Gårdagen!!

Klockan 8.30 i går morse gav vi oss i väg mot Vimmerby. Efter en liten sträcka fick vi för oss att det luktade bränt inne i Johannas bil och stannade till i en p-ficka för att kolla läget. Vi ringde Per och stämde av, men han trodde allt var ok. Vi fortsatte och tre timmar senare nådde vi Vimmerby, glada och förväntansfulla. I samma veva blåste det upp och ett jätteregn som varade nån timme grusade våra förhoppningar om en regnfri dag. Väderprognosen hade visat att regnet inte skulle nå Vimmerby förrän 20.00 på kvällen men det var totalt fel. Ebba och Agnes regnkläder var inlåsta på dagis och skola och eftersom det var helg gick de inte och få tag på. Som tur var fanns det regnkappor att köpa på ALs värld för 30 kronor. Perfekt! Lova fick sitta i sin vagn med regnskyddet på eftersom vi trodde hon skulle somna, men icke! ALs värld var en mycket intressant plats. Magen började kurra runt middagstid och vi åt lunch på Majkens Mat. När vi kom ut var det strålande sol och vi fortsatte vår runda på AL och kollade på teaterföreställningar med Nils Karlsson pyssling och Karlsson på taket! Vi åkte båten och kollade på Saltkråkan i en värld med dockor som föreställde karaktärerna i Saltkråkan. Jättefint uppbyggt med ljusättning, röster och så vidare! På Saltkråkans café fikade vi med kladdkaka och bulle, fick lite dricka i magen och vila benen. Där fanns djur som Lova gillade, bland annat kossan i hagen. Samma kossa som i pekboken hemma! Till Lovas förtjusning fanns det också gungor! Dagen rullade på och när klockan började närma sig stägningsdags smet vi inom Pippis godisaffär på barnens begäran och laddade upp för den tre timmar långa resan hem.

Vi hade en mysig dag, men för en ettåring är det säkert lika bra i en djurpark eller på lekplatsen hemma! Detta visste vi om men eftersom vi hade turen att få gratisbiljetter till just gårdagen så åkte vi ändå! För Ebba och Agnes var ALs värld ingen nyhet, de har varit där flera gånger innan, men även de fick gratis biljetter och i deras åldrar är ALs värld ett paradis, kan jag tänka mig!

Kommentarer
Postat av: Maria

Ni har haft trevligt läser jag:) Vi borde åka dit med grabbarna!

2010-08-30 @ 17:13:29
Postat av: Jennie

Ja gör det för det är ganska mysigt! Jag blev inte WOW!!!! men jag gillade det efter att ha sett teaterföreställningarna med duktiga skådespelare!

2010-08-31 @ 14:27:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0