Kusiner...Ebba hjälper Lova att ta en sked från tårtan som moster Josse så snällt gav henne:) Lova fattar snabbt galoppen och tar några skedar men kommer sen på att söta bakverk inte var något för henne.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Klart lova älskade tårtan , hon åt ju en massa =) Men inte jämfört med Hilma, för tårtan var ju ändå Hilmas=)

2010-02-20 @ 07:57:01
Postat av: Jennie

Hon åt ju nästan ingenting Lova, någon sked direkt från tårtan och någon från min tallrik! Men hon tyckte nog det var gott, hon är inte van vid att äta sånt så det blev väl snabbt för mycket;) Hon ska bara få äta sånt på kalas. Det gäller att vara benhård redan från start, tror jag! Annars har man en skrikande tickande sockerbomb vid 4 årsålder som bara vill ha och ha;) Tänk hur den ungen ser ut vid 20 med de ätmönstret, haha! Det är inget de springer av sig direkt!

2010-02-20 @ 14:54:40
Postat av: Josse och Hilma

Lova älskade ju tårtan, hon åt ju mer än Hilma! Hilma fick ju inte upp något med skeden hon envisades att hon skulle äta med. Lova fattade ju att man fick äta med händerna så hon åt ju massor. Men vägrade ju äta sen när jag gav henne skeden men det var väl för att hon inte längre fick äta som hon ville!

2010-02-20 @ 23:31:30
Postat av: Jennie

Jasså hon åt så mycket, tur att hon bara får äta tårta på kalas då! Du vet ju hur nojjig jag är med det här med att ge små barn för mycket socker, men det kommer inte bli lätt i vår familj där hälften typ är sockerberoende;) Hur ska jag kunna förklara för Lova att hon bara får ta si eller så mycket när hennes kusiner vräker i sig för fulla muggar? Verkar inte som nån annan än jag tänkt på detta trots att alla har uppenbara problem med det. Får ta upp detta med mamma, för dit måste Lova ju kunna komma utan att det alltid står en massa tomma kalorier framme som sabbar hennes häls på sikt. Det sista jag vill är att Lova ska få problem med övervikt, diabetes eller nåt annat som många barn riskerar i dag när många föräldrar är för slapphänta. Jag säger inte att du och Per är det men jag tror lätt det kan bli fel på sikt om vi inte tar ett gemensamt beslut om hur våra barn ska få äta när de ses. Kalas är en annan sak, där tycker jag att de kan få äta men inte obegränsat. Svårt i och för sig nu att lära gamla hundrar sitta, ellerhur? Men detta måste vi kunna lösa på nåt sätt...Kram

2010-02-20 @ 23:55:57
Postat av: Josse och Hilma

Klart att man ska vara lite nojjig för samhället är ju inte som det borde vara. Men på kalas ska dom få äta precis som du säger. Synd om dom annars när alla andra får smaka men inte dom. Sockerberonde är väl lite att ta i men visst är väl alla i familjen glada i godis, men vem är inte det. Men mamma vet ju hur du vill ha det och det är ju ingen som trycker i Lova något som du inte vill att hon ska äta. Och övervikten i vår släkt är ju inte fruktansvärd och lite av det är ju tyvärr genetiskt som vi inte kan göra något åt. KRAM

2010-02-21 @ 00:16:45
Postat av: Jennie

Så här tänker jag:När Lova växer upp spelar det ingen roll om alla vuxna omkring henne säger att hon inte får godis när alla andra barn äter. Lova kommer inte göra som de säger åt henne utan snarare hur hon ser andra gör, andra barn. Det är därför jag skrev detta, för att barn gör som man gör, inte som man säger till dem. Ett talessätt som det ligger ganska mycket i. Om det var så lätt att Lova bara gjorde som jag eller nån annan sa så hade vi inte haft något problem. Då uppfostrade vi henne som vi ville och ni era barn som ni ville och allt hade varit frid och fröjd. Så enkelt är det inte! Det är därför det blir en diskussinon här, för att vi har ett problem att lösa. I dag när Lova är så liten så funkar det ju att bara strunta i att ge henne, men inte sen! Det handlar om, som jag skrev innan, att grundlägga vanor. Hon kommer ju bli skogstokig i tre årsåldern om hon inte får när de andra vräker i sig;)Sen när det gäller att vara utan godis, gör ett försök och se hur länge du kan vara utan:) Du är mer sockerberoende än du tror:) Sockerberoende är inte svårt att bli. Du styr inte över din konsumtion av godis, för då hade du slutat äta, för du vet ju att det är det som gör dig tjock. Det är din hjärna som skriker efter socker och du har inget annat val än och ge den det den vill ha.Jag anser att "glad vid godis" och sockerberoende är detsamma, bara att "glad vid godis" låter bättre.

Sad but true;) Kram till er

2010-02-21 @ 13:46:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0