperatur. Jag sov inte en blund, jag försökte ta in vad som hade hänt, hur lättnaden för snittet så lätt kunde förbytas mot att lokalbedövningen inte bet, jag blev helt nedsövd och då visade det sig att jag hade en sjukdom som innebar att jag inte tålde narkosmedlet. All den nya informationen och det faktum att jag hade fött en liten flicka bara snurrade i huvudet. Jag ville träffa henne igen men det var ju omöjligt! Per åkte hem och tog hand om katten och passade på att vila ut.  

En seg förlossning med två igångsättningar som slutade med snitt och upptäckten av en sjukdom jag inte visste att jag hade, och givetvis med fara för mitt liv där ett tag då de upptäckte min allergiska reaktion på narkosmedlet. Febern steg i rekordfart och de hade fått hyperventilera mig!

Det viktiga för mig var att Lova mådde bra och det gjorde hon, som en prinsessa!

Tårarna rinner även när jag skriver detta, i morgon är det hennes - bara hennes dag!


En serie bilder kommer nu följa i bloggen......

Förra året den 9 april...

hade de tagit vattnet tidigt på morgonen och jag lades in på forlossningsrummet med den fina vita rocken ;) Jag fick en riktig brak-frukost för att få energi till förlossningen och eftersom jag hade kommit in lite akut, då jag trodde vattnet gick så hann jag inte äta hemma. Det var dock inget vatten utan (med risk för äckel-känsla) något av allt det andra som måste komma ut innan bebisen. Ja i alla fall, där låg jag och Per han satt brevid. När värkarna kom igång tog jag en alvedon och klarade mig förvånansvärt länge på den, men sen blev det lustgas för hela slanten och efter flera timmar även ryggmärgsbedövningen. I 18 mindre härliga timmar kämpade jag för att öppnas men min kropp var inte med på noterna. Det var problem att sätta elektroden på hennes huvud då hon hade tjockt mörkt hår på hela huvudet, min lilla Lova. De var tre olika i personalstyrkan som kämpade med detta och det resulterade i att området "där uppe" svullnade rejält. När någon berättat för mig att jag var öppen 7 cm kom en annan och sa att det allra högst bara var 6 cm på grund av svullnaden. En centimeter kan göra ganska mycket för hur man känner sig när man ligger där. Efter 18 timmar tappade jag sugen, jag var helt slut och för första gången under förlossningen bröt tårarna igenom och jag frågade hur vi skulle gå vidare för jag hade absolut noll energi kvar. Personalen berättade då att de funderat i ett par timmar på att erbjuda mig ett snitt, men tyckte att jag fram tills då hade varit vid så gott mod att de ville kämpa vidare. Vi tog ett beslut om snitt....

på något sätt infann sig ett lugn, en känsla av att nu får jag hjälp...de kommer plocka ut vår bebis och sen är allt över!  


Förra året den 8 april....

kom jag till Mölndals sjukhus tillsammans med Per klockan 7.30. Jag hade inte sovit en blund och var endast pigg på grund av det adrenalinpåslag som min kropp förmodligen hölls igång av. Klockan 08 kom läkaren som skulle kolla om jag var öppen nåt mer, men nej, det var jag inte! Jag sattes igång med hjälp av en ballong som fördes upp i livmodern via en kateter och HJÄLP va ont det gjorde att sätta den. Det var som en kraftig mensvärk gånger tio efteråt och hur det kändes när de satte den kan jag inte ens beskriva i ord. Helt utslagen av smärta fick jag vila och sen skulle jag upp och gå i sjukhusets korridorer och gärna trapporna också om jag kunde. Det gick sakta men säkert om man säger så. Efter åtta timmar med ballongen hade det inte hänt ett skit, jag hade inte öppnats de tre centimeter som läkaren hade hoppats på. Nu ordinerades vila för att hämta nya krafter inför morgondagen då igångsättningsförsök två skulle ta sin början....

Vi åkte hem och sov...eller ja sov är väl och ta i ;)


Förra året den 7 april....

var jag på överburenhetskontroll på Östra sjukhuset i Göteborg. Med 23 kilos övervikt vaggade jag in till läkaren som skulle se hur mycket öppen jag var. En centimeter var domen. Jaha du, tack för den, minns jag att jag tänkte. Då hade jag gått över i 15 dagar och var på gränsen till nervsammanbrott...nja, inte riktigt. Jag hade ganska gott mod faktiskt! Läkaren ordinerade igångsättning med start dagen därpå kl: 08

Jag började nästan lipa..

Två sjuklingar, ett företag och ett hushåll

Förmiddagen var ingen höjdare här hemma i dag. Lova vaknade kl 09 (sjusovare som hon är) och började hosta. Hon hostade sig igenom blöjbytet och hostade/spydde upp allt vatten jag gav henne för att försöka lindra hostan. När hon skulle äta sin banan och morgon-mackan, så hostade hon efter var och varannan tugga. Detta var något tillfälligt eftersom hostmedicinen på det hela taget har hjälpt de senaste dagarna. Resten av dagen har varit ok när det gäller henne. Jag däremot är sämre i dag, känner mig helt "off". Yrsel, kliande ögon och näsa och hosta. Inte så kul när jag har massor med arbete som väntar på datorn, paket som ska packas och postas, mail som ska besvaras och så vidare. Jag sköter Pers företag nu när han är i Göteborg, och utöver det hela hushållet och Lova på heltid dag som natt. Det är ganska tufft, jag tackar min lyckliga stjärna att jag inte är ensamstående i vanliga fall. 

Mamma var snäll och tog Lova på promenad för jag kände inte för att gå i det skick jag är i dag. Under den tiden fick jag hur mycket som helst uträttat :) Dessutom tog mamma all min tvätt i går och tvättade upp den hemma hos sig, det kan man kalla service. Jag var där i kväll och tog ner den från linerna, det är bara att vika in den. Vad skulle man gjort utan sin mamma i såna här lägen?

I dag handlade jag in all dricka som kommer behövas till Lovas kalas. Det blev ett flak coca cola, två stora flaskor fanta och fyra stora flaskor cider. Jag hoppas det räcker, vissa dricker ju bara bubbelvatten!

Det blev ett gnälligt inlägg men jag är en riktig gnäll-fia i dag ;)

Gnällig kund...

Japp, det är jag det! Ringde nämligen ner till Nya conditoriet här i byn och skulle beställa tårtor till Lovas kalas. Jag ska ha två 12-bitars, en med vit marsipan och gulkrona med hennes namn ingraverat i mörk choklad. Den andra ska va rosa med guldkrona och hennes namn med mörk choklad. Lätt som en plätt, tänkte jag, men nja...Här i denna hålan som gud glömde är de nog inte vana vid önskemål från kunden. De skulle nog gärna satt hennes namn i rosa karamellfärg som de alltid kört på sen det glada 80 talet och det där med guldfärgad marsipan står nog inte på inköpslistan hos dem ;) Oj, va struligt det blev med en gång och jag kände mig som en riktigt jobbig och gnällig kund. Två konditorier är det som konkurerar med varandra här, det kan inte annat än och bli jobbigt när kunden ställer lite extra krav, hihi!!

Att jag får en rosa och en vit 12 bitars tårta var det enda hon kunde garantera mig, resten var upp till bagaren. Ja ja, den som lever får se hur de ser ut. Billiga var de i alla fall, 175 spänn per tårta! Som hittat jämfört med hennes doptårtor :)


Det börjar dra ihop sig...

för Lovas kalas, det är på lördag i min brors hus pga platsbristen här hemma. Vi blir i och för sig färre än vi trodde från början då min bror jobbar i Oslo, Per jobbar i Göteborg och Pers brödrar inte kommer. Sammanlagt blir vi 17 ätande gäster och två små söta goa 1 åringar, nämligen Lova själv och hennes kusin Hilma. I dag ska jag beställa tårtorna på konditoriet och jag ska se om jag kan bestämma mig för vilken mat det blir. Turerna har varit många när det gäller maten och nu försvann ju kocken ;) (Lovas pappa) Det var tänkt att han skulle gör lasagne på plåt med sallad och bröd, men det är inget jag har lust att göra, så jag funderade på potatisgratänger med kallskuret kött och sallad. Det kallskurna köttet behöver bara dekoreras upp med exotisk frukt och det passar mig bra. Gratängerna köper vi färdiga i så fall! Jag är ingen människa som står i köket, det har jag aldrig gillat. Per är "kvinnan" i detta hushållet ;) Att tårtorna ska beställas var självklart från början. Jag vill nog ha en med vit marsipan och guldkrona. Givetvis ska Lovas namn vara ingraverat :)  

I dag fortsätter det att vara snuvigt här hemma, elektrikern vågade sig in här ändå och håller just nu på att dra elen till tvättmaskinen. Lova åker runt i sin gå-stol. Det är perfekt att sätta henne i den när de jobbar här för då kan hon stå och titta på dem som hon vill men ändå inte röra deras skruvar och spik! Jag känner inte för att göra någonting i dag, annat än och vila. Huvudet är tungt, näsan täppt och så denna tråkigt hostan :(

Pratade med syster Josse i går och hon och Hilma vill hänga med till Göteborg den 25/4 när det stora 1 årskalaset för Lova och hennes vänner är. På grund av att de vill hänga på så kan vi fortfarande åka och det är superkul. Jag och Lova hade troligen fått avboka annars nu när Per tagit ett jobb i Göteborg...men nu rullar allt återigen enligt planerna.

På Lovas önskelista...


Mamma och pappa, denna billiga men roliga gungan från IKEA vill jag ha av er, tack ;)

På Lovas önskelista...


Mormor och morfar, jag behöver två såna här grindar så att jag inte ska trilla i vår trappa!

På Lovas önskelista...


Finns Expedit hylla från IKEA. Snälla moster Josefine och Johanna får jag den :)

I dag och i går..

har Lova varit på g när det gäller och gå. Hon vill gärna gå själv och ibland håller hon i nederkanten av min tröja som stöd. Hon reser sig själv och går i väg, ibland två steg i bland fem steg. Jag tror jag har en springande Lova inom ett par månader, den som lever får se. När mormor såg henne häromdagen sa hon att Lova kommer gå inom det snaraste. Kära mormor borde veta vad hon snackar om, hon har ju haft sex bebisar själv ;) Per gick när han var tio månader men jag gick betydligt senare, har jag fått höra :)

I går var vi hos Johanna (min syster) på inredningsparty, men det blev inget shoppat denna gången. Jag har tappat sugen på deras saker eftersom man alltid stöter på sakerna till ett mycket billigare pris, ibland upp till halva priset eller mer, på andra ställen. Jag hittade ju deras lampa som kostar 700 kronor i Ullared för 250 kronor. Jag har sett en vas som de har för mindre än halva priset på Eko-hallen. Då känns det inte så motiverande och så är det ju en avgift även på detta party per beställande gäst. Visst, det är härligt att sitta hemma hos någon, i en soffa, och få titta på sakerna i lugn och ro, få lite fika och så vidare....sen beställa, men när man ständigt dyker på exakt samma saker ute i handlen så mycket billigare så känner man sig lurad.

I dag blir det inte mycket action, jag är fortfarande förkyld och ska vila tillsammans med Lova nu vid middagstid. Jag ska försöka orka med lite städ och kanske ett besök hos mamma och pappa för att kolla in hur det går med renoveringen som börjat.

Bilder eller ytterligare inlägg kommer säkert i kväll om jag känner mig själv rätt ;)

Isak, Lova och Emilia



Lova är mest intresserad av popcornen som hon fick smak på. Söta Mila är också med på kort!

Bra vänner...



Isak har sånt tålamod med Lova, han delar några popcorn till henne och underhåller henne. Lova har hittat en vän :)

På väg till party...



Lova i bilen på väg till Anna och Patrik

Med en laddning tulpaner...



åkte Lova och jag i går kväll till Anna och Patrik. Vi fick en jättegod middag med fläskfilé pesto och färsk pasta och även Lova åt med god aptit, det vill säga, hon tryckte i sig maten som om det inte fanns någon morgondag. Sen blev det mys i tv-soffan med en massa snacks och sedan en påskbakelse som dessert som var så god att den smälte i munnen. Där gick verkligen Per miste om något kan jag säga och the only one to blame är han själv.

Någon bild i från kvällen kommer jag lägga upp under dagen...

I natt fick Lova en av sina jobbiga hostattacker. Detta tar på henne nåt så fruktansvärt, hur ska man annars förklara det faktum att klockan nu är 11.30 och hon fortfarande sover? Jag bryr mig inte om hennes blöja är som en tegelsten så länge hon får den sömnen hennes kropp behöver. I kväll blir det inredningsparty hos syster Johanna så då träffar jag bland annat Anna igen ;)

Själv har jag också åkt på en liten förkylning, inget allvarligt dock.

Det är påskafton..



I natt var lilla busen vaken mellan 4-5 och vägrade sova. Katten hörde henne och började klösa på sovrumsdörren, han ville gå ut. Det var bara att stiga upp! Efter ny blöja och flera försök att lägga henne ned somnade hon och jag kunde sova vidare. Klockan 6 ringer telefonen och det går bara fram två signaler, en felrigning kanske? Som tur är vaknar inte Lova, men jag är klarvaken :(

Vilken skit-start på denna dag. Tur att vi har en rolig fest hemma hos Anna och Patrik i kväll att se fram emot.


I går kväll var syster Johanna på besök till nästan 1 på natten, vi satt och snackade om allt och ingenting, utan barn och sambos. Det var mysigt, så det får vi göra om. Förutom att syrran var på besök, så var jag och Lova på en promenad och på besök hos både mamma och mormor. Vi beställde en sallad på Torggrillen som vi tog med hem till min mormor för att hålla henne lite sällskap på långfredagen. Det var verkligen uppskattat :)

I dag är det strålande solsken och det betyder promenad för oss...annars ska vi bara slappa och vänta in festen.

På vågen..

hade jag mist några hekton till. Det är visserligen bara hekton hit och dit, inga kilon som det var i början när min motivation var på topp...men ändå! 8 kilo har jag tagit sen i januari månad och det är värt en applåd, om jag får säga det själv ;) Jag har dock 10 kilo kvar att för att vara i toppform, sån som jag var när jag åkte till Tunisien för två år sedan och hade gått miltals för att fixa beachformen!   

I dag är det den långa fredagen...



och vad passar då bättre än att läsa en tidning?

Förra året på långfredagen vaknade jag upp på intensivvårdsavdelningen och visste att jag hade fött en dotter som hade alla tio fingrar och tår. Jag visste att hon vägde 4345 g och att hon var 51 cm lång. Jag hade också fått se att hon hade svart tjockt hår som jag själv hade när jag föddes och vad jag kunde tyda på Per så verkade hon vara frisk och välmående. I 11 timmar låg jag på intensiven och blev övervakad av personalen innan jag äntligen fick komma upp på BB och träffa den personen som för alltid skulle ligga mig extra varmt om hjärtat - min förstfödda dotter, mitt första barn! Känslan...ja, den går inte att beskriva i ord. Det var lycka, det var kärlek vid det första ögonkastet när de rullade in henne i hennes plastbalja till mig. Om exakt 8 dagar blir hon 1 år mitt lilla hjärta.

Söt och 5 år i dag...



På sin födelsedag fick Agnes vara påsk-kärring, vilket syns i ansiktet ;) I present fick hon bland annat Top Models som ni ser på bilden. Agnes hade valt att mamma och pappa skulle bjuda gästerna på Tacos, så det blev det och det var super-gott. Till efterrrät fick vi stora påskbakelser med massor av grädde, kanelbullar som moster Josse bakat till Agnes födelsedag, chocklad och godis. TACK familjen Grankvist för en, som vanligt, underbar afton


Födelsedagsbarnet provar nya Nintendo Ds



Agnes blev glad för sin rosa teknikpryl

Ebba fick en el-gitarr...



Det var inte hennes födelsedag, men mormor hade med sig en present i alla fall. Prickarna i ansiktet tyder på att någon gått påsk-kärring i dag!

Hemma från kalaset och kameran full av bilder...

som ju givetvis ska upp här på bloggen. Jag har slarvat och ha med min kamera några gånger nu, men i dag så var den med ;) Lova somnade som en utslagen fotbollsspelare när vi kom hem och jag är ganska mör jag också, men ett inlägg hinner jag förstås med, det gör jag alltid! Måste ju även godkänna era kommentarer som kommit under tiden jag varit borta från bloggen. 20 stycken läsare har jag en bra dag enligt statistiken, det är jag fullt nöjd med eftersom jag väl inte har jordens mest intressanta inlägg. Hur som helst, ni 16-17 som inte lämnar kommentarer, FY PÅ ER! Jag hade gärna velat veta vilka ni är, vad ni tänker och att skapa debatt är lite meningen med bloggen. Jag fick tex reda på att mitt ex Daniel är här och läser lite då och då...men för fasiken D, kom igen och lämna ett avtryck! Tack!  

Så nu har jag t.o.m fetat detta så att ingen ska missa ;)

I dag tänkte jag så här...

Blingo och Gangstar, släng er i väggen....och kom tillbaka när ni har ett sortiment man faller för, när kläderna finns i lager och när ni slutar skicka fel produkter. Det hade också varit bra om en dress för några hundra inte tappade sina knappar vid första användningen, Gangstar! Och sist men inte minst, sluta upp med era avgifter som ni tar ut per beställande kund vid klädparty. Me and I är jag än så länge nöjd med kvalitétsmässigt, i alla fall.  

Nova star, Molo och Kick Kid, VÄLKOMNA in i mitt hem :)

Ja, va säger ni andra småbarnsföräldrar?

Agnes 5 år i dag



Lovas kusin och min gullunge Agnes fyller 5 i dag och därför ETT STORT GRATTIS FRÅN Lova och mamma. Klockan 18 ska vi sjunga och hurra för Agnes. Hon är den charmigaste unge man kan tänka sig, hon är kreativ och fixar gärna mitt hår när vi träffas eller fixar hon med sin mormors blommor. För nån månad sen lärde hon sig cykla utan stödhjul och var jättestolt för det. ÄLSKAR DIG AGNES 

Bilden är snodd från syrrans blogg och den är tagen av Jannika Petersson (för att se hennes hemsida, klicka in på syrrans blogg Johanna )

RSS 2.0