Duktig tjej



I dag avancerade vi lite på dagis. Jag provade att gå ifrån henne längre stunder, tio minuter eller en kvart sådär! Det gick hur bra som helst och hon hade fullt upp med att leka med andra barn och lyssna på allt spännande som mentor Annelie hade att säga. Vid mellanmålet åt hon och kladdade med maten om vartannat, ungefär som hon gör hemma, men när maten var slut fick hon gå med sin sked till disken. Det tog sin lilla tid, men hon kom fram till disken och stoppade skeden i en hink med smutsiga skedar. Mammas duktiga tjej! Sen var det dags för tvätt av kladdiga händer och byte av blöja. Två timmar går snabbt när man har kul!!

Lova fick en krok till sina nya regnkläder och i "hemläxa" fick vi att vi skulle ta med några foton av Lova som bebis, på katten Bosse, av mamma, pappa och någon annan som Lova tycker om. Det blev ett på Lova tillsammans med kusin Hilma. Alla fotona ska bli en tålig blädderbok för Lova själv och alla de som hon vill visa sin bok för. En smart idé. I bland kan det hjälpa att titta lite i boken när saknaden efter mamma eller pappa blir för stor.

När det var dags för hemfärd somnade Lova med sin filt och napp efter två minuter i vagn! Det säger ganska mycket om hur detta med inskolningen påverkar dem. Det måste verkligen trötta ut med alla nya intryck! I morgon ska två ombyten, en napp och en paket blöjor få följa med till förskolan!

Kommentarer
Postat av: Malin

Jisses va duktig hon är! Känns som hon är mil före Vilmer i utvecklingen. Han är verkligen en bebis i jämförelse med Lova. Han klarar att äta tre små skedar själv...om jag först tar mat på skeden.

Nu går ju iofs inte Vilmer än. Kanske känns han lilte äldre då ;)

Kan tänka mig att det är spännande med alla andra barn och allt nytt på förskolan. Klart hon blir trött!

Kram!

2010-06-01 @ 22:33:13
URL: http://malansnyaliv.blogg.se/
Postat av: Jennie

Lova äter inte heller själv än;) det kladdas bara! Men de var noga med att hon skulle lägga sin smutsiga sked i disken och det fixade hon,hihi! Men vem vet, nästa gång slänger hon den på golvet;)

Kram

2010-06-02 @ 20:32:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0