...och denna till Lova



Denna var supersöt i verkligheten, ser inte så rolig ut på bilden

Denna till mig...


En förmiddag med klädparty!

Ja, då har jag sett Me&I nya kollektion live hemma hos Ida och där var faktiskt några söta klänningar som jag skulle kunna tänka mig till Lova. I dag blev det en klänning till mig och en till Lova, båda i samma mönster med äpplen, men modellerna var olika. Så vi kommer matcha varandra till sommaren;)

I dag blir det en lugn dag, jag är trött som bara den!

Inredningsintresset, var tog det vägen?

I dag har syrrorna och jag haft lördagsmys hemma hos Johanna. Det var bara jag, Lova, mina tvillingsystrar och Hilma. En riktigt mysig tjejkväll! Vi gjorde en stor sallad med kalkon och bacon i, vitt bröd och vitlöksdressing. Mycket gott:) Två glada hundar, Texas och Jonsson, fick dela på resterna. Senare på kvällen roade sig Hilma och Lova med att slita upp alla våtservetterna ur ett paket och vi tittade på tv, snackade skit och bara umgicks som systrar i allmänhet. Johanna har mycket planer för sitt hem, Josse med för hon ska snart flytta till nytt. Jag lyssnar och försöker hänga med i snacket;) Jämfört med dem är jag hopplöst bak när det gäller inredning. Det beror på att jag inte har samma intresse...längre! Det fanns en tid när jag hade det fint hemma, fick massor med beröm och hjälpte mina kompisar med små tips och uppdrag. Stolt som en tupp, hihi! Intresset rann dock ut i sanden när jag började plugga, bodde i en studentlya på 30 kvadrat och världen öppnade sig för mig. Jag upptäckte att det fanns annat att lägga pengarna på än gardiner och kuddar i de nyaste snitten och färgerna. Vad, undrar ni då? Jo, som kläder, vin, nudlar, smink och kurslitteratur...allt som en student behöver;)

Det har aldrig riktigt kommit tillbaka, intresset alltså! Men jag handlade lik förbannat på inredningspartyt så nog ligger det där och gror inom mig någonstans, min gamla passion!

Underbara kuddar - handsydda i Thailand



Dessa finns på www.innerum.se! Kanske mitt nästa köp? De gör sig inte rättvisa på bilden, de är superfina!

Lova fick ett underlägg till sin tallrik...



Tyckte dessa var jättefina i silikon som stannar på bordet, no matter what! Tallriken kan inte heller kasa i golvet! När den är smutsig diskar man den i maskin, perfekt!

Snygg termos till våra dagar i skidbacken...



Denna termosen var både svart och stilren, jag slog till direkt! Kommentaren jag fick från Per när jag kom hem var - En så kan jag få på Biltema för 29 spänn!! Jaha, du...det säger du?!?

Väggkroken jag köpte till Lovas rum...




Homeparty succé i kväll!!!

Vi hade en rolig kväll hos Carolina på homepartyt med inredningsprylar. Det blev som jag misstänkte, att jag handlade på mig lite mer än jag trodde/borde:) Det blev en termos, en pick-nick korg, en väggkrok, en bordstablett och en sparbössa! Tror det var allt! Med mig hem fick jag oclså en jättefin "rånarluva" till Lova som Carolina själv hade sytt. Den gick att vända ut och in och var i varmt fleece-material. Jag hoppas den passar Lova, den var nämligen för liten till henne 1 åriga son. Lova kan nog ha den ett tag i alla fall! Bilder kommer att dyka upp här på bloggen...

Nu är det fredagkväll med förhoppningsvis en bra film på g...

Pussar till alla

Me&I kollektionen...

var inte riktigt vad jag hade hoppats på...men där fanns i alla fall en söt klänning till Lova, en rosa med bilar på! En vardagsklänning att sätta på henne en varm vår eller sommardag! Där fanns också en tunika som jag gillade, en dam-tunika, med rosa och gröna äpplen på, sommarfräsch! Är den lika fin när jag ser den så slår jag nog till!

Var bara tvungen att skriva vad jag tyckte om kollektionen...
Någon annan som sett deras kollektion?

Snart egentid..

...snart åker vi till inredningspartyt, jiiihooo! Känner att jag behöver tid för mig själv mer än vanligt! Tror det kan bero på Lovas förkylning när allt var lite jobbigare än vanligt, plus att jag hade henne själv hela dagen i går. Bortskämd som jag är med en jättesnäll liten dam så borde jag inte gnälla, men ibland är man gnällig helt enkelt! 

 

Inget Gbg för mig och Lova!

Lova och jag hoppade Göteborg. Johannas (syrran) minsta tjej har varit dålig i natt och på grund av det så hade syrran inte sovit så värst mycket, precis som jag. Därför var hon glad om hon inte behövde ha Lova. Först funderade jag på att ta med Lova, men av ren trötthet struntade vi i att följa med, plus att väglaget inte är det bästa. Hennes förkylning är mycket bättre i dag så för den sakens skull hade vi kunnat åka. Per som egenföretagare hade inte mycket att välja på utan åkte som planerat. Jag hoppas det går bra för honom, vet att det är ganska mycket han ska hinna med i dag.  

I dag började jag och Lova dagen med ett bad efter det att Per gett henne mat. Jag fick sova en stund längre i morse för min snälla sambo. Sedan blandade vi lite banan med youhurt till Lova, hennes favorit. I går åt hon nästan ingenting, så i dag får vi försöka locka med diverse läckerheter.

Kanske trotsar vi snön om en stund och går ut en runda, det beror på hur trottoarerna ser ut och om det ens är möjligt att gå ut med barnvagn.

Kram på er alla....

Another sleepless night!

Inte för att Lova är vaken, för hon sover faktiskt just nu,02.28, gott i sin säng. Jag däremot sover inte, min kropp är ju van att vara vaken vid denna tiden, så här sitter jag! Jag har sovit sen klockan 23, tror jag, men nu var det slut på det goda livet. Nu ska jag passa på att kolla in Me&I nya kollektion på nätet, det har tydligen varit lite segt på deras sida nu i och med den nya kollektionen så jag passar på när halva Sverige sover:) På söndag är det dags för party och då ska de shoppas söta sommarklänningar till en viss dam, om det nu finns något som faller mig i smaken,men det förutsätter jag!

På fredag kväll ska jag på inredningsparty med mina systrar och min kompis Anna, det ska bli mycket trevligt:)
www.innerum.se kan man kolla på deras sortiment! Vid första anblicken fanns där inget jag ville ha,men vem vet hur det blir när jag väl sitter där på fredag och får se sakerna live? Hur månag gånger har man inte fallit in i grupptryck tex. Om 50 procent köper en sak så tror man att man borde ha just den saken, eller om stämningen är sådär mysig och som gjord för shopping på fredagkväll, ja då kan det bli en del impulsköp! Det är bara att erkänna!

Nån som känner igen sig, hihi

Dags för Göteborg igen...

I natt hade vi en snurrande och hostande Lova i vår säng som tappade nappen upprepade gånger. Per sov lika bra för det, men jag var klarvaken och redo att stoppa tillbaka nappen. Det är som om min kropp tänker -Varför ens försöka somna in när jag kommer bli väckt om en kvart? På grund av detta är jag HELT seg i dag, det är liksom fjärde natten med trubbel. Lova som alltid sovit som en stock, oavsett vad, är nu en orolig själ. Antar att jag haft en otroligt bra tid med Lova under hennes spädbarntid i övrigt, jag är nog rent av lite bortskämd, för nu när det blir trubbel så blir jag helt förvånad, nästan lite irriterad;) 

I morgon blir det en snabbis upp till Göteborg igen, Per ska sälja och blanda kosttillskott och jag ska visa lägenheten för de nya gästerna som ska flytta in nu i månadsskiftet. Det är andra bytet av gäster sen i september när vi flyttade hit till Skåne. De nuvarande gästerna, tre studenter, ska flytta till Stockholm pga sina studier. Alla tre läser på konsthögskolan. Förra gänget, var ett gäng tjejer som inte fick nån studiero med varandra och en av dem tålde inte den andras katt. Problem hit och problem dit! Det blir lite jobb för oss också att hålla på och lägga ut lägenheten på annons, välja gäst och sen ordna allt pappersarbete. Alternativet hade varit att säga upp vår älskade trea i Linnéstan, men det är vi inte redo för. Lova ska stanna hemma denna gången pga att hon inte är rikigt kry. Syster Johanna ska passa henne på förmiddagen och mamma ska ha henne efter 14 när hon slutat jobba.

Hoppas jag får sova bättre i natt för i morgon kör vi tidigt!

I går shoppades det...



ett par nya inne-skor till Lova från Robeez! Perfekta till dagis

Här är boken som kommer rädda min natt!



Nattens projekt, inte speciellt tungt, men förströelse i min smak...

Nån av er som vill leka med mig?



Barbapappa, kom igen nu! Klockan är bara 02.30

Nej, jag hade inte tänkt sova, mamma!



Jag sitter hellre här och hostar och snörvlar!

Nattsud på bloggen!!!

01.18 är klockan och Lova vägrar sova, nice! Det verkar bli en tredje natt på rad när hostan väcker henne och snorandet sätter käppar i hjulet för nappen. Det är inte Lovas vecka detta! Jag har Sherlock Holmes på tv:n men har missat hälften för att jag sprungit fram coh tillbaka till Lova. Per sover på soffan! Det verkar dock vara en sevärd film!

I kväll...eller rättare sagt i går kväll var Josse här med Hilma, barnen lekte och vi tjattrade! Vi tog en promenad och var på ICA och handlade. Rätt som det är dyker en man med läppstift, solglasögon, hårband och hippi-kläder upp och ska hälsa på Lova. Hon blir helt förskräckt och gråter så att hon nästan tappar andan, men det hade jag förmodligen också gjort om jag inte visste vem snubben va! Han ser anskrämmlig ut! Han kan skrämma slag på vilken som helst om man möter honom en mörk kväll! Kusinen Hilma sov sött i sin vagn, så hon gick lyckligtvis miste om terrorn.


Måndag igen...

I dag är Lova bättre, själv sov jag dock inte en blund i natt pga att jag la mig sent och hon var orolig i sömnen. Jag vet ju själv hur täppt näsa kan störa sömnen! Klockan 06 gav jag upp och hon ville ha välling. Sedan steg Per upp och tog över så jag kunde få lite sömn. Förmiddagen har flutit på och jag har uppdaterat mitt CV för att det ska vara vara så aktuellt som möjligt. Man vet aldrig när man får erbjudande om ett nytt intressant jobb;)

En liten sjukling här hemma...

I natt vakande Lova vid 01 och började hosta, sedan kom snoret:( Vi sov oroligt hela natten och kl 08 ville hon ha välling. Sedan har dagen varit lite gnällig, inte kul med förkylning! Johanna, Ebba och Agnes har varit här i eftermiddag så det har varit full rulle, barnen hade varit på kalas och kom hit med sina finklänningar och godispåsar. Mina två söta prinsessor:) Hoppas de slipper snorandet! På grund av Lovas förkylning och min trötthet så har vi skippat den dagliga promenaden i dag, det får bli en lugn kväll.

Jag har fått lite inspiration på heminredning igen! Har massor med idéer för lägenheten. I hallen vill jag ha ett nytt antricitgrått eller ljusgrått plattgolv, typ klinker. Sedan en mörkgrå hallmatta på det. Jag tror det kan bli bra till mina stålgrå väggar. Sedan vill jag ha vita skoboxar som man fäster i väggen, då får jag bort skorna från hallgolvet och det blir ett mindre rörigt intryck. Jag hatar när det är massor med prylar överallt, det ser så ogenomtänkt ut och det blir svår-städat. Förvarings-lösningar är det jag går i gång mest på;) Jag skulle kunna bygga en jätteförvaring i vitt hög-glans under vår trappa till ovanvåningen. Där finns massor med "dö-utrymme", perfekt!

Boken är i mina ägor...

Efter promenaden på en timme i jobbig kyla åkte jag och mamma till Maxi för att handla Up and go blöjor till Lova. Hon har börjat strula och bråka vid blöjbyte, så jag tänkte prova om Up and go var lösningen! Hellre det än en rullande, gråtande bebis på golvet;) I alla fall, när jag kom till bok-avdelningen på Maxi köpte jag boken jag nämnde i förra inlägget. Den heter " När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var" av Jessica Andersson, artist som bland annat är känd från melodifestivalen. Nu har jag bara lite kvar att läsa i den jag köpte i går, sen ska jag börja med den nya! Förmodligen hamnar jag i en bok-period nu igen, då kan jag läsa mängder på kort tid!

Nu är det lördagskväll och förutom böckerna, är det som vanligt datorn som gäller! I morgon kommer min kära syster Johanna och tittar in i ett par timmar. Hennes tjejer ska på kalas hos min granne som bor i dörren mitt emot. 

I går hittade jag massor med foto från 2007 på en skiva som hamnat bland en massa bråte, alltid lika kul. Det var bland annat bilder från min 30 årsdag som jag trodde för alltid var försvunna efter en dator-krasch, men som tur var hade vi gjort en back-up på dem. 

Nähä, nu ska jag läsa:)

Ibland är det fullt ös...

ibland är det sjukt segt! Just nu är det bara segt, vädret är dock bra, så det blir snart en runda med Lova i vagn. Det är bara det att jag då måste åka bort till mina föräldrar där jag dumpade av vagnen häromdagen. I dag har jag inte gjort många knop. I går kväll fick jag ett ryck och damsög och tvättade golv vilket innebär att jag inte har många måsten i dag. Vi tog en runda till Älmhult (en närliggande by) i går och handlade på Maxi. Där hittade jag precis vad jag behöver just nu, en underhållande bok. Det har inte blivit mycket böcker sen Lova kom,men nu köpte jag "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" av Magdalena Graaf. Den har visserligen några år på nacken, men som sagt jag ligger lite bak på bok-fronten. Jag började läsa sent i går kväll och fastnade totalt. Den går icke att slita sig från och känslorna man får är ilska och så vill man bara lipa för hennes skull, Magdalenas, alltså! Fy, vilket helvete hon har haft. En annan bok som jag hittade, men tyvärr aldrig köpte (ångrar mig nu) var Jessica Anderssons berättelse om sitt liv med en missbrukande mamma. Minns tyvärr inte ordagrant vad den hette, men såvitt jag vet är det den enda bok hon skrivit. Ska köpa den nästa gång! Var lite osäker på om jag skulle hinna/orka/prioritera att läsa just nu, men det är absolut inga problem.

Med posten har jag fått fina namnade stjärnor i olika färger som man ska stryka på barns kläder. Perfekt på dagis! Beställde dem på nätet, 50 st till Lova och 50 st till hennes kusin Hilma. Hoppas syrran gillar dem, hon lär behöva dem till Hilmas kläder!

Nej, ska jag komma ut i dag så får jag lyfta bakdelen ur soffan nu!

Ett gnäll-inlägg!

Eftersom Lova har hittat sitt paradis i hallen bland skor och väskor så passar jag på att blogga ett inlägg. Vår lägenhet ser just nu ut som ett bombnedslag, Per har tagit in en kofångare till bilen. Fattar ni hur stor en sån är när man plockar bort den från bilen och tar in den inomhus? Nej, det tror jag inte, för vem gör en sån sak? Jo Per! Skulle kunna ta hans bilintresse och släppa det på golvet, trampa på det, nej hoppa på det, spotta på det och sedan kasta ut det genom fönstret. Han hade fått ha nästan vilket intresse som helst utan bilar, I hate it. Som tur är så ska kofångaren bara vara här en stund till sen ska den sättas på bilen, thank god! Men, jag vill lova att vår bil är i prima skick, jag behöver bara sätta mig bakom ratten, den är alltid körklar och tankad! Så kanske ska jag inte gnälla allt för mycket;)  

2009, ett minnesvärt år!

I dag har vi varit på pappas födelsedagsfirande. Han fick en smörgåstårta, en gräddtårta och ett album med över 100 bilder i. Albumet fick han av oss, jag hade valt ut bilder från hela 2009, för det var ett år som det hände ganska mycket positiva händelser i familjen. Pappa fyllde 60 i januari, Hilma föddes i februari, Lova kom i april, syrran och hennes Per gifte sig i maj och samtidigt döptes Hilma. Lova döptes i juli och min bror fyllde 30 i augusti. I december firade vi jul i min brors nybyggda villa som stod klar lagom till julafton. Så det har ju fotats en del, som ni kanske förstår:) Pappa verkade bli glad för sitt album, kul!

I eftermiddag skulle jag ha varit på fika hos min kusin Malin för att kolla in deras nybyggda villa och träffa en av mina andra kusiner, Marie, som just nu är gravid i månad 7. Tyvärr blev det inte så när Marie fick förhinder, men det kommer fler tillfällen. Hennes lilla bebis är beräknad till 12 april, Lova kom den 10 april, vilket innebär att det kommer att skilja ett år på dem! Jag hoppas hon får en tjej som Lova kan skänka sina leksaker/kläder till:)

I dag sänkte vi botten i Lovas spjälsäng, hon har börjat ställa sig upp! På nedanvåningen sover hon i liggdelen (som tillhör vagnen) som står på en stor fyrkantig korg på dagtid och den har vi fått ställa på golvet efter att hon helt plötsligt bara satt i den och kollade fram bakom suffletten;) Fallet blir inte lika högt om liggdelen står på golvet. Det är mycket säkerhetstänkande nu!!! Egentligen skulle jag vilja ha en annan lösning för hennes sovande dagtid, men jag vet inte vad. Det är inte så snyggt att trycka in en spjälsäng till på nedanvåningen, plus att den tar mycket plats! Sova i soffan har inte funkat på flera månader sen hon började snurra runt! Golvet känns inte bra! Någon som har en idé?

Då var vi hemma...

från Göteborg! I dag har vi levererat kosttillskott i både Kungälv och Kungsbacka. Däremellan blev det ett besök på Mc Donalds i Halmstad för en bensträckare och Maxi i Kungälv för inköp av barnmat och kattmat. Lova fixade resan dit som en dans, hon roade sig och åt sina majsbågar, drack lite semper apelsindricka och skrattade åt allt jag sa till henne. På Mc Donald tog vi ett Happy meal till henne bara för att få tag i leksaken som hon skulle ha i bilen. Hon hade börjat tröttna på aktivitets-valpen som spelar musik och pratar, den som jag hade med till henne. Hon ville ha något att bita i och det fick hon:) På hemvägen däremot, vilket var sent som sjutton, började tröttheten smyga sig på och hon gnällde och somnade om vartannat, kom liksom inte till ro i sin stol...och vem hade gjort det i en sån obekväm stol? Nu är vi hemma och det är jätteskönt faktiskt!

Dags att kojsa..

Myser lite i soffan...



man blir ju så lätt trött på kalas!

Tack för nallen, äntligen bedtime!



Lova hos syter Johanna på kalas och får låna en nalle av sina snälla kusiner

Lova hittar kusinens väska...



Undra vad det är i denna, tio spänn på att den är fylld med majsbågar!!

Familjen,familjen och familjen!

Efter några kvällars tystnad på bloggen är jag nu tillbaka! I söndagskväll var vi på kalas hos min syster Johanna som fyllde 27 år, men givetvis fyllde även min andra syrra 27 år samma dag, nämligen Josefine. Det var supertrevligt med god mat och kladdkaka med grädde till efterrätt. Vi har bestämt att vi inte ska köpa presenter till varandra, men eftersom hon hade fixat en massa god mat och vi kom till dukat bord, köpte jag med mig två inredningsmagasin. Hennes största intresse är just heminredning, hellre ett par tidningar än en blomma till henne! Efter det att vi sjungit "Ja må du leva" fick syrrans Ebba smak för det här med sång och sjöng kareoke för oss hela kvällen, söta unge! I måndgas var jag och Lova och hälsade på Lovas morbror Markus som är hemma från jobb i Oslo, även Per, Josse och Hilma var där och fikade. Fikan förenades med jobb, det finns fortfarande och göra i hans nya villa. Bland annat sattes nya lampor upp i kökstaket och klinker lades på garagets golv. Duschväggar till en av toaletterna kom i dag! Det börjar bli riktigt fint och jag trivs i lyxen när jag kommer innanför dörren. Det ska bli så himla spännande att se vad han väljer för möbler, just nu har han sina gamla, eftersom han haft fullt upp att bestämma sig för hur husets fasta delar ska se ut. I dag har Lova lekt med kusinerna hela dagen och nu ikväll var hon övertrött och vi hade en lite jobbig nattning, men tillslut kom hon till ro och nu sussas det sött som bara den!

I morgon bär det av till Göteborg igen, det är högkonjunktur på kosttillskott tydligen:) Jag har fortfarande inte bestämt om jag ska följa med, det kan dock bli sista gången på ett tag som jag kommer till storstaden så det kanske gäller att passa på.

På torsdag är det pappas tur att fylla år och då ska det firas igen. Till honom blir det ett album med bilder från hans 60 årsdag i Göteborg förra året då vi samlades hela familjen och åt på restaurang, gick på museum, åkte båt och tog en sen kvällsdesert med kaffe i vår lägenhet innan de rustade för hemfärd mot skåne. Det var en intensiv dag och jag och Josefine var höggravida. Det är alltså ett år sedan på torsdag och det känns helt overkligt! Jag vet att jag sagt det innan, men jag säger det igen, var f-n blir tiden av?

Jag märker det själv när jag skriver, det är mycket med familjen nu, kanske kan bero på att jag bott i från dem i 8 år! Jag tar igen all den förlorade tiden:) Härligt!

Min gårdag...

Vaknade: Kl 10 tillsammans med Lova

Frukost: Ja

Väder: Mulet, snöigt

Första samtalet: Med Lova, om man nu kan kalla one-way-comunication för samtal, annars var det med Per, min sambo

I dag ringde: Min kompis Krille från Ljungby

Jag ringde: Josse, Anna, Malin och Johanna

Messade: Josse och mitt ex Daniel

Viktiga kom ihåg för dagen: Skulle varit hos Anna på fika vid 15, det blev tyvärr inte av

Tid framför datorn: Vågar inte ens tänka tanken på hur länge...

Lunch: Ja

Mest intressanta under dagen: Att Lova ställer sig i krypställning och sedan går hon upp på tå?!?

Mest ointressanta under dagen: Städning, även Lova hatar när mamma städar

Dagens måste: Ingenting egentligen

Roligaste posten i min låda: Bara trista saker i dag

Tråkigaste posten i min låda: Ett kasst fondbesked

Kollat på TV: Absolut ingenting

Middag: Ja

Bloggar jag läst: Alla jag har i min lista, Lova läser inte så mycket...inte än;)

Kläder: Marinblå klänning med vita ränder fråm MQ och och svarta tights från H&M, vita underkläder från Change och Lova hade en grå dress från Gangstar med stjärnor på knäna, blöja Libero och vita sockar från H&M 

Dagens vill-ha: Lova vill ha uppmärksamhet och jag vill ha mat

I dag har jag flytt ifrån: Kylskåpet..

I dag har jag handlat: Inte ett skvatt (bra för plånboken)

Musik jag lyssnat på : You and I, Medina...älskar den låten:)

Har sjungit: För Lova, Imse vimse spindel plus en påhittad låt om hur go och söt mammas älskling är. Tur som fan att ingen hörde min falska stämma!

Fattas i mitt hem i dag: Har inte saknat något alls i dag...

Vem har ringt på dörren: Ingen

Börjar bli trött på detta?: Japp!




Lill-Ebba fyller år i juli...



Bonus-moster, det vill säga jag, köper en present och hälsar på!

Fina Ebba



Solbränd och söt som socker är mosters "stora" tjej

Min Agnes, mosters pärla!



Sötisen ritar....

Ebba, Agnes och Lova sover över hos mormor och morfar!



Söta kusiner

Min lilla Hilma...



Hilma, Lovas kusin och bästis

Midsommar i mina föräldrars trädgård...



Vi dukade till långbord i tältet eftersom regnet hängde i luften...

Jag minns våren och sommaren 2008....



Här ovan kommer bilder från min sommar och första bilden är när syrran och hennes Per gifter sig och döper sin Hilma samtidigt i Osby Kyrka på pingstafton

Mammas bebis...



Nu är det 9 månader sen mitt liv berikades med denna lilla tjejen

Vår Bosse



Inte någonstans i hela bloggen har jag lagt in ett foto av vår lille kille, här är han!

Min kvällslektyr...

Tidningen Mama damp ner i min brevlåda i dag och lyckan var total. Jag fick ett års prenumeration av den i julklapp och blev barnsligt glad, nu är första numret här, jiipppi!!! Den tidningen kan jag verkligen rekomendera för den har en skön mix av mamma-intressanta-saker och glamour, inte bara mamma eller skönhet, lyx och flärd! Under kvällen har jag hunnit lusläsa typ halva tidningen men ska snart fortsätta eftersom min lilla skatt somnade för en stund sedan. Under rubriken "Fenomen och mammatrender" stod följande lilla citat:

"Enligt siffror för 2009 använder åtta av tio svenskar mellan 16-35 år internet varje dag. bland de mest aktiva användarna finns vi mammor som funnit ett socialt tivoli på nätet. Facebook, bloggar,maillistor, chatprogram, Skype och twitter blir underhållande substitut för att träffa kompisar i verkliga livet, när ens tid styrs av en bebis mat-och sovklocka. Inga tider att passa, snabba kickar och utbyten, lika lätt att ta upp som en pocketbok"

Var bara tvungen...för jag känner så jävla väl igen mig! Sen hade de ett nytt begrepp som vi svenskar väl känner till nämligen "Tvurfande" What, tänker ni säkert nu, för det gjorde jag också:) men det innebär att vi svenskar surfar allt mer samtidigt som vi slötittar på tv...jovisst, jag känner så mycket igen mig! Nån mer?

I dag vaknade jag med en träningsvärk...

som heter duga, så någon nytta gjorde nog gårdagens besök hos sjukgymnasten;) Lova sov som vanligt till tio på förmiddagen vilket är ren lyx. Jag har fått en "sjusovare" till bebis och tackar min lyckliga stjärna för det! Visserligen, när dagis börjar om några månader är det ju inte lika kul! På grund av hennes sovvanor blir det automatiskt att jag själv sitter uppe till långt ut på natten, slökollar på nån film, läser en tidning eller bara hänger vid datorn, som nu! Slött, kan tyckas, och jag det är det! Jag refererar till ett tidigare inlägg där jag klagar över min tuggummi-liknade vardag;) Å andra sidan, detta är ETT år av mitt liv, så varför inte passa på att slöa? Hur blir de restrerande åren? Förmodligen fyllda av måsten, jobb och stress.

Osar det inte lite dåligt samvete trots allt? Hur har ni andra mammor det?

Paket på posten...

I dag fick vi en fin överaskning med posten, nämligen en försenad julklapp till Lova från kusinerna i Göteborg. Det var en mössa, fodrade byxor och jacka från 1 år, så det var perfekt! Det kommer att behövas så småningom. I paketet låg även ett kort på busungarna Simon och Emil, som nu hamnat på vårt kylskåp! Tyvärr fick vi ju aldrig tillfälle att träffa dem i julas, så några klappar blev det inte, men en klapp i januari är inte fel det heller. Faktiskt är det roligare att få en då när all masshysteri kring klappar lagt sig!

Blåmärken och blod

På senare tid har jag fått en jätteaktiv tjej här hemma. Lova testar alla nya saker och tar sig fram fortare än jag hinner med ibland. Detta har resutlerat i två blåmärken i pannan och i dag när hon for efter katten som en "skållad råtta" hann inte ena foten med riktigt och hon slog på näsan...och munnen! När jag tog upp en gråtande Lova rann det blod ur munnen. Det är första gången jag ser henne blöda och jag blev alldeles kall inombords! Efter närmare koll i munnen såg jag att det var insidan av läppen som blödde, misstänker att hennes två tänder i nederkäken tryckt mot insidan! Stackars liten! Blodet upphörde att rinna nästan direkt och när jag mosade banan med lite youghurt (hennes favorit) slutade hon gråta också och åt med god aptit. 
Slutet gott, allt gott!  

Ändrade vanor och nya träningsformer!

Hos sjukgymnasten i dag konstaterades det att mitt bäcken varit utsatt för mer belastning än det tål i och med graviditet, förlossning och eventuellt kan även snittet ha påverkat. Hur snittet påverkade är dock svårt att uttala sig om nu i efterhand enligt sjukgymnasten. Jag fick 7 olika övningar som jag ska göra hemma och sedan kommer jag tillbaka om 4 veckor och ser om det blivit bättre. Det kändes bra när jag gick därifrån för sjukgymnasten tog sig verkligen tid att hjälpa mig, inte mindre än två timmar tog det!?! Jag skulle också tänka på hur jag står, sitter och går, vilket kan vara svårt, tror jag. Man har ju sina inkörda vanor, tyvärr! Flera av övningarna tränar också magen vilket kan behövas efter en graviditet. Hon kollade min magmuskulatur och sa att den gått tillbaka på ett bra sätt efter den uttöjning som graviditeten orsakar. Detta innebär att min mage kan bli platt igen...om jag vill! Det vill jag såklart, jag hade ingen mage innan graviditeten, ytterst lite i så fall.
Så nu ska här tränas:)

Något jag skulle tänka på var att gå max en timme i stöten, men gärna flera timmar per dag om jag ville! Detta var givetvis skönt att höra eftersom jag gärna vill fortsätta promenera som jag börjat med.

I går,i dag och i morgon...

Sent i går kväll kom syrran och Per (vära sambor heter samma) hit och vi käkade, kollade tv och snackade om allt mellan himel och jord som vi brukar. Lova var på gång att somna men när hon hörde att bästisen Hilma kom så ville hon komma upp, så det blev ingen nattning förrän kl 22 för Lova. Då somnade hon dock på studs! Efter resan till Göteborg var även Per helt slut och någon uppesittarkväll belv det inte för oss i går. I dag ska det promeneras, Per ska fixa med bilen och jag har planerat in ett långt bad med hårinpackning och peeling. Lite feel-good känsla alltså! Det kan behövas ibland när man är en ständigt nerkladdad mamma med håret i knut och tights på sig för bekvämlighetens skull. Det är sannerligen inget glamoröst liv man lever just nu, en stor kontrast till det livet jag hade i Göteborg som barnlös. Kanske var inte det heller glamoröst utan mer egoistiskt och med mycket frihet, mycket restaurangmat och shopping!

I morgon ska jag till sjukgymnasten med min bäckensmärta som har kommit efter förlossningen. Förmodligen får jag bara övningar som jag ska göra, men det blir väl bättre på sikt. I dag får jag ont av promenader, speciellt långa promenader, men det är inget jag tänker sluta med bara på grund av smärtan för det är ganska många hälsovinster som en promenad ger. Något måste man ju göra också, kan inte bara sitta still;)

Nähä, dags för badet...


Mamma, varför står du där uppe....



Lova vill gärna ha mig på golvet så vi kan leka med hennes klossar eller bara sjunga "imse vimse spindel"

Bubbelgummsrosa bakgrund...

blir kanon i väntan på min nya layout, eller vad tycker ni? Själv gillar jag rosa i alla nyanser och det blir definitivt en kontrast till den limegrön/svarta sidan som mötte er sist ni loggade in här!

Välkommen till "nya" och öppna lova och mamma bloggen:)  


Som ni märker så är lösenordet borta...

det var ett av de första stegen mot en annorlunda blogg...resten kommer så småningom!

Shopping-listan!

- Handcreme till torra vinterhänder, Per tog slut på min!
- Krukor till köksfönstret
- Blommor till köksfönsret nu när min vita amarylis sakta börjar "se ljuset på andra sidan" 

Hjälp, vem är största idrottsstjärnan 2009?

I går var syrran och Hilma här på lekdate, barnen busade runt och vi skrev i deras "Boken om mig" för Josse har precis handlat en till Hilma. Hon fick en fin scrapbook-designad i doppresent till Hilma, men tyckte den saknade en del viktiga uppgifter. I den nya,som är exakt en sån jag har till Lova, finns det däremot massor med frågor och en av dem var "Årets idrottsstjärna". Lika ointresserade som vi båda är av sport lika svårt var det att svara på frågan. Det är klart att vi kunde rada upp idrottsstjärnor, men vem är årets? Ni med lite mer koll på sportvärlden kanske kan hjälpa till? En stor världshändelse just den dagen då Lova föddes, var nästa fråga! Även den en mycket svår fråga eftersom jag inte hade som prio ett att läsa nyheter just den dagen eller dagarna före och efter. Hmm, jag får nog gå tillbaka i gamla tidningsarkiv och kolla!

Ärligt talat är jag inte speciellt bra på att läsa nyheter alls efter Lovas födelse, det är som att det inte hinns med eller mer ärligt, prioriteras. Ett och annat inslag på radion kan jag höra om jag sitter i bilen eller råkar ha rätt kanal på tv. Jag är mer för förströelse när hon vilar mitt på dagen. Det kan vara en tidning, en bok eller en film. Jag har blivit en sån fika-mamma som går och segar och plockar lite här och var i lägenheten. Jag har mina måsten, men därutöver gör jag inte många knop. Det skulle nog vara nyttigt för mig att komma tillbaka i arbete snart, så jag verkligen fick använda mina gråa celler. Koncentrationssvårigheter, dåligt minne och allmän förvirring var helt nytt för mig när Lova kom, och det var en chock! Trodde aldrig att jag kunde bli sån, jag som har stenkoll på saker och ting, och vet jag inte så kollar jag upp! Jag var tvungen att vara det i mitt jobb, det gick inte att slöa till med det ansvaret jag hade. Hade jag gjort det så hade en hel grupp människor suttit och tittat på mig som om jag var helt puckad! Det hade definitivt kostat mig jobbet. Att bli mamma och detta året som om några månader är till ända, har verkligen förändrat mig, fått mig att lite"tappa greppet om verkligheten" och komma in i något slags segt tuggummi-liknande tillstånd! Det låter ju inte klokt, som om jag skulle behöva läggas in akut, men när jag pratar med mina goa mamma-vänner så upplever de flesta exakt samma sak. 

Vad är det då som händer? Vad händer med tänket och hur man prioriterar när man blir mamma? Hur kan ens personlighet förändras så på djupet?

Vad passar bättre än att avsluta detta inlägget med att säga att Lova är min största skatt, det finaste, vackraste och dyraste jag har! Utan henne hade mitt liv inte varit värt att leva längre! Det är hon och familjen som är prio ett nu, jobbet prio två!


En kall,vit januari-kväll...

var det i går och då satte jag och syrran våra små tjejer i en varsin åkpåse och sen ner i syskonvagnen!
Påbyltade med mössor, vantar och halsdukar traskade vi sen ut i kylan och härdade ut i en rask promenad på 30 minuter. Vi frös som bara den! Lova och Hilma däremot somnade ifrån kylan, vilket var smart gjort, det hade jag också gjort om jag låg nerbäddad i en påse. När vi kom hem blev det mys-kväll framför tv:n och sen uppesittarkväll eller kanske jag ska säga natt framför datorn. Kl 02 stupade vi båda i säng och i dag har jag utan att överdriva, varit lite seg. Sitter just nu och väntar på en nybakad äppelkaka som står i ugnen och Lova vilar en stund. I kväll blir det förmodligen ett nytt försök till promenad, fast gärna lite längre! 

I morgon har jag desto mer som står på listan "att göra" men det är väl så det är, en seg vilodag byter av en mer hektisk dag!  

Snälla som mamma och pappa är så var de nyss här och dumpade av två stora paket blöjor till Lova som de köpt när de var ute på sin shopping-runda i dag. Tänk va glad man kan bli av en sån sak, dels slipper jag köpa dem och framför allt, jag slipper bära hem dem. Visst, det är inga tunga grejor, men nog så tråkiga att kånka på när man har tunga påsar också! Blir otympligt...jaja, jag vet det är ett i-lands-problem så det ryker om det!  


Fullsatt kök...


Mamma-bebis träffen

Titta här, vem som kom och hälsade på häromdagen....



Lille Loke var minstingen på torsdagens träff med mammor och bebisar

Högst på min önskelista - en till laptop, tack!

I dag har jag haft fyra trevliga mammor med sina barn här på fika. Det var syrrorna med sina tjejer, Nicolett med sin nyfödda Loke och Hanna med sin Leon, sötnosen med lockarna. Det var en härlig eftermiddag med några kort tagna, så de lär dyka upp här på bloggen! Josse och Hilma stannade kvar längst och efter ett tag kom Josses Per och vi beställde pizza. Lova var helt uppe i varv efter att ha haft gäster hela dagen så hon somnade sent trots att hon var helt slut redan vid 20-tiden. Det är sen kväll, Per och jag slåss som vanligt om datorn därför blir det ett kort inlägg i kväll. Det är hans tur nu....

Så här koncentrerad måste man va för att åka Bobby Car...



Lova 8 månader på sin julklapp från mamma och pappa. Me and I kläderna är en av julklapparna från mormor och morfar!

Trettondagsafton och jag hade inte den blekaste....

Efter att ha handlat fika, kakor och läsk, till mamma-bebis träffen på torsdag så är det bara städet kvar:) Det tar jag i morgon! Annars har det inte hänt mycket i dag, syrran och jag körde till MJ för att kolla på nya krukor till mitt köksfönster, men där var stängt så vi åkte till "Annorlunda rum", där det givetvis också var stängt. Jag menar, hur många butiker är öppna på trettondagsafton? Detta insåg inte vi förrän efter ett tag. Vi tog en runda i byn och kunde konstatera att systemet och apoteket i alla fall hade öppet, alltid nåt! Men hjälpte det oss? Nej! Det var bara att vända och köra hem igen. Lova har blivit lös i magen (förlåt, men jag kan inte uttrycka det finare) och så har det varit ett par dagar. Jag öser på med vätska och mat i ena änden och det kommer ut i andra. Känns meningslöst men det är ju ett måste, speciellt vätskan.

Per har fått flipp och säljer allt vi äger och har på Tradera. Visst ,gamla mobiltelefoner, comhem boxar, stereoapparater från...fan, vet när..sånt vill jag inte ha i mitt källarförråd ändå, så det borde jag kanske tacka honom för. Enda problemet är att han handlar grejor också...till bilen:( Onödiga prylar till en bil som redan har all utrustning man kan tänka sig och som vi inte använder hälften av. Intresse, säger han! Skärp dig, säger jag! Och så kan vi lägga det till listan av sambo-problem som dyker upp med åren...

Min kära mormor...

Efter en långpromenad med Lova är vi nu hemma igen...i värmen! Vi har varit runt i byn och handlat, hämtat post i Pers postbox, handlat och hälsat på Lovas mormor och morfar. Jag hämtade ut mitt paket med nya schampoon och grejor, lyxigt värre! Så nu ska håret (förhoppningsvis) bli bättre...läs finare;)

I går var jag hos min mormor och fikade med Lova, Hilma och mamma. Mormor blev jätteglad för gruppfotot hon fick av sina fyra barnbarnsbarn! Visserligen är de inte dem enda hon har, hon har fem till och ett sjätte på gång. Så sammanlagt har hon nio barnbarnsbarn, inte illa va? Dessa nio barnbarnsbarn kommer från tretton barnbarn, och fler barnbarnsbarn lär det bli, förmodligen långt efter det att hon lämnat denna världen för en bättre! 83 år gammal blev hon nu den andra januari och hon är pigg som en tjugoåring. Hon tar en timmes promenad om dagen hur vädret än är och det är starkt, det är så att jag känner mig slö!

Det var lite om mormor det!

I dag är det en seg dag...

väntar på att mamma, Josefine och Johanna ska komma hem från Ullared där de är och shoppar! Lova har en gnäll-dag och vill helst sitta i mitt knä hela tiden, t.o.m när jag är på toa;) Mail-korgen är tom och forumet på Familjeliv är dött. Nyss var två barn här och slet upp vår ytterdörr. Jag satt lugnt kvar i soffan, trodde det var Per som kom hem. De letade efter sina kompisar, haha! Mormor fyller år i dag men det visade sig att hon skulle ha gäster i sin egen ålder där i dag, så jag kände att jag väntar med besöket till i morgon. Känns inte så kul att komma dit med Lova och bli fast i samtal om att det var bättre förr och att det är farligt att gå utanför dörrarna efter kl 18 på kvällarna.

Som sagt, lugna gatan här i dag...ganska skönt ändå med tanke på alla festligheter som varit nu i helgerna:)

Lova tar en powernap...



Klart att man blir trött när man firar nyår, men får jag bara vila nån timme så blir jag som ny till 12-slaget;)

Ebba fixar efterrätten....


Två prinsessor i sina klänningar busar runt i köket...



Agnes och Lill-Ebba

Per busar med Jonsson



Familjens hund Jonsson var också med på nyår, han gillade dock inte raketerna!

Ebba välkomnar Lova



Nu ska vi fira nyår!!

Så här fint och mysigt hade syrran gjort det....



Precis innan vi åt förrätten!

Då var nyår över...

och vi hade en riktigt trevlig kväll hos syster Johanna och Kim, Ebba och Agnes. Maten var jättegod och vi lyckades med det som vi skulle stå för, förrätten! Vi rostade bröd och skar i trekanter, gjorde en fyllning med räkor, dill och finhackad rödlök. Till det stenbitsrom, en tunn skiva citron och en dillkvist. Syster Josefine, Per och deras barn Ebba och Hilma var också där, så vi var ett helt gäng. Barnen var jätteduktiga hela kvällen, knappt inget gnäll...och alla var vakna vid 12-slaget utom Lill-Ebba och Hilma som sussade sött. Lova tittade storögt på raketerna, men hon var väldigt trött och tröttnade fort! När vi kom hem somnade hon utan problem och sov till 9.30, vilken dröm egentligen:) Hon är verkligen en nöjd liten tjej. I dag har det varit lugnt, Per gjorde ärtsoppa och pannkakor som vi käkade med god aptit. Lova visar att hon kan ta sig fram sittandes genom att skjuta sig fram med en fot. Mitt ex Daniel var här och lämnade fler foton av Lova och hennes kusiner, min momor ska få ett när hon fyller år i morgon! 

Bilder från nyår kommer jag lägga in här ikväll om allt går bra!  

ETT GOTT NYTT ÅR önskar jag och Lova er alla!!

RSS 2.0