Ny vecka - nya dagar på förskolan!



Det var en sömnig Lova som fick väckas i morse. Hon var inte alls på humör för förskola eller för att komma upp och klä sig överhuvudtaget. Frukosten - skakad blåbärsfil med fetmjölk gick i och för sig ner, det gör den alltid:) Välling har Lova valt bort och jag klandrar henne inte...fy för den smaken;) Precis innan jacka och skor skulle på trillade Lova över en tröskel och slog i läppen. Sorgen visste inga gränser och hon grät sig halvt fördärvad, stackaren! På dagis var det lugnt, endast en 09:a och två 08:or var där, förutom Lova då! Resten var på utflykt till en gård där de skulle titta på "livet som bonde" dvs, på korna, katterna, hundarna, hönsen och grisarna! Personalen ansåg att de allra minsta hade det bättre hemma på dagiset i dag och eftersom det var så få barn på två personal och jag, så kunde vi verkligen engagera oss för de små. Vi tog en extra lång fruktstund och Lova klämde i sig en halv banan och en halv apelsin...och frågade efter mer!

Efter dagis gick vi bort till mina föräldrar och fixade lunchen till pappa och Per som hjälper honom hemma i dag! Bygget börjar likna det som det är tänkt som - en inbyggd altan med soldäck! Snart ska fönster komma på plats. Höga smala fönster, sidofönster och skjutbara fönster/dörrar från kök-altan och altan-soldäck! Det kommer bli så tjusigt när det står klart...och stort! Det är ett bygge på 100 kvadratmeter, det ni! Till lunch hade mamma förberett köttfärssås så jag gjorde bara spagetthi och dukade. Ganska enkelt egentligen! Vid 14 bröt Per upp för då hade han eget arbete att sköta, han skulle titta på en lokal till sin kommande verksamhet. Kanske blir det så att han öppnar ett företag här i Skåneland om priset på lokalen är rätt och om läget är ok.

Dessutom blev han erbjuden arbete på ett annat företag i dag, ett företag här i byn. Han blev nog ganska överrumplad när chefen kom och frågade honom om han ville ha det. Jag fick styra upp det hela! Jag skämtade till situationen genom att fråga om de behövde några utredare. Nja, tyckte ju han då, kanske inte just nu;) Vi får väl se vad det blir av det hela!! Är Per mogen för ett 7-16 jobb? Han som är företagare långt ut i fingerspetsarna!

Egentid...

var vad jag fick i dag efter en lång sovmorgon. Härligt!! Per och Lova åkte till Biltema i Kristianstad och sedan ska de åka hem till mamma och pappa där Per ska fortsätta med "Projekt bilen". Det är inget fel på bilen men den ska glänsa enligt Per. Vad ska jag hitta på? Jag sitter här som en fågelholk och vet inte riktigt var jag ska börja! Jag börjar givetvis med ett par inlägg i bloggen...

Vädret är kass och det är inte så att man har bråttom ut även om en promenad är planerad. Det får bli senare! Jag har köpt sprayfärg för textil och ska själv påbörja "Projekt trappan" här hemma när lusten faller sig på. Vår trappa har en beige nyans på stegen, en ful gammal heltäckningsmatta med fläckar. Varje gång jag går i den retar jag mig. Sprayfärgen är i antricitgrått och ska mörka ner stegen och fräscha upp dem är tanken. Jag hoppas jag tänkt rätt och att det blir bra. Det blir ett jäkla jobb med maskeringen bara. Målarfärg kan man torka bort om den hamnar fel, men sprayfärg sitter där man sprejat den:( 

I går skulle jag och Lova åkte till Josse och Hilma på tjejkväll. Även Janina och hennes William var där, men tyvärr fick jag ställa in pga trötthet, svullnad och mensvärk. Jag kände mig som Svullo och att min enda utväg var att krascha i soffan med en påse godis och tycka synd om mig själv. Så vi gjorde så, jag och Per. Han gick till affären och bunkrade upp med popcorn, godis och glass. Jag väntade. Sedan blev det film och alldeles för många kalorier. 

I dag har jag tänkt väga mig och om vågen visar allra minsta tendens att överstiga vad jag tror att jag väger så är det jag som börjar på ren soppkur i dag. 

Dags att väga sig....

Ses senare!!!!     

Obehagligt!

Hör på nyheterna och läser i mina kompisars bloggar att en man blivit skjuten på ett uteställe på Avenyn, Göteborg natten till i går. Detta var väntat, men ändå oerhört tragiskt och skrämmande för alla inbalndade. Det kunde lika gärna varit Per som stod på Nivå som vakt den kvällen, utan skyddsväst. Jag tackar min lyckliga stjärna för att det inte var det. Mordet var rått planerat så frågan är hur utsatt Per hade varit, men om en gärningaman är påtänd och blir stoppad i sitt agerande kan vad som helst hända. Vakt är ett utsatt yrke och i Sveriges större städer är det med sitt liv som insats som de ställer sig vid dörren varje kväll. Därför blir jag fly förbannad och rädd när jag tänker på att Per till en början av sin "vakt-karriär" (kan man kalla det så) inte ens fick en skyddsväst av sin chef trots att han jobbade nästan varje kväll och natt runt om på Avenyn. I dag har han det, de få gångerna han faktiskt ställer sig som vakt nu.

Mannen som sköts var känd av polisen sen tidigare! Mordet var en uppgörelse.


Sommarsött!!



Vita prickar på mörkrosa botten blir fint till en liten Lova i sommar! Denna fick hon av sin farmor som shoppade loss som vanligt när vi var där.

Farmor shoppar från Villervalla...



till Lova som kommer bli ursöt i detta set. Vi promenerade ner till city i Kungälv, till Småtufft, en butik som jag gillar och gärna besöker när vi är där. Där har de en skön blandning av Villervalla, Molo, Katvig, Plastisock och Småfolk, bara för att nämna några av alla de fina kläder som finns till barn.

Detta är min stil i ett nötskal, det är precis vad jag vill att Lova ska ha på sig just nu! Tänk en svart skinnjacka till detta och små svarta stövlar. Kanske en enfärgad skarf i halsen!!

När vi ätit hos Gunnel i kväll åkte vi mot Skåne igen, så nu är vi hemma! Det blev inget Mellby och sommarstugan...det har regnat hela eftermiddagen och vi längtade mer hem än dit. Hade det varit strålande sol så hade det kanske känts mer motiverande. Vi åker kanske dit i morgon om vädret blir bättre. På hemvägen pausade vi på Schell och Lova fick springa omkring i butiken. Hon plockade ett äppel och en banan så det fick bli hennes kvällsmat eftersom hon ratade pannbiffen med mos som hon och farmor lagat till;)
Det var en övertrött Lova som först retade gallfeber på Bosse genom att kasta sin ask med russin på honom och dra honom i svansen när vi kom hem. Sedan tog hon sin napp och visade tydligt genom att lägga sig på kudden vi haft med till henne, att hon ville lägga sig i sin säng på ovanvåningen. Det tog en halv minut för henne att somna!! Själv är jag sliten, jag är inte ett stort fan av att åka bil alltför många mil. Jag blir lite illamående, men mest trött. Vi har funderat på att bila runt i Sverige i sommar, men det tål att tänkas på. Flyget söderut är mer bekvämt därför blir det ju nästan alltid en resa utomlands när det är dags för semester.

Matlagning hos farmor!



Lova blev bortskämd hos farmor i dag, hon blev buren, kramad tusen gånger och fick massor med pussar. Här får hon hjälpa farmor att göra pannbiffar med stekt lök och potatismos. Själv satt jag vid datorn och tog igen lite förlorad tid!

Resan till Kungälv via Helsningborg!



Det var en dryg resa upp i går, Lova sov mest men jag fick ingen ro i bilen. Jag tyckte det var ovanligt jobbigt. Vi pausade på Kungsrasten i Båstad, på Mc Donalds i Mellbystrand och vid Torpasjön precis innan Göteborg.

När vi kom till Kungälv var vi väntade, det stod mat på spisen som vi inte kunde äta i och med att vi ätit på Mc Donalds bara nån timme innan. Så det blev fika istället! Nu sitter vi här och väntar på Gunnel som sovit hos sin gubbe i natt. Vi ska ta vagnen och promenera ut i Kungälv.  

Överlycklig...



På Mc Donalds i Mellbystrand fick Lova en ballong av personalen och dagen var räddad!  

Det ser ut som att vi åker....



Packningen klar och Lova klar! Nu väntar vi bara på syrran som ska komma hit med en kattlåda till Bosse som får vara inne denna långhelgen! Per hämtar Lovas vagn som blev glömd hos mina föräldrar i går och lakan som vi kan ha och bädda i sommarstugan med.

Jag håller er uppdaterade....

Ha en fin dag!

Mmmm köttbullar och pasta!



Det är en hungrig dam som kommer hem från dagis om dagarna! Att äta pasta-skruvar och köttbullar med bara händerna är favoriten just nu!

I morgon bär det av mot Kungälv och Lovas farmor Gunnel. På fredag ska Per jobba i Göteborg och då hinner jag göra stan och förhoppningsvis hitta skor till studenterna som kommer nu i juni....ja, alltså skor till mig själv att ha på mig på studentfesterna! Att köpa skor till en student kanske inte är precis vad man gör i allmänhet;)  

Klockan är som vanligt mycket i kväll, den tenderar att bli det när jag rusar runt och plockar, fixar och packar inför resan i morgon. Jag fick nyss reda på att vi ska åka ner mot Helsingborg först och sen mot Kungälv, vaddå omväg? Åker man med på "arbetsresor" är det bara att anpassa sig;) Kommer Lova fixa detta??? Jag får sova på saken...

Godnatt kära läsare... 


I dag på IKEA



- Kom igen Hilma, sno till dig några av de kakorna så vi kan fika!!!


Två busungar i en vagn innebär mer jobb än shopping för deras mammor, den saken konstaterade vi i dag! Att ha dem springandes var som ett pass på gymet;)  

I dag på IKEA



Mamma, jag tar vagnen och du fyller den...

Jag, Josse, Lova och Hilma åkte till Ikea i eftermiddag för att handla en spegel.

På dagis...



Kanske var inte Molo jackan och kjol rätt kläder att leka i men vad gör väl det, det finns ju tvättmaskin:)
Lova bygger sandhinkar med mentor Annelie och några andra barn som mer än gärna ville känna och klämma på Lova.

På dagis...



Lova och Ludvig har hittat varandra

Det går bra på förskolan, hon går sin egen väg men vänder sig om då och då för att försäkra sig om att jag är i närheten. I bland är hon så långt ifrån mig att jag börjar leta efter henne;)


Så mycket att göra, så lite tid!!!

Just nu är det fullt upp på alla plan. I dag är det tredje dagen för Lovas inskolning på förskolan och i morgon åker vi upp till Lovas farmor i Kungälv, på fredag en snabbis i Göteborg (shopping står på schemat) och på fredag kväll åker vi ner mot Mellbystrand där vi ska spendera helgen i sommarstugan...om inte regnet öser ner för då åker vi nog hem till skåne istället.

Dags att väcka lilla hjärtat, hon tar sovmorgon i dag, ingen tvekan om det!!

På mormor och morfars trädgård...



finns denna rutschbanan och Lova både åker och klättar....helst klättrar....

Sommartjej!



Här är jag i min fina Plastisock solhatt som jag fick i 1 årspresent, den sitter som en smäck...men vet ni vad? Man kan forstora den och i bästa fall kan jag ha den tills jag fyller 3 år:)

Jag kan själv...



om jag så ska gå hela vägen till dagis!

I dag var första dagen på Lovas förskola och allt gick jättebra. Mentor Annelie tog väl hand om henne och när Lova skulle gå hem vinkade hon hejdå åt Annelie....så nog var hon poppis hos Lova!  
När vi kom från dagiset hade det hunnit bli riktigt varmt ute

I morgon fortsätter inskolningen och då kommer bilder från dagis....

Söndag

I dag har Lovas röda märken nästan försvunnit, så vattkoppor kan uteslutas. De finns kvar där men har blivit mindre. Hon är som vanligt pigg men är aningen strulig med maten. Per står och bakar en äppel/päron-kaka som vi ska ha med till Anna och Patrik i eftermiddag. Vi ska vara där vid 14 och innan dess ska vi bara ta det lugnt på hemmaplan, som väl är ganska typiskt för oss en söndag.

Jag har ett stort shoppingsug just nu, jag behöver kläder...och Lova behöver kläder! Jag behöver tunikor, t-shirts och några shorts/kjolar. Lova behöver mest byxor och så ett regnställ och gummistövlar till dagis. Jag får väl scanna av nätets alla butiker och sedan ta en dag i Växjö eller nåt. Växjö tar en timme med bil så det är ok! 

I kväll ska nya hyllan upp på toa där uppe så vi kommer i ordning! Spegel saknar jag också eftersom jag valt att plocka ned det oerhört fula badrummsskåpet som satt där. Det får väl bli en tur till IKEA inom det snaraste....problemet är bara att vi har både spegel och snygg lampa i lägenheten i Göteborg och den ska snart sägas upp. Frågan är om jag orkar/kan/vill vänta....Vad är det man kallar sånt här? Välfärdsproblem?
 

Motivationsbilden....



Det är denna som ska upp på kylskåpet nu! Jag har ätit för mycket godis de sista dagarna, ballat ur som det så fint heter. Anledningen stavas PMS och jag hatar det. Jag är för trött för att gå, kroppen skriker efter sött....ja, ni som har samma helvete vet vad jag pratar om. Här vägde jag vad jag ska och det är så det ska bli igen...Jag deklarerar det för mig själv men även för er här på bloggen så att ni kan ge mig en STOR SPARK DÄR BAK!!!!!!!


Funderar på en soppkur igen, ren kur - pulver och vatten, för att kickstarta!



Bus med mamma



- NUUU kommer jag och tar dig!!!

och Lova får full fart mot sin barbapappa-säck och slänger sig i den...men det var innan febern kom! I dag har Lova varit ute nästan hela dagen, åkt på en trehjuling, gungat och sovit i vagnen. Livet leker, tycker Lova, trots de röda utslagen;)  

Stora fixar-dagen!!

I dag åkte vi till mamma och pappa vid 9-tiden för att hjälpa till med diverse sommar-måsten i trädgården. Jag och mamma lukade rabatter, tog bort ogräs utmed husgrunden, krattade singeln och jag gjorde i ordning morgonfika vid 10-tiden. Vi fikade, och tog Lova på en promenad så att hon somnade i vagnen. Hon sov i nån timme. Per tvättade bilar, oljade deras nya möblemang till soldäcket, satt upp det stora svarta parasollet, tvättade av och hängde upp en gunga till Lova och Hilma i deras gungställning samt klippte gräs både på deras gård och på ängen brevis som är deras. Pappa byggde på altan och soldäck som börjar ta form. Det tar sin lilla tid när han arbetar med annat i veckorna och bara gör detta på sin fritid. Middagen fixade Per, det blev panerad torskfilé som mamma köpt på torget, potatis, äggsås och rivna morötter. Det var fantstiskt gott och gjorde att vi orkade fortsätta ännu fler timmar. Per fixade mammas gamla cykel till mig, tog bort lite yt-rost och tvättade upp den. Nu är det bara sadeln som ska på sen kan jag och Lova börja cykla. Jag passade på att tvätta upp min jacka under tiden vi jobbade i trädgården, den fick hänga ute och lufttorka. Nu luktar den sommar och fräscht. Sådant är man inte bortskämd med när man inte har en egen trädgård. Jag kom hem solbränd, lite svettig efter att ha jobbat och kände mig mer än nöjd med dagen. Att kunna hjälpa mamma och pappa betyder mycket för mig, de har ju hjälpt oss barn med allt vi frågat om i princip. I bland måste man gottgöra dem, visa att man uppskattar att de finns där!! Vad kan då vara bättre än det vi gjorde i dag? Med fyra vuxna personer i arbete kommer man långt.... Något som bekymrar mig är att Lova fått massor med utslag på hela kroppen! Hon hade två dagars feber och nu i dag dök dessa röda fläckarna upp. Vad det är återstår att se...Vattkoppor hade hon ju, eller hade hon det;) Jag var fundersam redan då och fler med mig....

Sommaren verkar inte vilja infinna sig...



men denna söta picknick-korgen som såg somrig ut fick följa med hem från ICA i dag för ringa 89 kronor. Jag kunde hitta tusen anledningar att köpa den...min andra är för stor för bilresan upp till Göteborg när vi bara har med lite kaffe på en termos och Lovas mat. Denna har stjärnor, det har inte min andra;) Denna är röd, rött är snyggt!!! Ja, ni hör själva vilka starka argument jag har...not!!!!

Men håll med om att den är söt?


I dag har jag:

- Handlat mat i två omgångar eftersom jag glömde hälften första gången!

- Städat ur mitt skafferi

- Skjutsat syrran till Lönsvegas eftersom deras bil pajat...igen!!

- Hälsat på mamma och pappa

- Lusläst en skvallerblaska om prinsessan Madeleines kaotiska liv kontra kronprinsessans just nu lyckliga liv. Rubriken löd - Systrar i nöd och lust (nu prövas deras relation)

- Kollat på kläder på nätet

- Ätit en riktig lyxmiddag som Per fixat åt oss

- Fotat utomhusbilder

- Gjort ett fondbyte

- Funderat på hur jag ska förhandla upp min lön för kommande jobb

- Solat solarium

Måste bara korrigera...

inlägget med min gravidmage!! För er som är observanta och inte har varit upp med ett febrigt barn hela natten märker kanske att jag skrev "från början till start"...Japp, sånt är livet;)

Jag är utmanad...



att gå tillbaka i mitt bildarkiv här i bloggen och plocka fram den tionde bilden från start och berätta om den!  

Så Kiqi och alla andra, här kommer en liten berättelse om denna bild!!!
Att det är Lova är inte så svårt att räkna ut, hon är 5 månader gammal och har somnat i sin vagn efter en promenad. Det är september månad förra året. Den tuffa skinjackan fick hon ärva av sin kusin Hilma, filten har jag köpt på Me&I och det prickiga örngottet på IKEA. Mössa med stjärna, Gangstar. På vagnen hänger en vagnleksak från "tummen". På nappen står det MYSSE och det är hennes pappas smeknamn på henne. Nappen var det första Per köpte till henne när hon föddes! Hon fick 3 stycken likadana från www.namnnappen.se, då det inte gick att välja olika text på de olika napparna. Vet att jag retade mig på detta, hormonstin som jag var där i början efter hennes födelse. Precis som om inte världen hade värre bekymmer! 

Ja, nu har jag verkligen utömt varje liten detalj i denna bild...eller, nej vänta...i bakgrunden ser ni rollers och färgtråg. Vi höll på att måla om hallen just då också...hahaha, så nu vet ni det!!! 

Det blev väl en liten fin historia?  
 

Kollade tillbaka på gamla bilder...



och blev sentimental när jag såg denna, såklart! Här är jag i 8e månaden och mår sådär. Jag tyckte hela graviditeten var en plåga från början till start. Här hade jag nyss kommit hem från jobbet och ser lite normal ut, en ledig dag orkade jag knappt upp ur sängen!


Tack för alla komentarer angående vagnen....

nu ska jag ut en dag och prova den och fundera vidare. Solen strålar i dag och vi ska snart ut på en promenad, vi väntar bara på fastighetsskötaren som ska sätta extra isolering i vårt köksfönster för att vi hör trafiken för mycket från en gata här utanför. Fönstret går inte att stänga, det blir en liten glipa och på vintarna drar det in där, så nu får de fixa det. De har kollat på det en gång tidigare men försökte då bara rikta fönstret med en skruvmejsel, latpåsar! Här får man ligga på om det ska hända nåt!! Toaletten på ovanvåningen är målad och klar, det blev jättefräscht, men det blir det ju nästan alltid med vitt. I går fick Lova feber under eftermiddagen men med en alvedon supp blev hon som ny. Kläderna åkte av och vi fick i henne mycket vätska. På kvällen när suppen slutat verka kom dock febern tillbaka och från kl 23 var hon tillbaka på nedanvåningen med mig. Vid 00.30 somnade hon men sov oroligt hela natten. 

Nu vill Lova ha lite mat... 

Lova - snart dagisbarn!

Det blev ett besök på Lovas förskola i dag och jag kände direkt att här kan jag tänka mig att lämna henne, här kommer hon att få det bra! Det var inte indelat i avdelningar som det är på de flesta ställen utan barnen hade flera rum att visats i, rum som hette "sovrummet", "målarrummet", "lekrummet", "kreativa rummet" och så vidare. De större barnen hade ett mysrum med soffa och läshörna. Där kunde de även sitta och spela spel. Ett rum var fyllt av konst på väggarna, Pippi långstrump på sin häst, Bamse, Nalle puh och flera andra "kändisar" vad målade i modell större på väggarna. Där kan man nog bli sittandes och drömma sig in i en fantasivärld som barn!! De hade ett stort kök med många små bord för nära gemenskap och inte "långbords-känslan" varje dag. Smart tänkt! Maten kom från rätt över gatan där det ligger en gymnasieskola, men frukost och mellanmål tillreds på plats. Omgivningarna är underbara med ängar runt om, så det är inte mycket mer att säga om det. De har nära till sjö, parker och lekparker, men även en damm där man kan mata änder. Deras målsättning är att gå ut en gång om dagen och i övrigt vara ute på gården ofta under dagen. Små barn ska i det mesta möjliga sova ute i vagnar på gården, Lova är van vid det så det är inga problem. Lova och jag är ute varje dag om inte det hällregnar konstant en hel dag, det har ju faktiskt hänt;) Annars är det inget som biter på oss!! Inskolningen kör igång på måndag och varar i 14 dagar, just nu är jag bara positiv till detta! På dagis berättade jag lite om Lova! Japp, hon använder napp, hon är inte allergisk, hon äter allt i matväg,hon är inte rädd för något, hon sover två gånger per dag och så vidare. Precis innan jag ska resa mig och gå säger jag att hon går mer och mer, men att hon inte är så van att gå i skor än. De skrev ner allt jag sa och var väldigt tillmötesgående och trevliga, speciellt Lovas mentor Annelie. När jag kom hem till mamma och pappa så är det första jag ser en glatt gående Lova i sina skor...på gräset...utan probelm!?!

Sedan gick hon på altandäcket, på stenarna...ja överallt! Hon gick till och med bättre än hon går inomhus. Så nu blir väl nya favortisysslan att gå utomhus och selen i vagnen kommer väl till pass;)  



Ny dag - nya möjligheter!

Per åkte till Göteborg för en timme sedan för att jobba! En morgonpigg Lova och en mindre morgonpigg mamma sitter nu här och tittar på morgonens nyheter. I dag ska jag försöka (om jag får barnvakt) ta mig till Lovas dagis på ett första informationssamtal. Det var bra, enligt chefen där, om inte Lova var med första gången. Det blir väldigt mycket information och visa runt på dagiset, som barnen oftast inte tycker är kul. Fullt förståligt! Det är strålande sol och senare under dagen ska vi ner på lekparken!

Ha en fin dag alla där ute...

Träff med mammamaffian!!

I dag kom Janina och Camilla med sina guldklimpar William och Harley på fika. Även Emma och Nikolette skulle ha kommit men fick förhinder i sista stund, men det innebar att det blev desto mer paj till oss, på gott och ont :0
Janina hade nämligen bakat en blåbärspaj som var supergod! Som vanligt snackades det om allt mellan himmel och jord, det är behövligt ibland att bara få byta mamma-vardags-tänket mot tjejsnack! Lova missade sin förmiddagsvila och somnade lagom till fikat kl 13 så William och Harley fick sysselsätta sig själva med Lovas leksaker, men det gick ju bra det med! Bättre att hon fick sova än att hon var en gnällfia här hela eftermiddagen

Per tröttnade på vårt fastighetsbolag och satte i gång med toaletten på ovanvåningen. Han har spacklat och putsat, spacklat och putsat....i morgon kommer han nog igång med målningen. Det ska bli vitt, vitt, vitt överallt. Det är en stor toa med snedväggar, så det kan nog bli fint. En stor spegel ska inhandlas istället för badrumsskåp och på väggen ska jag ha hyllor med korgar. Jag har inte riktigt bestämt stilen men det blir nog sparsmakat som vanligt. Golvet får vara kvar, vi tänker inte lägga en förmögenhet på detta, det är trots allt en hyresfastighet. Golvet går i ljusblått, så vi är ganska bundna vid blått till det vita. Jag ska även bryta med lite svart. 

Dags för sängen, i morgon blir det ingen sovmorgon för mig, Per ska jobba tidigt!  

Vill ha!!!



Phil and Teds Sport är vagnen som står överst på önskelistan just nu. Visst, BRIO i alla ära och det blir nog en vanlig sulky därifrån inom det snaraste, men denna vill jag gärna ha i framtiden...för kanske, kanske blir det ett syskon åt Lova och då är denna smidig som våningsvagn. Breda syskonvagnar går inte hem hos mig! Jag går ganska mycket så en bra vagn är viktigt för mig!

Ni som har denna vagn eller vet nåt om den, kommentera!!! Maria?

Vår Lördag!

I dag fick jag sovmorgon som vanligt numera tack vare min snälla och morgonpigga sambo, det är dock inte alltid jag utnyttjar det;) I dag gjorde jag det och kom ner utvilad och pigg vid nio-tiden. När jag sov hade han hand om Lova, tvättade tvätt och skötte sitt företag samtidigt. När jag väl kommer upp är det inte så att jag fortsätter att ligga på latsidan, jag satte genast igång att sortera och rensa på ovanvåningen för att senare kunna städa av golv och toalett. Sedan tog jag nedanvåningen, dammade av och plockade undan, sorterade post och tidningar! Per tog Lova, åkte några ärenden i byn och handlade dagens middag, en sund fiskgratäng i ugn, ris och sallad! Mycket gott!! Sedan fick jag för mig att jag skulle röja lite på Lovas rum, ta ner hennes liggvagnsdel som stått där uppe sen vi bytte till sittdel. Vi ska ändå ut med vagen på Blocket nu, under tiden får den husera i klädkammaren.

På eftermiddagen åkte vi hem till mina föräldrar, pappa behövde Pers hjälp med att resa en vägg som han inte kunde lyfta själv, sa han när han ringde! Nej, tacka fan för det...det var en hel sidovägg på utbyggnaden, altanen. Herregud, har han ens tänkt tanken, tänker man ju då? Det skulle vara han i ett nötskal. Med väggen på plats fortsatte de att jobba, pappa på utbyggnaden och Per på en bil som han hissade upp i pappas garage. I timmar jobbade de, ibland stannade de upp och snackade om den kommande altanen med tillhörnade soldäck. Pappa ville veta vad Per tyckte om det ena och det andra. Sedan var det min tur, jag kom ut, pappa frågade om han skulle sätta in ytterligare ett från-golvet-till-taket-fönster brevid ytterdörren för att skapa mer dagsljus till insidan. Jag som har stor förkärlek för öppna ytor och höga fönster sa - Japp, in med fler fönster, vi ska se naturen när vi sitter här och äter en sommarkväll!

Agnes, min systerdotter var också där, hon skulle sova hos mormor och morfar i natt. Eftersom det var Lördag hade hon fått en hel påse godis och dumleklubbor av mamma. Glad som få fick hon för sig att hon skulle öppna affär med en strykbräda som kassadisk och så kassa-apparaten som fanns i lekrummet. Mamma och jag var kunder, en godisbit kostade ena stunden 50 kronor och andra stunden var den starkt rabatterad - gratis! En rulle fryspåsar fick agera godispåsar och vi fick peka på det som vi ville att hon skulle lägga i påsen:) Söta Agens, de är så härliga barn i den åldern (5 år). Efter en stund frågade jag henne - Men Agnes, om du säljer allt ditt godis, vad ska du ha till tv:n i kväll? Agnes tittade på mig med en funderande min och sa - Då får jag nytt av mormor! Det värsta är att hon får det också, mamma är nämligen väldigt svag för sina barnbarn på gott och ont. 

Väl hemma igen skulle vi se en Beck-film men bild - och ljudkvalitén på den var inte bra så det var bara att lägga ner det projektet. Det blev ett inlägg bloggat istället och ett kök i skinande skick!

Nu borde jag lägga mig, men kvälls - och nattmänniska som jag är så är det tveksamt i alla fall innan klockan tolv!!  

Bild från Lovas 1 årskalas...



Här tar sig Lova ett snack med farmor. Jag har lyckats få fram bilderna från mammas kamera, som ni förstår. Min hängde ju sig mitt under presentöppnandet på Lovas kalas. Nedan kommer bilder....

Så här såg det ut när det var dags för tårta och kaffe!



Här nedan kommer ÄNTLIGEN ett par bilder från Lovas kalas, tårtorna bara måste ju visas upp. Kanske såg de inte ut som jag hade föreställt mig, men de var goda ändå! Chokladpralinerna var inte dumma de heller.

Lovas födelsedagstårta



Här är den vita tårtan....

Lovas födelsedagstårta



Här är en av tårtorna Lova bjöd på:)

Dagens sötaste...



är självklart min egen lilla sessa


Lyx..

blir det i dag när vi ska till Johanna och Kim på middag. Det blev inget grillat i går eftersom klockan blev för mycket innan vi kom hem från Josses fika. Därför finns all maten kvar hos Johanna och Kim vilket innebär att det ska grillas om en stund. Lyxigt är det av den anledningen att vi kommer säkert till dukat bord och får trevligt sällskap av familjen Grankvist.

Per har varit på anställningsintervju i dag. Något litet extra vid sidan av sitt eget företag har han alltid varit van vid och behövt för sin personliga utveckling och sitt sociala liv, fine!!! Problemet är nu bara att hans företag växer och det innebär mer jobb. Det så kallade "extra-jobbet" visade sig vara en fast hundraprocentig tjänst med mycket resande i tjänsten. Behöver jag säga att vi tänker så det knakar här hemma just nu...kommer vi, även jag, orka med detta? Hur månag företag kan en människa vara involverad i? Japp, det var frågan jag ställde till Per i dag.

Nu får vi väcka en slumrande Lova från sin förmiddagsvila och åka...

Dagens fika hos Josse



Även Nicolette och Krille kom över på fika och tillslut var vi ett glatt gäng och barnen hade jättekul tillsammans. Lite planer för sommaren diskuterades och jag kom med idén om att paddla kanot utan barn. Vi blir i så fall fyra par som hyr en varsin kanot och paddlar till något fint ställe, grillar och slår upp tält. Det är lagom att stanna borta en natt.

Lekande kusiner...



På Ebbas rum samlades kusinerna i dag och målade med vattenfärg och kritor. Den enda som fattas i bild är Hilma som busade på annat håll!

Jag vill också måla...



Är det ok om jag bryter några av kritorna?

Tofflor som snart blir mina...



Dessa klickade jag hem i går, jag har sneglat på dem länge....Något får jag ju ha för att fira att jag går ner i vikt igen! Att motivationen är där den ska vara...igen!

1 kilo ner...

visade vågen i går! Det går sakta men säkert:) I dag ska jag, Lova, Johanna, Kim och deras barn åka till Lönsvegas och hälsa på min andra syster och hennes lilla Hilma. Det ska bli mycket trevligt! Det har ställt till med ett kanelbulle-kalas som heter duga, 96 bullar tror jag att Josse hade bakat. Sedan hade hon även bakat glutenfria bullar till sig själv och Hilma. Hur ska jag kunna undvika att ta en? Japp, det blir en senare fråga. Efter tripen till Lönsvegas ska vi grilla hos Johanna och Kim i kväll, jag, Per och Lova. Där blir det kyckling eller fläskfilé med rotsaker i ugn, så det är lugnt för min del. Det är vad jag själv käkar till middag nästan varje dag! Hur blir det med min promenad, kommer jag hinna det i dag? Det måste jag...


Även en regnig dag kan räddas..



med rätt attribut! Här tex, en tidning som damp ner i brevlådan och förgyllde min dag. Något annat som förgyllde min dag var en hel klass 6-7 åringar som sjöng och spexade för oss. Min systers Ebba bjöd mig till hennes skola där klassen uppträdde för sina familjer. Hon var jätteduktig, mosters Ebba och söt som alltid! Tyvärr var kameran på laddning och jag glömde den hemma, annars hade jag haft väldigt fina bilder att visa upp.

Så trots att det konstant regnat hela denna dag så har den ändå varit bra. Lova är nattad och när Per kommer hem från solariet är det min tur att ta en promenad.

En regning dag är det svårt att undvika shopping har jag märkt vilket resulterade i ett par tofflor till mig:)

Äldre för var dag, men starkare än någonsin sen förlossningen!

Rubriken sammanfattar ganska väl hur jag känner mig just nu!

Under promenaden i dag fick jag för mig att jag skulle lägga mig i solariet en stund, vilket jag gjorde. Brun och fin(ja, jag börjar faktiskt bli brun istället för röd nu) gick jag vidare i ytterligare en halvtimme. Det börjar komma till det stadiet när jag inte kan tänka mig att vara utan min promenad och det är ett önskvärt stadie som jag väntat på. De första gångerna var bara jobbigt, jag hade ont i smalbenen och blev stel i nedre delen av ryggen. Dessutom kände jag av mitt bäcken ganska mycket. Nu är det bara bäckenet jag känner av, men det blir mindre var gång. Otränad som jag är så är det väl ett måste att gå igenom alla dessa pain-in-the-as momenten, jag är ju inte nån ungdom längre;) 33 år i sommar faktiskt och jag kan inte göra ett skit åt det!!! Sånt är livet och det bästa med att bli äldre är att man blir klokare med åren, det är ingen gammal skröna, för det blir man faktiskt! Nu låter det som om jag ska fylla 50 och har en livserfarenhet som heter duga. Det kan jag inte riktigt skryta med, men kanske om 20 år. Hur som helst, dessa 20 åren behöver inte gå snabbt, om jag säger så! 

33 år och det är dags att lägga ungdomsåren bakom sig men för den sakens skull behöver jag inte bli gammal i sinnet, ellerhur? Jag har lätt för att acceptera att jag är närmare 35 än 25 eftersom jag är superduper nöjd med min ungdomstid. Jag gjorde allt det som jag ville, jag pluggade, jag reste ut i världen varje år, jag flyttade rundor och jag träffade mycket trevligt folk...och ja, jag hoppade fallskärm;) När jag fick Lova var det som om det var sista efterlängtade pusselbiten. Nu har jag allt jag någonsin kan önska! Får jag ett barn till är det bara en enorm bonus!!  

Eller well, ett nybyggt hus får också gärna trilla från himlen. Det skulle jag inte spotta på!

Det viktigaste av allt för mig är dock att min familj får vara friska! Det tror jag att alla kan skriva under på.....

På marken igen!



Här är jag och kompis Jonas som filmade! På grund av mina spagetthi-ben fick jag hänga på honom och vi bara garvade:) Handledaren som just kopplat bort mig står där bak och säger - Grattis du vågade, ska du upp igen?!

Up in the air!



Även denna bild är tagen från datorn, det var nämligen så att jag fick det hela filmat av en kompis som hoppar fallskärm. Han hoppade brevid och filmade hela förloppet från en glatt vinkande Jennie i planet till samma glada Jennie hängandes tätt intill sin handledare i det fria!


Här på denna suddiga bild...



som är tagen från en datorskärm förbereds jag för att hoppa fallskärm, det är 5 år sedan! Nervös? Yes, det var jag men inte rädd. I planet som lyfte fanns också fem elever som skulle hoppa från en lägre höjd än jag och min handledare. Vädret var vindstilla den dagen, inte strålande sol, men soglimtar. I luften på några tusen meters höjd kom fjärliarna i magen som ett brev på posten. Känslan? Ja, den går inte att beskriva. Det var...ja, nej, jag gör inte ens ett försök. När jag kom till marken, en fin landning, har jag fått höra i efterhand så var benen som spagetthi och jag var helt lyrisk. Jag sa - Det här ska jag göra igen! Det är fem år sedan....

Känslan som infann sig efteråt var jetlag, som om du suttit på planet allt för många timmar och dygnsrytmen fått sig en törn! Jag mådde nästan lite illa i bilen på väg hem, det kändes som alla de gånger man landat på Sturup och ska åka med bil hem.

Vågar jag igen?

Detta är vad som händer i detta nu...



någon håller på att däcka av trötthet i soffan och den lilla av dem är inte mycket piggare hon!


Glad i gungan!



Det duggade lite när vi gav oss ut i dag men inte värre än att vi kunde gå ut! Vi tog rundan om lekparken, Lova älskar ju att gunga! När vi hade gungat ett tag var det dags att gå vidare till mamma och pappa som bjöd på middag. Det var perfekt tajming och lite lyxigt att komma till dukat bord. Per var redan där för att han skulle hjälpa pappa med en grej till bilen. Efter middagen stannade vi kvar en stund eftersom pappa hittade fler saker han behövde hjälp med. Det gäller att passa på när vi är där;) Mamma skulle på kalas så hon försvann efter maten. Efter visiten hos mina föräldrar åkte vi och handlade mat och sen har jag hunnit både dammsuga och tvätta golven här, vilket jag är sjukt nöjd med:)

Kvällen blir lugn och en promenad i motionsspåret är inbokad!

Dagens familjemys...



mellan Per och Lova!

Dagens Lova



I dag har jag framkallat foton av Lova när hon var 10 månader, inte mindre än 45 stycken. Hur ska detta sluta? Givetvis fick huvudpersonen vara med och säga sitt;) Hon tittar ofta på foton av sig själv och skrattar med hela ansiktet. Det är då man känner att det lönar sig att alltid ha kameran i högsta hugg och verkligen dra fram alla godbitar så att de inte bara blir kvar i en mapp på datorn. Lovas album ska få finnas på hennes rum så att hon kan ta fram dem när som helst och titta. Kopier ligger på skivor i säkert förvar i pappas kassaskåp!  

Dagens Lova



Här leker lilla älsklingen med den fina giraffen som hon fick av Patrik och Anna på sin 1 årsdag!
En av BRIOS roliga dragleksaker.

Hilma + Lova = sant

I dag ska tjejerna få leka hos sin mormor. Hilma ska vara där när Josse är på möhippa och Per spelar med sitt band, och eftersom Hilma är där kommer Lova också. Vi kommer hela familjen faktiskt och är snart på väg dit...vi väntar bara in en kille som ska handla kosttillskott av Per, sen bär det av! Lova vaknade kl 05 i dag pga sin hosta men Per tog henne eftersom han hade släppt ut katten som råkade bli inne i natt! Tacksam fortsatte jag att sova tills katten kom in igen och började riva på sovrumsdörren, klockan var nog omkring 08 då och då var det mer humant att stiga upp. Jag steg upp och Per och Lova gick och la sig! NU är vi alla samlade, kl 10!! Jäkla morgon och skit att katten blev kvar inomhus i natt, det förstör så mycket! 

Samtidigt skrattar jag inom mig för det är detta jag hela tiden har velat att Per ska förstå, men som han inte har snappat upp. Han tycker mest synd om katten, att han ska behöva vara ute på nätterna. Sist jag kollade var dock katter nattedjur som gillar att vara ute och spana på andra djur och vid denna årtstiden är det ingen risk att vår lille pälskille fryser! 

I kväll åker han ut.... 

Praktisk fredag!

I dag har jag en städa-och sortera-dag. Allt som ligger i lådorna riskerar att hamna i soporna. Jag rensar allt från min plånbok på gamla kvitton och annat till mitt badrumsskåp. Det positiva med detta är att man alltid hittar något av värde som man glömt bort, jag hittade t.ex två presentkort på H&M som jag inte visste att jag hade. Jag hittade också prover på CLARINS produkter som jag fått med posten. Jag kanske skulle testa dem? Något som tar väldigt mycket plats är tidningar och jag är en riktig läslus som prenumererar på säkert fem tidiningar...det blir en hel del skräp av det. Det är något visst med en tidning när den är ny, luktar nytryck, ser intressant och inbjudande ut. Handlar den dessutom om barn, mode, skönhet, resor, inredning eller vetenskap, ja då hamnar den garanterat hos mig:)     

Per fick åka akut till tandläkaren och Lova har fått tillbaka sin hosta:) så en del mindre trevliga saker har också hänt i dag!


I kväll var det vinter ute...

det var iskallt! Är det verkligen maj månad? Jag börjar undra! Hur fort jag än gick min en-timmes-runda så fick jag aldrig upp värmen utan blev bara nedkyld i vårjackan. Jag hade ändå på mig en kofta under för att jag visste att det var kallt...men så förbaskat kallt?!? När jag gått tog jag bilen till drop in solariet och la mig i 20 minuter för att sakta tina upp. HÄRLIGT!!

Väl hemma igen mötte jag en frustrerad Per som inte får rätt på några av alla inställningarna på nya datorn. Lova var nattad och hade somnat på studs, så nu är det datortid och eventuellt en film på gång!


Mellanmål då och nu!

Lova och jag brukar käka frukt till mellanmål, eller i alla fall hon. Jag tar ett par bitar för att sympati-äta med henne;) Det har gått ganska städat till fram tills nu, men de senaste dagarna har ettåringen börjat visa allt mer av sin egen vilja även här vid mellanmålen. Banan var jättegott innan, både mosat och senare i bitar. Nu är det bananskalet hon vill ha, prompt! Hon skriker och pekar på det med båda pek-fingrarna för att visa vad hon vill ha! Kniven är också intressant, men inte bitarna av päron som kniven skurit upp. I dag blev hon vansinnig på mig när jag inte "fattade" vad hon ville ha.

En mamma vid datorn har aldrig varit kul, men nu har hon kommit på att hon kan trötta ut mig, så att jag sätter ifrån mig datorn och leker med henne istället. Då pillar hon på allt, sladdar som sitter i, knappar, trycker ut luckan till skivan och så vidare! Tillslut tröttnar jag och då är jag helt och hållet hennes! I bland lägger hon sig på alla fyra på golvet nedanför och låtsas-skriker, för då får hon ju min uppmärksamhet per automatik!

Det är mycket babblande nu, hon babblar sönder öronen på oss här hemma;) Mitt i babblandet hör man ett välbekant MAMMA och så tittar hon på mig och firar av ett underbart leende, klart man släpper allt man har för händerna och tar upp henne då.... 

....och så går hon, hon går riktigt bra nu.... 



Så här glad var Per....



för nya laptopen som kom i dag...Undra vad som gick genom hans huvud och undra hur många timmar han kommer lägga på installation nu. Varför blir alltid killar så här när en teknisk pryl hamnar i deras händer?

Lova, som ni ser i bakgrunden åt en stor portion köttbullar med pasta och extra smör, duktig tjej!

Jag hade ställt in mig på att köpa en vattenkokare i dag eftersom vår varit sönder i några månader men när jag kom ner i butiken var den jag ville ha slut, typiskt!

I förmiddags såg vi sista avsnittet av Solsidan som vi hade missat, ni vet när hon föder barn, hahaha! Hoppas verkligen det kommer fler avsnitt för jag gillar den serien skarpt:)

För övrigt har jag dammsugat, handlat mat och snart ska jag ut på min dagliga en-timmes-runda!

En liten bikini...



var vad Lova fick i Ullared! Den kommer inte riktigt till sin rätt på bild, men är jättesöt i verkligheten!
Hur praktisk den är kan diskuteras, det är ingen sån med "inbyggd blöja" men bara att få se henne i denna är värt 70 spänn som den kostade. Hon kommer bli såååå söt att flera hjärtan smälter....

På GeKås var lagom mycket folk och vi gick in utan kö men fick köa lite ut. Vi hittade det som vi åkte dit för, fotopapper och visitkortspapper, sedan blev det lite av det vanliga som behövs duschcréme, deo och rengöringsmedel! En lyckad eftermiddag/kväll, helt enkelt! När vi kom hem hade vi en trött Lova och massor med saker som skulle packas upp. 

Nu är det dags att sova, jag är helt slut och borde ha lagt mig för två timmar sedan och lämnat packning och påsar till i morgon....men det är ganska skönt att ha det fixat!   

Lunch med Kiqi...



I dag mötte vi upp Kiqi på Kungsportsplatsen och tillsammans åt vi en god lunch. Lova nöjde sig med yoghurt, majsbågar, banan och russin! Det var mer intressant att prata och vinka på de andra lunchgästerna, tydligen:) Hon höll sig lugn i stolen förvånansvärt länge men tillslut skulle hon undersöka fönstret och de som gick utanför.
Eftermiddagen flöt på och vi hade trevligt, men jag hade glömt min hjärna hemma, för jag missade tala om för Malin att jag skulle komma. Det borde jag ha tänkt på för hon är ju också en av oss som fortfarande är hemma och mammaledig. Förlåt Malin!!!! Nästa gång får vi ses hela gänget!

Efter lunchen åkte Kiqi till jobbet och jag och Lova mötte upp Per för att åka den dryga timmen till Ullared och kolla läget....

Vi lämnade Göteborg bakom oss och i Kållered levererade vi de sista fem burkarna till en kund!

Hur fotar du mamma, håll kameran rätt!


Lova funderar...




Mamma, knäpp bilden nu!



Ska jag sitta här och smila hela eftermiddagen eller ska vi åka och träffa Kiqi i Göteborg, jag bara undrar!

Å, en sån här vill jag ha hemma!



Hos farmor finns en mjuk fäll....

Hit mamma, men inte längre!



Lova blockerar dörren till farmors sovrum! Innan detta fotot togs hade hon roat sig med att plocka ut böcker ur bokhyllan, öppnat skåp i badrummet och sorterat innehållet, ätit banan från golvet...och ja grävt jord ur farmors krukor på den inglasade altanen. Stackars farmor när hon kom hem och såg detta, som tur är så är hon inte så känslig för små nyfikna fingrar. Hon skrattar mest, famor!

Jag tycker om dig, farmor!



Lova blir väl omhändertagen när vi kommer till farmor. Ser ni likheten? Lova brås nämligen ganska mycket på sin pappa och sin farmor rent utseéndemässigt...

Söt top från Metoo...



fick Lova av farmor Gunnel. Byxor hade inte ens kommit i butik, så ny var den...så dem skulle vi får skickat till oss så fort de kommer i sortimentet. En snällare farmor får vi leta efter.....

Tack Gunnel för att du alltid är så generös!

En snäll farmor som Lova har...



så fick hon denna somriga outfiten från Lindex!

Kungälv en natt!

Sedan kl 11 i förmiddags är vi i Kungälv och har det mysigt! När vi kom hade Pers mamma gjort goda smörgåsar och tee till oss och sedan åkte Per till sitt lager och satte igång att packa kosttillskott och städa. Efter fem timmar var han tillbaka och då hade jag och Gunnel hunnit göra stan och shoppa kläder till Lova. Av sin farmor fick hon två sommartröjor med tillhörande tights! Nu är det dags för middag sedan blir det promenad en timme i kvällssolen, vädret är helt underbart...vem kan tro att det ska komma snö på sina ställen i västra götaland i natt? Inte jag i alla fall, kan jag ha hört fel? I bilen står kosttillskott klara för leverans som ska ske under morgondagen. Under tiden Per fixar detta ska jag träffa Kiqi för en fika i stan om allt klaffar i morgon, och sen bär det av söderut igen. Vi ska köra inom Ullared en sväng för att köpa bland annat fotopapper som är billigt där. 

Maten är klar...
   

Välkommen hem pappa!




Lova


Pappa


Pappa, va glad jag är att du är hemma igen!



Lova älskar uppmärksamheten från sin pappa...och de har många likheter både utseendemässigt och i sättet! Här kommer lite bilder från i dag....

Ytterligare en natt i eget rum...

och det går fantastiskt bra för Lova. I bland undrar vi om hon verkligen är där eller om hon rymmer ut genom fönstret som en tonåring;) Tyst är det i alla fall och i natt har det inte ens varit ett problem med nappen, men givetvis, helt problemfritt ska det ju inte vara så kl 03 kommer Bosse upp och väcker mig till liv. Per vakanr inte, men det är klart, han vaknar inte ens om man smäller en atombomb ovanför huvudet på honom. Kvällen innan hade vi haft en diskussion om det här med att ha katten inne nattetid, det är liksom inte första och säkert inte sista gången jag blir väckt vid 03 av en katt som vill gå ut. Det är oerhört irriterande eftersom jag är lättväckt och har svårt att somna om. Katten kan verkligen förstöra viktiga timmar av min sömn, inte konstigt man är som en grönsak i huvudet ibland:( Nu är det i alla fall bestämt att katten ska vara ute om nätterna, Per fick nämligen gå upp i natt och släppa ut honom - Jag väckte honom så att han skulle få känna på hur det är att släppa ut en jamande katt vid 03 på natten. Nu förstår han vad jag menar!!!  

Kattproblemet löst och en sovande 1 åring på sitt rum...äntligen tror jag våra nätter kommer bli bättre!

I går var jag och Lova hos Josse och Hilma i Lönsvegas och hälsade på, och så fick tjejerna leka av sig. Lova är ett gnällande bortskämt ensambarn och Hilma är bra på att reta upp henne genom att ta alla leksaker Lova får tag på. Det är kanon om de kan träffas ännu mer för Lova behöver inse att inte världen kretsar runt henne! Josse hjälpte mig med min nya blogg och snart kanske den kan komma igång, lite mer finjustering krävs dock!

I dag steker Per pannkakor till Lova och jag föreslog en runda vid sjön eftersom det är strålande solsken! Vi ska också åka bort till Anna och Partik och hälsa på. I morgon bär det av till Göteborg för jobb och så ska vi hälsa på Lovas farmor Gunnel.  

RSS 2.0