Ny vecka - nya dagar på förskolan!Det var en sömnig Lova som fick väckas i morse. Hon var inte alls på humör för förskola eller för att komma upp och klä sig överhuvudtaget. Frukosten - skakad blåbärsfil med fetmjölk gick i och för sig ner, det gör den alltid:) Välling har Lova valt bort och jag klandrar henne inte...fy för den smaken;) Precis innan jacka och skor skulle på trillade Lova över en tröskel och slog i läppen. Sorgen visste inga gränser och hon grät sig halvt fördärvad, stackaren! På dagis var det lugnt, endast en 09:a och två 08:or var där, förutom Lova då! Resten var på utflykt till en gård där de skulle titta på "livet som bonde" dvs, på korna, katterna, hundarna, hönsen och grisarna! Personalen ansåg att de allra minsta hade det bättre hemma på dagiset i dag och eftersom det var så få barn på två personal och jag, så kunde vi verkligen engagera oss för de små. Vi tog en extra lång fruktstund och Lova klämde i sig en halv banan och en halv apelsin...och frågade efter mer!

Efter dagis gick vi bort till mina föräldrar och fixade lunchen till pappa och Per som hjälper honom hemma i dag! Bygget börjar likna det som det är tänkt som - en inbyggd altan med soldäck! Snart ska fönster komma på plats. Höga smala fönster, sidofönster och skjutbara fönster/dörrar från kök-altan och altan-soldäck! Det kommer bli så tjusigt när det står klart...och stort! Det är ett bygge på 100 kvadratmeter, det ni! Till lunch hade mamma förberett köttfärssås så jag gjorde bara spagetthi och dukade. Ganska enkelt egentligen! Vid 14 bröt Per upp för då hade han eget arbete att sköta, han skulle titta på en lokal till sin kommande verksamhet. Kanske blir det så att han öppnar ett företag här i Skåneland om priset på lokalen är rätt och om läget är ok.

Dessutom blev han erbjuden arbete på ett annat företag i dag, ett företag här i byn. Han blev nog ganska överrumplad när chefen kom och frågade honom om han ville ha det. Jag fick styra upp det hela! Jag skämtade till situationen genom att fråga om de behövde några utredare. Nja, tyckte ju han då, kanske inte just nu;) Vi får väl se vad det blir av det hela!! Är Per mogen för ett 7-16 jobb? Han som är företagare långt ut i fingerspetsarna!

Kommentarer
Postat av: Malin

Stackars liten! Visst skär det sig i mammahjärtat när dom slår sig då?

Kul att det går så bra med inskolningen!Spännande med det där jobbet! Tror du inte han skulle klara ett "vanligt" jobb? Hade väl vart skönt att inte ha honom flängandes på vägarna så ofta? ;)

Kram!

2010-06-01 @ 22:29:03
URL: http://malansnyaliv.blogg.se/
Postat av: Jennie

Nja, han är inte en typisk anställd om jag säger så, men det är klart han var på Volvo personvagnar i 5 år efter studenten...det här med företagandet är något som växte fram när han pluggade, sen har han väl vant sig vid förmånerna...kunna bestämma över sin egen tid, ledighet osv...

2010-06-02 @ 20:35:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0